مجید جعفری با بیان اینکه یکی از مهم ترین و مخرب ترین آفات انواع مرکبات مگس میوه مدیترانه ای است، گفت: خسارت اصلی این آفت روی انواع مرکبات در فصل پاییز است.
وی با اشاره به ردیابی، شناسایی و مبارزه با آفت مگس میوه مدیترانه ای در ۲۸۹ هکتار از باغات مرکبات شهرستان قائمشهر، افزود: با بررسی ۳۳ تله فرمونی، ۶۴۱ مگس در اواخر مهرماه تا ۱۵ آبان ماه امسال در ۲۰ ایستگاه کنترل و مبارزه شکار شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر بیان کرد: تحقیقات انجام شده در خصوص کارایی تله ها و ترکیبات جلب کننده در باغات میوه این شهرستان نشانگر آن است که تله مکفیل با ماده جلب کننده سراتراپ و تله دلتا با ماده جلب کننده پارافرومونی بهترین ابزار برای پایش و ردیابی مگس است.
جعفری با اعلام قرار دادن ۳ طعمه مختلف جلب کننده حشره ماده مگس میوه در باغات، افزود: در ۹ عدد تله بیولور ۱۹۴ مگس ماده، ۱۶ عدد تله سراتراپ ۱۹۱ مگس و در ۱۹ عدد تله سراتینکس، ۱۸۲ مگس شکار شد.
وی با اظهار اینکه مگس میوه مدیترانه ای از دو حس بویایی (مواد شیمیایی مترشحه از میوه میزبان) و بینایی برای پیدا کردن میوه های میزبان استفاده می کند، گفت: این حشره به رنگ های زرد، نارنجی و قرمز جلب می شود و بر همین اساس در طراحی تله های جلب کننده مگس از رنگ زرد استفاده می شود.
این مسئول بیان کرد: با استفاده از ۳۳۰ لیتر سم مصرفی در ۱۱۰ هکتار از باغات مرکبات، کاور اسپری انجام شد.
جعفری تصریح کرد: مبارزه زراعی با رعایت اصول بهداشتی در زمان مبارزه با مگس میوه در ۵۸ هکتار انجام شد که باعث جمع آوری و دفن ۴۰۰ کیلو میوه های آلوده در سطح باغ ها شد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائم شهر با اشاره به اینکه میزبانی حشره مگس میوه در باغات این شهرستان معمول و رایج است و باعث خسارت می شود، تصریح کرد: بیشترین دامنه میزبانی مگس میوه مدیترانه ای انواع مرکبات (نارنگی محلی، نارنگی ژاپنی، خرمالو، تامسون و خونی) است.
انتهای پیام
نظرات