• شنبه / ۱۷ آبان ۱۳۹۹ / ۰۸:۰۶
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99081710347
  • خبرنگار : 50175

برای مدیریت ترس و اضطراب ناشی از کرونا باید چکار کرد؟

برای مدیریت ترس و اضطراب ناشی از کرونا باید چکار کرد؟

ایسنا/لرستان روانشناس بالینی گفت: برای مدیریت ترس و اضطراب ناشی از کرونا باید واقع‌بینانه به آن نگاه کرد.

ندا هوشیار در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: ترس و نگرانی از بیماری کرونا طبیعی است ولی چیزی که آن را غیرطبیعی می‌کند این است که ندانیم با ترس خود چکار کرده و چطور آن را مدیریت کنیم.

وی تصریح کرد: دوم اینکه این ترس تداوم داشته باشد و طولانی یا شدیدتر شود که اگر به اینجا برسد نیاز به مداخلات روانشناسی دارد.

این روانشناس خاطرنشان کرد: ترس یکی از انواع هیجانات مثل غم شادی اضطراب است.

هوشیار اضافه کرد: در مدیریت هر احساسی این است که آن احساس را قبول کنیم.

وی بیان کرد: اول باید بدانم این احساس که دارم چیست و الان درگیر چه حسی هستم و اسم آن هیجان را بدانم و بعد که تشخیص دادم آن حس چیست و بتوانم آن را بپذیرم.

روانشناس بالینی اضافه کرد: انکار کردن ترس یا هیجانات باعث رفع و حل آنها نمی‌شود وقتی پذیرش اتفاق افتاد بابد به دنبال کنترل و مدیریت آن بود. 

هوشیار بیان کرد: در زمینه ترس و اضطرابی که الان همه مردم درگیر هستند و نگران سلامتی خود و خانواده خود هستند باید به چند نکته توجه کرد که بتوان آن را کنترل کرد.

وی ادامه داد: در حال حاضر همه کره زمین درگیر این بیماری هستند شاید نوید آن را بدهند که در سراسر دنیا تلاش و اقداماتی که انجام می‌شود سعی می‌کنند این مسئله را زودتر رفع کنند.

این روانشناس عنوان کرد: وقتی با این مسئله روبرو می‌شویم با یکسری از مسائل خودمان به آن دامن می‌زنیم و آن ترس و اضطراب را چند برابر می‌کند.

هوشیار اظهار کرد: مثلا یکی از کارهای که مردم انجام می‌دهند مدام خبرها را در این زمینه پیگیری می‌کنند.

وی تصریح کرد: درست است که باید از اخبار این بیماری خبر داشته باشیم اما افراط کردن در پیگیری اخبار این بیماری باعث اضطراب و نگرانی خودمان می‌شود.

این روانشناس بالینی تصریح کرد: راهکار دیگر که به مدیریت این اضطراب و ترس می‌تواند کمک کند این بوده که واقع‌بینانه به آن نگاه کرد نه اینکه احساسی، هیجانی و بدبینانه به آن نگاه کرد.

هوشیار خاطرنشان کرد: درست است که این ویروس خطرناک است و همه ما دوست نداریم درگیر آن شویم اما واقعیت‌ها نشان می‌دهد که تعدادی از این ویروس توانسته جان سالم به در ببرند پس این نشان می‌دهد جای امیدواری هست که اگر دچار شویم مشکلی پیش نیایید.

وی اضافه کرد: بنابراین نگاه منطقی این است که تمام تلاش خود را برای پیشگیری تمام موارد بهداشتی را رعایت کنیم اما اگر خود یا خانواده ما درگیر شدند امید خود را از دست ندهیم و از جنبه مثبت به آن نگاه شود.

روانشناس بالینی بیان کرد: وقتی که تمام زمان خود را در یک راستا قرار دهیم دیگر زمانی برای فکر کردن به مابقی مسائل دیگر نخواهیم داشت.

هوشیار ادامه داد: با فراموش کردن خود، خانواده، شادی، سلامت روان ما در این وضعیت اولین چیزی بوده که ممکن است آسیب ببیند حتی اگر به کرونا مبتلا نشویم ممکن است سلامت روحی و روانی خود را از دست بدهیم اگر در کنار همدیگر این مسئله را جدی بگیریم می‌توانیم آن را حل کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha