• سه‌شنبه / ۲۰ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 99082013159
  • خبرنگار : 50187

یک کارشناس ارشد تغذیه:

بی‌تحرکی اثر منفی در قد بچه‌ها می‌گذارد/هر یکساعت، یک لیوان آب بخورید

بی‌تحرکی اثر منفی در قد بچه‌ها می‌گذارد/هر یکساعت، یک لیوان آب بخورید

ایسنا/کرمان یک کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه بی تحرکی اثر منفی در قد بچه ها می گذارد، تصریح کرد: تبعات کرونا خیلی زیاد است و زمانی که تحرک نباشد، جذب ویتامین D کمتر است و بچه ها در منزل نور آفتاب نمی خورند و در قد آنها تاثیر دارد و خانواده ها باید شیر و لبنیات کم چرب و غنی شده با ویتامین D و تا جائی که وضعیت اقتصادی خانواده اجازه می دهد از مغزهای کم نمک در تغذیه بچه ها استفاده کنند.

"سحر فلاحی شاه آباد" در گفت و گو با ایسنا با اشاره به تغذیه مناسب در ایام کرونایی اظهار کرد: مطالعات نشان داده افرادی که اضافه وزن و چاقی دارند، احتمال درگیریشان با کرونا بیشتر و ریه آنها مستعد درگیری بیشتر با ویروس است لذا افراد باید سعی کنند وزن خود را در محدوده نرمال حفظ کنند تا از این دوران عبور کنیم.

وی افزود: در این دوران یکی از توصیه های اصلی وزارت بهداشت فاصله گذاری و در خانه ماندن است که موجب شده احتمال اضافه وزن در افراد بالاتر برود.

فلاحی با اشاره به اینکه اضافه وزن و چاقی خیلی خطرناک است و احتمال بیماری های کبدی، قلبی ،عروقی، دیابت و فشارخون با اضافه وزن خیلی بیشتر می شود، تصریح کرد: برخی افراد می گویند برای تقویت سیستم ایمنی بدن بیشتر بخوریم در حالی که برعکس برای تقویت سیستم ایمنی بدن باید به اندازه بخوریم و پرخوری را کنار بگذاریم زیرا پرخوری موجب اضافه وزن می شود و افرادی که چاقی دارند سیستم ایمنی ضعیف تری دارند.

وی بیان کرد: هر چه وزن نرمال تر باشد سیستم ایمنی بهتر می تواند کار خود را انجام داده و با بیماری های ویروسی مقابله کند و در این فصل که احتمال سایر بیماری های واگیردار فصلی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی بیشتر است بهتر می توانیم شرایط را کنترل کنیم.

این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: در تغذیه، تعادل و تنوع اهمیت زیادی دارد. تعادل یعنی از پنج گروه اصلی غذائی به اندازه استفاده کنیم و تنوع در استفاده از مواد غذائی و سبزیجات و میوه ها داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه باید سعی کنیم در منزل از بی تحرکی زیاد جلوگیری کنیم، افزود: در ایام کرونایی در خانه مانده ایم و بچه ها کم تحرک شده اند که باید ورزش هایی را که می شود در منزل انجام داد تا به سمت چاقی نرویم زیرا در کشور ما ۲۰ درصد بچه ها در گروه سنی نوجوانی دچار اضافه وزن و چاقی هستند و زمانی که این اضافه وزن از دوران کودکی باشد، مقداری خطر بیشتری دارد و در بچه ها دیابت و فشارخون را می بینیم.

فلاحی تصریح کرد: با توجه به اینکه توصیه بر خانه ماندن است، این نکته اهمیت دارد در تغذیه دقت و احتیاط کرد و خوراکی هایی که در اختیار بچه ها قرار می دهیم کم کالری و از سوی دیگر دارای مواد مغذی خوبی باشد.

وی بیان کرد: اگر بچه ها تنقلات مانند شیرینی، نوشیدنی های شیرین و ... مصرف کنند و تحرک نداشته باشند، موجب اضافه وزن و چاقی می شود و باید از میان وعده های ساده مانند خرما و میوه خشک، توت خشک و مویز که سرشار از مواد مغذی هستند استفاده کرد ضمن اینکه مویز آنتی اکسیدان های زیادی برای پیشگیری از کرونا دارد و اگر کسی در خانواده داریم مبتلا به کروناست و مشکلات تنفسی دارد استفاده از مویز کمک کننده است.

این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: با جایگزینی این مواد ساده انرژی کمتری دریافت می کنیم و اضافه وزن کمتری خواهیم داشت و باید توجه داشت که بچه ها در خانه کم تحرک نباشند و کنار تلویزیون و سیستم نباید غذا بخورند و غذا را آرام بخورند.

وی افزود: باید سبزیجات مانند هویج، خیار و دیگر میوه ها را به بچه ها بدهیم که سبزیجات آب و فیبر خیلی خوبی به بچه ها می رسانند و سعی کنیم بدن کم آب نشود زیرا کم آبی سیستم ایمنی را تضعیف می کند و باید از حبوبات در برنامه غذائی بچه ها قرار بدهیم.

فلاحی با اشاره به اینکه بی تحرکی اثر منفی در قد بچه ها می گذارد، تصریح کرد: تبعات کرونا خیلی زیاد است و زمانی که تحرک نباشد، جذب ویتامین D کمتر است و بچه ها در منزل نور آفتاب نمی خورند و در قد آنها تاثیر دارد و خانواده ها باید شیر و لبنیات کم چرب و غنی شده با ویتامین D و تا جائی که وضعیت اقتصادی خانواده اجازه می دهد از مغزهای کم نمک در تغذیه بچه ها استفاده کنند.

وی با اشاره به ارتباط چاقی با ابتلاء به کرونا بیان کرد: کاهش وزن حتما باید با نظر مشاور تغذیه صورت بگیرد تا اصولی باشد و افراد کمبود مواد مغذی پیدا نکنند و محدودیت خیلی شدید اعمال نکنند که این محدودیت شدید سیستم ایمنی را تحت تاثیر قرار می دهد و به محض قرار گرفتن در معرض ویروس کرونا، مبتلا می شویم.

این کارشناس ارشد تغذیه با اشاره به اینکه باید سبک زندگی تغییر یافته و غذاهای کم چرب، کم نمک و کم شیرین استفاده و مصرف مایعات و دم نوش ها را بالا برد، گفت: کم آب شدن بدن موجب می شود احساس گرسنگی داشته باشیم لذا باید در طول روز و بین وعده ها هر یک ساعت یک بار یک لیوان آب استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری از کم آبی می توان از دمنوش ها و چای کم رنگ استفاده کرد، افزود: تحقیقات نشان داده یک نوع آنتی اکسیدان در چای وجود دارد که در پیشگیری از کرونا موثر است و درمان کرونا را سریع تر پیش ببرد.

فلاحی تصریح کرد: دستگاه تردمیل می تواند در شرایط فعلی به فعالیت در منزل کمک کننده باشد اما افرادی که خیلی اضافه وزن دارند نباید خیلی فعالیت زیاد داشته باشند و در حد پیاده روی معمول از تردمیل استفاده کنند ضمن اینکه تردمیل برای تحرک بچه ها در منزل خوب است.

وی در ادامه بیان کرد: برای برنامه غذایی سالم باید نوع غذایی که تهیه می کنیم غذای خوبی باشد و همه با هم هماهنگ باشند و سبد خانواده خیلی اهمیت دارد؛ وقتی در منزل غذاهای پرکالری داشته باشیم و در دسترس باشند، بیشتر می خوریم.

این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه راهکار دیگر این است که هنگام خرید گرسنه نباشیم زیرا میل را به سمت غذاهای چرب و شیرین می برد، گفت: نظم در غذاخوردن اهمیت زیادی دارد که متاسفانه با کرونا، ساعت خواب افراد به ویژه بچه ها تغییر یافته و بچه ها طولانی مدت شب ها بیدار و روزها خواب هستند و وعده صبحانه و میان وعده حذف می شود و در طول شب ریزه خواری دارند که موجب اضافه وزن می شود.

وی افزود: خیلی از افراد برای کاهش وزن شام را حذف می کنند که این موجب ریزه خواری می شود در حالی که می توانند شام بخورند و بشقابشان را از سبزیجاتی مانند کلم و گل گلم که آنتی اکسیدان زیادی دارد، پر کنند. مصرف هویج خیلی مهم است و اگر افراد مبتلا به کرونا هم باشند، باید از آن استفاده کنند.

فلاحی با تاکید بر اینکه غذای کم چرب، کم شیرین و کم نمک می تواند سلامت همه را تامین کند، گفت: توصیه های علم پزشکی این است صبحانه را کامل مصرف کنیم و صبحانه کامل به این معنی است که از هر شش گروه غذایی در سفره باشد.

وی افزود: صبحانه پرکالری شامل مربا، خامه و ... است که موجب اضافه وزن و چاقی می شود؛ صبحانه مفصل پرکالری نیست و باید به اندازه بخوریم و همه گروه های غذائی در آن باشد.

این کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی گفت: در دوران کرونا استرس داریم که می تواند مقداری سیستم ایمنی را ضعیف کند که می توانیم استرس را کمتر کنیم و اگر نکات بهداشتی را رعایت می کنیم و در خانه می مانیم، قطعا بیماری سراغ ما نخواهد آمد.

وی در ادامه با بیان اینکه دمنوش های آویشن، بابونه، گل سرخ و بهارنارنج به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند و باید مصرف قند و شکر را کم کنیم زیرا مصرف آنها سیستم ایمنی را ضعیف می کند تصریح کرد: خوراک عدس، لوبیا و حبوبات، جوانه های آنها و جوانه غلات غنی از مواد مغذی است و سیستم ایمنی را تقویت می کند و در دسترس هستند و به بهبود وزن کودکان نیز کمک می کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha