• چهارشنبه / ۳۰ مهر ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99073022592
  • خبرنگار : 30054

افسردگی چه تبعاتی به دنبال دارد؟

افسردگی چه تبعاتی به دنبال دارد؟

افسردگی یکی از رایج‌ترین دغدغه‌های روانی در جهان است و میلیون‌ها نفر در جهان تجربه ابتلا به آن را دارند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام دکتر ساینا، تقریباً یک سوم جمعیت در طول زندگی خود حداقل یک‌بار به افسردگی دچار می‌شوند، بنابراین باید خطر آن را جدی بگیریم. رواج زیاد افسردگی به این معنا نیست که این عارضه خطری برای فرد ندارد. افسردگی می‌تواند زندگی افراد را مختل نماید و مشکلات متعددی ایجاد کند. از این رو باید مشاوره با روانشناس را در نظر داشته باشید.

سامانه مشاوره اینترنتی دکتر ساینا، مرجع مناسبی برای دریافت مشاوره آنلاین و تلفنی است. با مراجعه به وبسایت این سامانه می‌توانید کمک تخصصی در زمینه‌های مختلف روانپزشکی و سلامت روان دریافت کنید. مشاوره روانشناسی دکتر ساینا ، از شما در برابر تبعات منفی افسردگی محافظت می‌کند. در این نوشته عوارض مختلف افسردگی در زندگی فرد را بررسی می‌کنیم.

افسردگی چیست؟

افسردگی یک عارضه مرتبط با خُلق است که معمولاً موجب ناراحتی یا عصبانیت می‌شود که زندگی فرد را دچار اختلال می‌کند. علائم افسردگی در افراد مختلف می‌تواند متفاوت باشد. و این عارضه نشانه‌های مختلفی در خانم‌ها، آقایان و کودکان ایجاد می‌کند. معمولاً افرادی که از افسردگی رنج می‌برند این نشانه‌ها را تجربه می‌کنند:

· تغییر خلق‌وخو مانند غمگین، مضطرب یا پرخاشگر شدن

· احساس خالی بودن و ناامیدی

· از دست دادن انگیزه برای پیشرفت و ایجاد روابط اجتماعی

· کند شدن تفکر و صحبت

· تغییر در چرخه خواب‌وبیداری

· تغییر در میزان اشتها

· احساس خستگی مداوم

· تجربه درد در بدن

تبعات افسردگی برای سلامت جسمانی

پژوهش‌ها مشخص کرده‌اند که افسردگی می‌تواند تاثیر زیادی بر سلامت جسمانی افراد داشته باشد. در درجه اول، این عارضه باعث می‌شود فرد نتواند تصمیمات درستی برای مراقبت از خود بگیرد. معمولاً افرادی که با افسردگی دست‌ و پنجه نرم می‌کنند انرژی کافی برای مراقبت از سلامت خود را ندارند، نمی‌توانند در زمان مناسب به روانکاو یا روانپزشک مراجعه کنند و نسبت به تغذیه‌ی خود بی‌توجه هستند. همین عوامل می‌تواند موجب ایجاد مشکلات فیزیکی متعددی شود.

نامنظم شدن چرخه خواب شایع‌ترین تبعات افسردگی

تاثیر افسردگی بر میزان خواب افراد نیز تایید شده است. بیشتر افراد دچار دوره‌های بی‌خوابی می‌شوند، اما مواردی نیز وجود دارد که فرد علاقه بیشتری به خوابیدن پیدا کند. کمبود خواب می‌تواند علائم دیگر افسردگی مانند خستگی، کمبود انرژی و ناتوانی در تمرکز را تشدید کند. رایج‌ترین نشانه‌های مشکلات خواب ناشی از افسردگی شامل این موارد هستند:

· خستگی زیاد در طول روز

· تکانش گری

· مشکل در به خواب رفتن

· اشکال در خوابیدن مجدد بعد از بیدار شدن در طول شب

· بیدار شدن مکرر در طول شب

· بیدار شدن قبل از به صدا در آمدن زنگ ساعت

تاثیر افسردگی بر اعتیاد

افسردگی می‌تواند خطر ابتلای فرد به انواع مختلف اعتیاد را افزایش دهد. اگر افراد در زمان افسردگی برای دریافت کمک تخصصی تلاش نکنند، علائمشان به مرور زمان بدتر می‌شود. برای مقابله با علائم، بسیاری از افراد روش خوددرمانی را پیش می‌گیرند. آن‌ها به مواد مخدر یا سایر فعالیت‌های اعتیادآور روی می‌آورند تا درد ناشی از نشانه‌های افسردگی  را تسکین دهند. واقعیت این است که اعتیاد نمی‌تواند به افسردگی کمک کند و باعث تشدید علائم می‌شود.

اعتیاد به مواد مخدر خطرات مختلفی برای فرد دارد و حتی می‌تواند زندگی او را تهدید کند. بنابراین بهتر است افراد برای مقابله با افسردگی از روانشناس یا روانپزشک کمک بگیرند. به دلیل اینکه مراجعه حضوری به مطب روانشناس می‌تواند مشکل باشد، سامانه مشاوره از راه دور دکتر ساینا امکان دریافت مشاوره تلفنی روانشناسی را برای افراد فراهم کرده است. مشاوره روانشناسی آنلاین مکملی عالی برای مراجعه حضوری به روانشناس است. با استفاده از این روش فقط زمانی لازم است به شکل حضوری به درمانگر مراجعه کنید که روانشناس تشخیص دهد مشکل شما نیاز به مراجعه حضوری دارد.

نقش افسردگی در مشکلات اجتماعی

افسردگی برای زندگی اجتماعی و حرفه‌ای فرد نیز فاجعه‌بار است. افراد افسرده از نظر هیجانی، ذهنی و جسمانی دچار فرسودگی هستند. بنابراین نمی‌توانند برای روابطشان انرژی کافی بگذارند. این افراد ترجیح می‌دهند تنها باشند. همچنین به دلیل بار زیاد فشار روانی که تجربه می‌کنند نمی‌توانند با دیگران همدلی کرده یا از نظر روانی در کنار نزدیکانشان باشند. به همین علت، معمولاً به انزوا دچار می‌شوند و از موقعیت‌های اجتماعی اجتناب می‌کنند. انزوا می‌تواند عوارض افسردگی را افزایش دهد و حتی باعث شود فرد به خود آسیب برساند.

همچنین افسردگی باعث می‌شود فرد نتواند در محیط کار یا مدرسه به موقع حاضر شده و کارکرد مناسب از خود نشان دهد. این دغدغه روان‌شناختی توجه کردن را مشکل می‌کند و بر حافظه فرد تاثیر منفی می‌گذارد. برای برخی از افراد حتی بیرون آمدن از تخت خواب نیز سخت و طاقت‌فرسا می‌شود. به همین دلیل دریافت مشاوره روانشناسی برای زندگی فرد ضروری است.

کنترل افسردگی را لطفا جدی بگیرید

به طور کلی می‌توان گفت افسردگی بر تمام جنبه‌های زندگی فرد تاثیر گذاشته و تبعات منفی آن تا سال‌ها فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین دریافت مشاوره از متخصصین روانشناسی در اسرع وقت می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد. سامانه مشاوره اینترنتی دکتر ساینا  به شما کمک می‌کند از سلامت روان خود محافظت نمایید. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم با مراجعه به وب‌سایت www.drsaina.com یا استفاده از اپلیکیشن دکتر ساینا روانشناس موردنظرتان را از بین روانشناسان معتبر فعال در سامانه انتخاب کرده و کمک روانی دریافت کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha