• پنجشنبه / ۱۵ آبان ۱۳۹۹ / ۱۰:۴۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99081509566
  • خبرنگار : 71402

/به‌روز رسانی شد/

انتخابات آمریکا: بایدن ۲۶۴-ترامپ ۲۱۴/ بایدن یک گام با کاخ سفید فاصله دارد

انتخابات آمریکا: بایدن ۲۶۴-ترامپ ۲۱۴/ بایدن یک گام با کاخ سفید فاصله دارد

شمارش آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا روز پنجشنبه وارد مرحله حساسی شد. شمارش در ایالت‌های سرنوشت‌ساز ادامه دارد و یک پیروزی دیگر برای دموکرات‌ها در ایالت نوادا می‌تواند جو بایدن را به کاخ سفید برساند. رقابت در این ایالت شانه به شانه پیش می‌رود و دونالد ترامپ هنوز هم فرصت پیروزی دارد، اما مسیر کوتاه‌تر و هموارتری مقابل بایدن دیده می‌شود.

آخرین به‌روز رسانی: 00:25 جمعه

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام مقام‌های انتخاباتی آمریکا، بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از مردم آمریکا تا پیش از سوم نوامبر (روز اصلی انتخابات) به صورت پستی یا زودهنگام و در مراکز قرار داده شده، رای خود را به صندوق انداختند و روز سه‌شنبه نیز میلیون‌ها تن دیگر به پای صندوق‌های رای رفتند، به طوری که انتخابات امسال در ۱۲۰ سال اخیر از نظر حضور واجدان شرایط رای‌دهی، رکورد شکست.

با توجه به تفاوت ساعتی در ایالات مختلف آمریکا از شرق تا غرب و قوانین مختلف انتخاباتی در ایالات مختلف، مراکز رای‌گیری کم کم بسته شدند و نتایج انتخابات به صورت تدریجی اعلام می‌شود که حاصل حجم بالایی از آرای پستی است. هر نامزد برای پیروزی در انتخابات به ۲۷۰ رای الکترال نیاز دارد.

هنوز شمارش آرای انتخاباتی در ایالت‌های نوادا، پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، جورجیا و آلاسکا به اتمام نرسیده است.

وضعیت شمارش آرا در ایالت‌های تاثیرگذار باقیمانده:

در همین حال، کمپین انتخاباتی ترامپ و شخص وی با طرح شکایتی در دادگاه و در توییتر خواستار متوقف شدن شمارش آرا شده‌اند. تیم او تاکید دارد که دسترسی برای نظارت از زمان آغاز و حین شمارش آرا فراهم نبوده است. بایدن و تیم او اما می‌گویند تمام آرا باید شمارش شوند.

تیم انتخاباتی ترامپ همچنین با طرح ادعاهایی همانند شکایت در ایالت میشیگان، در پنسیلوانیا، ویسکانسین و جورجیا طرح دعوی کرده است تا جلوی شمارش آرای انتخابات را بگیرد.

تاکنون ۷۵ درصد از آرای ایالت نوادا شمارش شده و جو بایدن با ۴۹.۳ درصد از دونالد ترامپ با ۴۸.۷ درصد جلوتر است.

همچنین نتایج در پنسیلوانیا فعلا روشن نیست. تام وولف، فرماندار این ایالت گفته است شاید شمارش تا روز جمعه زمان ببرد. بیش از ۸۵ درصد آرا شمارش شده است. ترامپ ۵۰.۷ درصد و بایدن ۴۸.۱ درصد رای گرفته است. ترامپ کمتر از سه درصد جلوتر است.

آرای سرنوشت‌ساز

گرچه تکلیف آرای نوادا هنوز مشخص نیست اما انتظار می‌رود آرای آن به بایدن برسد. آلاسکا هم در ردیف پیروزی‌های ترامپ قرار می‌گیرد. بدین ترتیب تعداد آرای الکترال بایدن مقابل ترامپ، ۲۷۰ به ۲۱۷ می‌شود. این به معنای پیروزی برای بایدن است. وضعیت در جورجیا و کارولینای شمالی هنوز روشن نیست. ترامپ در این دو ایالت با اختلاف جزئی پیشتاز است. سرنوشت ۲۰ رای الکترال پنسیلوانیا هم نامعلوم مانده است.

آلاسکا (با ۳ رأی الکترال) -- نوادا (با ۶ رأی الکترال) -- جورجیا (۱۶ رأی الکترال) -- کارولینای شمالی (۱۵ رأی الکترال) -- پنسیلوانیا (۲۰ رأی الکترال)

نقشه زیر هم تازه‌ترین تحولات از شمارش آرای انتخابات را به تصویر می‌کشد.

نامزدهای انتخابات تاکنون به صورت زیر ایالت‌ها را از آن خود کرده‌اند:

ترامپ: کنتاکی (رای الکترال ۸)، اوکلاهاما (۷)، تنسی (۱۱)، وست ویرجینیا (۵)، آرکانزاس (۶)، می‌سی‌سی‌پی (۶)، آلاباما (۹)، کارولینای جنوبی (۹)، ایندیانا (۱۱)، وایومینگ (۳)، داکوتای جنوبی (۳)، داکوتای شمالی (۳)، لوئیزیانا (۸)، نبراسکا (۴)، کانزاس(۶)، میسوری (۱۰)، آیداهو (۴)، یوتا(۶)، اوهایو (۱۸)، مونتانا (۳)، آیووا (۶)، فلوریدا (۲۹)، تگزاس(۳۸)، مین (۱)

بایدن: ورمونت (۳)، مریلند (۱۰)، نیوجرسی (۱۴)، ماساچوست (۱۱)، واشنگتن دی‌سی (۳)، دلاور (۳)، ویرجینیا (۱۳)، ایلینوی (۲۰)، کنتیکت (۷)، رودآیلند (۴)، نیویورک (۲۹)، نیومکزیکو (۵)، کلورادو (۹) نیوهمپشایر (۴) ایالت واشنگتن (۱۲)، اورگان (۷)، کالیفرنیا (۵۵)، هاوایی (۴)، مینه‌سوتا(۱۰)، نبراسکا (۱)، مین (۳)، آریزونا (۱۱)، ویسکانسین (۱۰) ، میشیگان (۱۶)

*از پنج رای الکترال ایالت نبراسکا، ۴ رای به ترامپ و یک رای به بایدن رسید؛

*ایالت آریزونا که در انتخابات ۲۰۱۶ به ترامپ رسیده بود، این بار به دست بایدن افتاد؛

*ترامپ تنها یکی از چهار رای الکترال ایالت مین را گرفت؛

*ایالت ویسکانسین در انتخابات ۲۰۱۶ به ترامپ رسید و این بار در کنترل بایدن قرار گرفت؛

*میشیگان هم در ۲۰۱۶ در کنترل ترامپ بود که این بار به بایدن رسید؛

 گرچه نظرسنجی‌های پیش از انتخابات، پیروزی آسانی را برای جو بایدن متصور می‌شدند، اما رقابت بسیار نزدیک پیش می‌رود. بایدن ممکن است با کسب ۶ رای دیگر به کاخ سفید برسد. او باید رقابت شانه به شانه نوادا را هم ببرد تا حد نصاب لازم برای کسب ۲۷۰ رای را دریافت کند.

با توجه به اینکه شمارش در ایالت‌های پنسیلوانیا، کارولینای شمالی، جورجیا، نوادا و آلاسکا هنوز تکمیل نشده است و ترامپ هنوز هم فرصت پیروزی در انتخابات را دارد، بعید نیست نتیجه انتخابات ۲۰۱۶ که با پیروزی ترامپ همراه شد هم تکرار شود.

در انتخابات ۲۰۱۶ ترامپ ۳۰۶ رای الکترال و رقیب دموکراتش هیلاری کلینتون ۲۳۲ رای را به دست آورده بود. چهار سال پیش نظرسنجی‌های پیش از انتخابات بر پیروزی کلینتون دلالت داشتند اما این ترامپ بود که با وجود رای مردمی کمتر، رای الکترال بیشتری را از آن خود کرد و در انتخابات پیروز شد همانند آنچه در سال ۲۰۰۰ افتاد و جورج بوش توانست با کسب ۵۳۷ رای بیشتر در ایالت فلوریدا از ال گور، کاندیدای دموکرات، با رای دیوان عالی و به دست آوردن آرای الکترال بیشتر، رییس جمهور آمریکا شود. 

در ایالات متحده، نامزد ریاست جمهوری با اکثریت آرایی که در روز انتخابات به دست می‌آورد، پیروز نمی‌شود بلکه این آرای الکترال هستند که رییس جمهور را تعیین می‌کنند و هر نامزدی که دست‌کم ۲۷۰ الکترال کالج از مجموع ۵۳۸ رای الکترال را به دست آورد، رییس جمهور خواهد بود.

هر ایالت بر اساس جمعیتش دارای تعداد مشخصی رای الکترال است که هر یک از دو نامزد می‌توانند با پیروزی نسبی در هر ایالتی، تمام آرای الکترال آن ایالت را از آن خود کنند. البته نسبت جمعیت هر ایالت با تعداد آرای الکترال آن متناسب نیست، به این معنی که ایالت کالیفرنیا با جمعیت حدود ۴۰ میلیون نفر (در سال ۲۰۲۰) دارای ۵۵ رای الکترال است (حدودا به ازای هر ۷۳۰ هزار نفر یک رای الکترال) اما ایالتی همچون وایومینگ با جمعیت تقریبی ۵۸۰ هزار نفر سه رای الکترال دارد (حدودا به ازای هر ۱۹۳ هزار نفر یک رای الکترال).

این دو موضوع یعنی اینکه یک نامزد با پیروزی فرضی ۵۱ درصد آرای مردمی در مقابل ۴۹ درصد آرای رقیبش، تمام آرای الکترال آن ایالت را از آن خود می‌کند و نیز رعایت نشدن تناسب جمعیتی در اختصاص آرای الکترال به ایالت‌ها باعث شده تا رای‌گیری الکترال دارای یک عیب بزرگ باشد و آن این است که به دست آوردن رای اکثریت در انتخابات الزاما به معنی پیروزی نهایی نیست و این جمعیت اقلیت (الکترال کالج هر ایالت) هستند که تصمیم نهایی را برای اکثریت می‌گیرند؛ امری که موجب می‌شود تا به سختی گفت کاخ سفید نماینده اراده مردم آمریکاست. پنج مرتبه در سال‌های ۱۸۲۴، ۱۸۷۶، ۱۸۸۸، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶ برنده بیشترین آرای مردمی با پیروز نهایی انتخابات متفاوت بوده‌ است.

در زیر تقسیم جغرافیایی ایالتهای دموکرات (آبی) و جمهوری‌خواه (قرمز) پس از انتخابات سال ۲۰۱۶ نمایش داده شده است:

در شرایطی که بحث و جدل‌های انتخاباتی بالا گرفته است، بایدن به پیروزی امید دارد. در همین حال دونالد ترامپ هم در توییتی دموکرات‌ها را به تلاش برای سرقت آرا متهم کرده است. او در واشنگتن در جمع حامیانش گفت: من با اعلام آرای پستی، دادگاه را پیش بینی‌ می‌کردم. ما این انتخابات را بردیم، هدف ما در حال حاضر تضمین این پیروزی است، ما می‌خواهیم قانون اجرا شود، به دیوان عالی می‌رویم و می‌خواهیم رای گیری پایان یابد. تا آنجا که به من مربوط است ما پیروزیم.

بایدن پس از اظهارات ترامپ در تشکیک صحت نتیجه انتخابات در سخنانی گفت: باید تک تک آرا شمرده شود. ما زیر بار زورگویی نمی‌رویم و تسلیم نمی‌شویم و مطمئن هستم پیروز بیرون خواهیم آمد اما این پیروزی من به تنهایی نیست بلکه پیروزی مردم آمریکاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۵ ۱۵:۴۴

خواستم ازتون تشکر کنم. دمتون گرم‌برای به روز رسانی سریع و جامعتون

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۵ ۱۷:۰۳

خبرتون رو فرستادین، بعد به روز کردین؟.

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۵ ۱۸:۰۳

آپدیت کنید راه دوری نمیره

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۵ ۱۸:۰۵

هنوز وضعیت آریزونا و جورجیا و نوادا و پنسیلوانیا برای همهٔ صاحب‌نظران (در سایت‌های خبری و شبکه‌های اجتماعی) مبهم است. عنوان کنونی شما این ابهام را به درستی بازتاب نمی‌دهد. ممنون می‌شوم دست کم تا زمان اعلام نتایج جدیدتر و روشن‌کننده‌تر آن را اصلاح نمایید.

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۵ ۱۹:۵۹

در نوادا اعلام شود، کار ترامپ تمام است! واقعیت این است که همه ایالت شمارش صد در صد ندارند هنوز

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۵ ۱۸:۰۷

واقعاً به حال ساده لوحانی که در ایران منتظرند ترامپ انتخاب شود و آنها را نجات دهد تاسف باید خورد ... ترامپ آدمیست که نه دلسوزی برای ملتی دارد و نه ترحمی؛ برای یک دستمال قیصر را آتش می زند. امیدوارم بایدن سرکار بیاید و ایران نیز قدری مواضع خود را تعدیل کند .. آرزوی انتخاب بایدن را دارم حداقل برای محیط زیست و گرمایش کره زمین

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۵ ۲۰:۴۶

گرمایش زمین رو خوب اومدی ولی نگرانی ما در خصوص روغن و پوشک

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۵ ۲۰:۰۸

عجب حقه باز و کلاهبرداریه این بایدن. من همیشه فکر میکردم منگوله ولی الان میفهمم یه نخود مغزو احتمالا داره. دیروز صبح (به وقت تهران) من از یه سایت خارجی داشتم نتایجو دنبال میکردم و اون سایت بطور آنلاین تمام آرای الکتورال قطعی (با رنگ قرمز) و برتری و پیشتاز بودن (با رنگ صورتی) نشون میداد و انقدر آرای الکتورال قطعی و احتمالی ترامپ زیاد شده بود که تعدادش به 296 تا رسیده بود و بایدن کودن اصلا هیچی برای گفتن نداشت ولی حوالی ساعت 11 بود که بایدن از خواب پریده بود و اومد پشت تربیون یخورده حرف مفت از برنده شدنش با آرای پستی زد درصورتیکه هیچ شانسی نداشت و یکدفعه بطور تعجب آوری شمارشها قطع شد و حتی نتیجه آلاسکا هم که همیشه ایالت قرمز بود بلا تکلیف موند و از اون موقع بود که معلوم نیست چه ساخت و پاختی کرده بود که همینطور آرای صورتی ترامپ همه آبی شدن. البته خود رودی جولیانی مشاور ترامپ دیشب اعلام کردن که فقط در یک ایالت پنسیلوانیا 100 هزار رای پستی قلابی به آرا اضافه شده که نشوندهنده تقلب گسترده بایدن و دموکراتهاست.

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۶ ۱۲:۱۳

شما اصلاً تو باغ نیستی جناب تحلیل‌گر. بایدن گفته رای پستی بدین ترامپ گفته ندین، مشخصه که رای پستی‌ها تقریباً همشون مال بایدن میشه. و رای پستی‌ها همیشه دیرتر شمارش می‌شن.

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۵ ۲۰:۱۶

بایدن شود دلار ارزان می شود و نفت ایران در جهان به فروش می رسد

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۶ ۰۷:۴۵

شماها مون ملتی هستید که میگفتید شیخ حسن بیاد میره مذاکره میکنه همه چی ارزون میشه

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۵ ۲۲:۲۰

آریزونا هنوز معلوم نیست باید ۱۱ تا از بایدن کم کنید که میشه ۲۵۳...اولین رسانه ای که تعمدا آریزونا را به بایدن داد فاکس نیوز بود، همان که همه فکر میکردند طرفدار ترامپ است. ترامپ به هیچ رسانه ای از قدرت وابسته نیست و فکر کنم همین عامل باعث شده حتی با این شرایط افتضاح کرونا در آمریکا اینقدر محبوب باشد.

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۸ ۰۲:۲۲

حرف شما هیچ پشتوانه‌ای نداره. وضعیت طرفداری ترامپ هم به‌شدت شبیه همین ایرانه. وضع اقتصادی داره کمر هممون رو می‌شکنه ولی یع عده میان طرفداری می‌کنن و می‌گنن «یکم گرون شده تحمل کنین دیگه!»، اونا هم همینطورن دقیقاً. طرفداری کورکورانه و از روی ناآگاهی و تعصب.