به گزارش ایسنا، پس از اعتراض جمعی از سینماگران به حوزه هنری به دلیل پرداخت نشدن پول فروش فیلمهای اکران سال ۹۸، سینماهای این مجموعه برای دریافت وام معرفی شدند.
روابط عمومی سازمان سینمایی خبر داده است که بدهی سینماهای حوزه هنری به دفاتر پخش از اکران ۹۸، مبلغ ۱۰۶ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال است که با تکمیل مدارک در صندوق اعتباری هنر، جهت دریافت وام ۴ درصدی به صندوق کارآفرین امید معرفی شدند.
تهیهکنندهها و پخشکنندههایی که سال ۹۸ فیلمهای خود را در سینماها اکران کردند چند ماه است که نسبت به پرداخت نشدن پول فروش فیلمهای خود اعتراض دارند و بیش از همه از حوزه هنری گلهمند هستند که سینماهای زیادی را در سطح کشور در اختیار دارد.
مصطفی کیایی اخیرا با اشاره به بودجه مشخصی که حوزه هنری دارد، به ایسنا گفته بود: من از هر کسی که در حوزه هنری میداند با وجود این بدهیها چه اتفاقی در حال رخ دادن است نمیگذرم، چرا که مسئول سازمان سینمایی حوزه هنری هیچگاه درباره فیلمها و مشکلاتی که بر سر اکران پیش آمده پاسخگو نبوده و الان هم نیست. این دوستان بدانند گذران امورشان با پول ماست؛ پولی که در جیب آنها امانت بود اما خیانت درامانت کردند.
همچنین مدتی قبل جمعی از تهیه کنندگان و فیلمسازانی که مطالباتشان را از سینماداران نگرفتنه بودند، در نامهای مشترک اعلام کردند که به زودی به قوه قضاییه شکایت خواهند کرد.
پیش از این نیز فهرست ۳۰ سینما مجموعا به مبلغ ۱۳۱ میلیارد و ۸۵۰ میلیون ریال منتشر شد.
مبلغ بدهی سینماهای کشور به دفاتر پخش از اکران ۹۸ مبلغ ۲۹۳ میلیارد و ۱۳۰ میلیون ریال است که سایر سینماهای متقاضی نیز با رفع نقص و ارائه مدارک و وثایق معرفی میشوند.
پرداخت همراه با تاخیر فروش فیلمها از سوی سینمادار به پخشکننده اتفاق تازهای نیست ولی در شرایط کرونایی کشور و تعطیلی سینماها، بدهی حدود ۳۰ میلیارد تومانی به دفاتر پخش حاشیهساز شده است چرا که به هر حال فروش بلیت نقدی انجام شده و به نظر میرسد اینکه پولها در کجا خرج میشوند - بویژه در سازمانهایی مثل سازمان سینمایی حوزه هنری یا دستگاههای دیگر - نیاز به شفافسازی دارد. برخی از سینمادارها میگویند پول فروش فیلمها را برای بدهیهای پیشین فیلمها و نیز امورات مربوط به سالن سینما خرج میکنند، اما برخی سینماگرها هم میگویند سینمادارها با پول فروش فیلمهای آنها سرمایهگذاری میکنند. اگرچه هیچ کدام از این بحثها تا به حال رسمی و تایید نشده، اما نیاز به تغییر در روند پرداخت را ضروری کرده است. این مشکل قرار بود با راهاندازی سامانه مدیریت و فروش فیلم (سمفا) برطرف شود که وضعیت بلاتکلیف سینماها در ماههای اخیر هنوز مجالی به ارزیابی دقیق از کارایی این سامانه نداده است.
انتهای پیام
نظرات