• دوشنبه / ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۰۰:۵۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403111510460
  • خبرنگار : 50072

مدرس دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع):

کوچینگ در مسیریابی شغلی دانشجویان هدایت‌کننده است

کوچینگ در مسیریابی شغلی دانشجویان هدایت‌کننده است

ایسنا/خراسان رضوی مدرس دانشگاه بین‌المللی امام رضا گفت: کوچینگ در مسیر شغلی دانشجویان بسیار تاثیرگذار است زیرا بسیاری از دانشجویان هدف مشخصی از درس خواندن ندارند و دچار سردرگمی شدیدی در تحصیل و مسیر شغلی آینده خود هستند.

ندا قبول در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص کوچینگ اظهار کرد: برمبنای تعریف فدراسیون جهانی کوچینگ، کوچینگ به افراد کمک می‌کند از نقطه کنونی خود با فعال سازی پتانسیل‌های درونی به نقطه مطلوب خود برسند یعنی افراد به بهره‌وری بهتر از منابع خود دست یابند.

کارشناس ارشد تیسول از دانشگاه یواس‌ام مالزی پینانگ افزود: هر کوچی تعریفی از کوچینگ ارائه می‌دهد و تعریف من از کوچینگ این است که کوچ با ابزارهایی که در دسترس دارد و با سوالات قدرتمندی که می‌پرسد، چراغ راهی را برای فرد مراجعه‌کننده روشن خواهد کرد تا بتواند در راهی که قرار دارد، مسیر و تاحدودی جلوتر از مسیر خود را ببیند و راه را به درستی طی کند. کوچینگ مانند نرم‌افزارهای نشان، ویز یا بلد است و به فرد کمک می‌کند تا در نقطه‌ای که قرار گرفته است بهترین مسیر خود را برای رسیدن به مقصد پیدا کند و در کمترین زمان اما بیشترین سرعت ممکن به مطلوب خود برسد، در واقع کوچینگ، ترکیبی از سه رشته مدیریت، فلسفه و روان‌شناسی را شامل می‌شود.

دانش‌پذیر دوره کوچینگ و بیزینس کوچینگ مورد تایید فدراسیون جهانی کوچینگ آمریکا در تعریف فرآیند کوچینگ بیان کرد: مهمترین شاخه کوچینگ، لایف کوچینگ است که به افراد کمک می‌کند، مهم‌ترین چالش ذهنی خود را در جلسه کوچینگ مطرح کنند و با همراهی کوچ و ابزارهایی که کوچ به آنها مسلط است به اقدامی که لازم است از درون برسند.

قبول ادامه داد: بیزینس کوچینگ، نیز شاخه دیگری است که در واقع بحث مدیریت کسب‌وکار را با ابزارهای کوچینگ و مهارت فرد ترکیب و به صاحبان کسب‌وکار کمک می‌کند تا بتوانند به بهترین بهره‌وری در کسب‌وکار خود برسند و از نقطه‌ای که قرار دارند به مطلوب خودشون کوچ کنند.

وی درخصوص وجود این رشته در دانشگاه‌های ایران اظهار کرد: در رشته‌های دانشگاه تهران مشابه این رشته در مقطع ارشد وجود دارد؛ سرفصل‌هایی که تدریس می‌شود و نوع تدریس دقیقا همین کوچینگی است که افراد به‌صورت آزاد در آکادمی‌های مورد تایید آی‌سی‌اف می‌گذرانند.

قبول خاطرنشان کرد: کوچینگ در فدراسیون جهانی دارای سه سطح ای‌سی‌سی، پی‌سی‌سی  و ام سی سی است، سطح ابتدایی همان سطح ای‌سی‌سی و ۲ سطح دیگر به ترتیب سطح پروفشنال و سطح مسترینگ هستند.

کارشناس ارشد تیسول در مورد دریافت مدرک کوچینگ معتبر گفت: مجموعه‌ای از موسسات و آکادمی‌ها مورد تایید فدراسیون جهانی کوچینگ آمریکا بر اساس اینکه فرد مورد نظر بعد از گذراندن چند صد ساعت آموزش در این موسسات، همچنین بعد از انعقاد قراردادها و برگزاری چند صد ساعت جلسات کوچینگ، تکمیل رزومه و شرکت در آزمون آی‌سی‌اف، مدرک مستقیم آی‌سی‌اف را به وی اعطا خواهند کرد.

این مدرس زبان انگلیسی گفت: کوچینگ و فرایند کوچینگ در مسیر شغلی دانشجویان بسیار تاثیرگذار است، مخصوصا برای دانشجوهای کنونی که هدف مشخصی از درس خواندن ندارند و دچار سردرگمی شدیدی هستند. آنان وارد رشته‌هایی شدند که واقعا رسالت شخصی آنان نیست و نه به رشته خود علاقه دارند و نه در آن موفق هستند.

وی تاکید کرد: اگر فرد در مسیر رسالت خودش قدم بردارد در این زمینه نخبه خواهد شد و این عدم علاقه دانشجویان به رشته تحصیلی که تعداد آنها هم در هر رشته کم نیست، نشان می‌دهد که مسیر را اشتباه طی کردند؛ بنابراین کوچینگ می‌تواند به این افراد کمک می‌کند تا مسیر رشته‌ تحصیلی خود را در بدو ورود به دانشگاه تعیین کنند و همچنین اگر راه خود را اشتباه طی کرده باشند، در یافتن راه درست و شناسایی مسیر شغلی کمک‌کننده خواهد بود.

دانش‌پذیر دوره کوچینگ گفت: به‌عنوان مثال اگر دانشجویی سوال کند، «من در این رشته فارغ‌التحصیل شدم حالا چگونه کسب درآمد کنم؟ یا اصلا نمی‌خواهم از این رشته کسب درآمد داشته باشم و می‌خواهم وارد بازار کار شوم حال چگونه می‌توانم به این خواسته خود برسم؟ همچنین اگر بپرسد، مطلوب من، مسیر استعدادها و توانمندی‌های من کدام است؟  کوچ در این مسیر همراه فرد است تا به آن چیزی که برای وی خوب است برسد.

مدرس دانشگاه بین‌المللی امام رضا (ع) خاطرنشان کرد: در این حوزه، مشاوره و روان‌شناسی نیز کارکردهای خود را دارند و قابل احترام و به جای خود در جامعه درست و لازم هستند اما معتقدیم که گاهی وقت‌ها نسخه‌هایی که در مشاوره به افراد داده می‌شود برای همه کارساز نیست و فرد وقتی اقدام می‌کند، وقتی عملگرا می‌شود که خودش از درون به این نتیجه رسیده باشد و هر کسی با توجه به فضایی که در آن زندگی می‌کند همچنین با توجه به چهارچوب‌ها و باورهای ذهنی که دارد ممکن است یک مسئله مشترک برای وی با فرد دیگری که در یک فضای دیگر و محیط دیگر است و باورهای دیگری دارد متفاوت باشد پس اقدامی که برای این فرد در نظر گرفته می‌شود با فرد دیگر باید کاملا متفاوت باشد و در این مسیر کوچینگ می‌تواند کمک‌کننده باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha