• دوشنبه / ۱۹ آبان ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۷
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99081912441
  • خبرنگار : 71282

در گفت وگو با ایسنا مطرح شد

مشکلات بازار کار ریشه یابی شود

مشکلات بازار کار ریشه یابی شود

یک مقام مسئول کارگری با تاکید بر ریشه یابی مشکلات بازار کار گفت: به جای فروش بشکه های نفت باید به صادرات غیرنفتی متکی باشیم که هم ارزآوری بیشتری برای کشور به دنبال دارد و هم از رشد و نوسان نرخ ارز تاثیر کمتری می پذیرد.

فتح اله بیات ـ در گفت وگو با ایسنا با اشاره به نتایج انتخابات آمریکا و تاثیر آن بر اقتصاد و بازار اشتغال کشور، اظهار کرد: علیرغم آنکه معتقدم سیستم اقتصادی را باید از داخل اصلاح کنیم و موانع تولید را خودمان از میان برداریم و به فکر اصلاح امور بانکی و اقتصادی باشیم ولی متاسفانه دلار در سرنوشت اقتصادی کشور و بازار کار نقش دارد و تاثیرگذار است.

وی افزود: از نظر من سقوط قیمت دلار و طلا پس از انتخابات آمریکا ناشی از یک جو روانی است و سیاستهای اقتصادی ما نباید متاثر از تغییر و تحولات بیرونی باشد که با رفتن رئیس جمهور یک کشور جشن گرفت و با آمدن دیگری ذوق زده شد. درست است که آمریکا را به لحاظ قدرت اقتصادی نباید دست کم گرفت ولی ما هم به لحاظ سیاسی، تاریخی، اجتماعی و جغرافیایی شرایط خاص خود را داریم و باید از آن به شکل مطلوبی استفاده کنیم.

این مقام مسئول کارگری ادامه داد: به دلیل فشارهای اقتصادی تولیدکنندگان داخلی در تامین مواد اولیه تولید دچار مشکل شدند و تحت تاثیر این مساله جامعه کارگری هم آسیب دید. این امر تاحدودی در بازار اشتغال و روند تولید و صادرات حتی بحث صادرات نفتی خلل وارد کرد اما ملت ما ایستادگی کرد و دولت از هیچ تلاشی برای برداشتن این بار کم نگذاشت.

به گفته بیات، مشکلات بازار کار باید با جدیت ریشه یابی و برخی سوء مدیریتها در کارخانه ها و بنگاهها برطرف شود، چرا که هزینه تعطیلی یک کارگاه یا بیکاری یک کارگر در نهایت به دولت تحمیل می شود.

رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی با طرح این پرسش که چرا افزایش هزینه ها و برخی قیمتها را به بالا رفتن دلار و نرخ ارز مرتبط می کنیم ولی وقتی که روند کاهشی می یابد اثری از کاهش قیمتها دیده نمی شود؟ گفت: این مساله را ناشی از سوء نظارت و مدیریت در بازار می دانم. مگر وقتی روغن و برنج در گمرگ می ماند یا در انبارها احتکار می شود دست کشوری دیگر است؟ نباید کم کاری خودمان را به مسایل بیرونی ربط بدهیم و به همین دلیل است که تاکید داریم قوانین و سیاستهای اقتصادی به اصلاح و بازآفرینی نیاز دارد.

وی در پایان بر توسعه صادرات غیرنفتی تاکید کرد و گفت: به جای آنکه به فروش بشکه های نفت متکی باشیم باید روی صادرات غیرنفتی متمرکز و از وابستگی به نفت بی نیاز شویم که هم ارزآوری بیشتری برای کشور به دنبال دارد و هم از رشد و نوسان نرخ ارز تاثیر کمتری می پذیرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha