• شنبه / ۱۰ آبان ۱۳۹۹ / ۰۹:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99081005739
  • خبرنگار : 50406

تقویت سیستم ایمنی بدن با ورزش‌های هوازی

تقویت سیستم ایمنی بدن با ورزش‌های هوازی

ایسنا/خراسان رضوی ورزش‌های هوازی و تمرینات قدرتی سلول‌های CD۸ + T تقویت‌کننده سیستم ایمنی را فعال می‌کنند؛ سلول‌های CD۸ + T نوعی گلبول سفید هستند که سلول‌های سرطانی، سلول‌های آلوده (مخصوصا با ویروس)، یا سلول‌هایی که به شکلی دیگر آسیب‌دیده‌اند را از بین می‌برند.

به نقل از سایکولوژی تودی، آیا احساس می‌کنید که طی بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ انگیزه انجام منظم فعالیت ورزشی را ندارید؟ آیا برای ادامه دادن به یک برنامه ورزشی شامل تمرینات کاردیو و تمرینات قدرتی به منبع جدیدی از انگیزه نیاز دارید؟ اگر چنین است، بدانید که شواهد جمع‌آوری‌شده نشان می‌دهد، هر دو ورزش هوازی و تمرینات عضلانی، سلول‌های CD۸ + T را به‌گونه‌ای فعال می‌کنند که سیستم ایمنی بدن قوی‌تر می‌شود.

در اوایل سال جاری،  مطالعه بر روی موش‌ها توسط محققان مرکز تحقیقات سرطان آلمان انجام شد تا ارتباط بین افزایش توده عضلانی کم‌چربی (بدون چربی)، فرسودگی کمتر سلول‌های  CD۸+ T ضدویروسی و پاسخ‌های ایمنی قوی‌تر شناسایی شود. نتایج این یافته‌ها در نشریه Science Advances منتشر شد.

اکنون، مطالعه جدید موسسه کارولینسکا  سوئد گزارش کرده است که موش‌های در حال دویدن که اجازه داشتند به‌طور داوطلبانه در زیستگاه آزمایشگاهی خود بر روی چرخ‌های دویدن ورزش کنند، باعث فعال شدن  سلول‌های CD8 + T خود شدند به‌طوری‌که سیستم ایمنی آن‌ها را قوی‌تر کرد و باعث شد ورزش در کاهش رشد تومور نقش داشته باشد.

علاوه بر استفاده از مدل‌های حیوانی، محققان سوئدی همچنین نحوه تغییر متابولیت‌های (اجزای شرکت‌کننده در سوخت‌وساز سلولی) ناشی از ورزش را در شرکت‌کنندگان مطالعه انسانی پس از یک تمرین هوازی شدید بررسی کردند. آنان متوجه شدند که یک دوره ۳۰ دقیقه‌ای ورزش استقامتی روی دوچرخه خانگی باعث تغییر  پروفایل متابولیکی تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن در پلاسمای انسانی می‌شود به‌گونه‌ای که مدل‌های حیوانی منعکس می‌کنند.  

محققان اظهار کردند: ما در اینجا نشان می‌دهیم که در موش‌ها، کاهش رشد تومور ناشی از ورزش به سلول‌های CD۸ + T بستگی دارد و متابولیت‌های تولیدشده در عضله اسکلتی و دفع شده در پلاسما در سطوح بالا طی فعالیت موش و انسان، ویژگی موثر سلول‌های CD۸ + T را افزایش می‌دهند. این داده‌ها نشان می‌دهد که سلول‌های CD۸ + T با ورزش به شکل متابولیکی تغییر می‌کنند به‌طوری‌که باعث بهبود اثر ضد توموری آن‌ها می‌شود.  

محقق ارشد این مطالعه هلن راندکوویست از بخش پزشکی آزمایشگاهی موسسه کارولینسکا اظهار کرد: تحقیقات ما نشان می‌دهد که ورزش بر تولید چندین مولکول و متابولیت تاثیر می‌گذارد و سلول‌های ایمنی بدن را برای مبارزه با سرطان فعال می‌کند و از این طریق رشد سرطان را مهار می‌کند.

وی افزود: ما امیدواریم که این نتایج بتواند ما را به درک عمیق‌تری از نحوه تاثیر شیوه زندگی بر سیستم ایمنی بدن برساند و از توسعه ایمنی درمانی جدید علیه سرطان مطلع شویم.

محقق رندال جانسون از گروه زیست سلولی و مولکولی کارولینکا  بیان کرد: زیست‌شناسی تاثیرات مثبت ورزش می‌تواند بینش جدیدی در مورد چگونگی بدن در حفظ سلامت به ما بدهد و همچنین به ما در طراحی و بهبود روش‌های درمانی علیه سرطان  کمک کند.  

دستورالعمل‌های فعلی فعالیت بدنی ترکیبی از فعالیت بدنی متوسط تا شدید (MVPA) را برای مدت ۳۰ دقیقه در روز، شامل بیشتر روزهای هفته (حداقل برابر با ۱۵۰ دقیقه در هفته تمرین کاردیو)، همراه با حداقل دو تمرین تقویت عضله در هفته توصیه می‌کند.

نتایج مطالعات قبلی مرگ‌ومیر نشان داده است که پایبندی به این دستورالعمل‌های توصیه‌شده برای فعالیت بدنی باعث افزایش طول عمر و کاهش خطر مرگ زودرس می‌شود.

طبق آخرین تحقیقات (۲۰۲۰)، ممکن است دلیل این باشد که ترکیبی از تمرینات کاردیو (ورزش هوازی) و ورزش‌های وزنه‌برداری که باعث افزایش توده عضلانی کم‌چربی (بدون چربی) می‌شوند، سیستم ایمنی بدن را از طریق متابولیت‌های ناشی از ورزش با فعال کردن سلول‌های CD۸ + T تقویت می‌کنند.

نتایج این یافته‌ها در نشریه eLife منتشر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha