به گزارش ایسنا و به نقل از سوشالنیوز، پژوهش جدیدی که در "دانشگاه ججیانگ"(Zhejiang University) چین انجام شده است، نشان میدهد که داشتن اضافه وزن هنگام تولد میتواند به بروز "فیبریلاسیون دهلیزی"(atrial fibrillation) در بزرگسالی منجر شود.
دکتر "سونگزان چن"(Songzan Chen)، از پژوهشگران این پروژه گفت: نتایج پژوهش ما نشان میدهد که خطر بروز فیبریلاسیون دهلیزی در افرادی که وزن نوزادی آنها بیش از وزن عادی زمان تولد بوده است، افزایش مییابد. شاید پیشگیری از اضافه وزن در نوزادی بتواند روش خوبی برای پیشگیری از بروز فیبریلاسیون دهلیزی باشد. مادرانی که به اضافه وزن یا دیابت مبتلا هستند، میتوانند این کار را با رعایت رژیم غذایی مناسب در دوره بارداری انجام دهند.
وی افزود: افرادی که با وزن زیاد به دنیا میآیند، باید از یک سبک زندگی سالم پیروی کنند تا احتمال ابتلا به اختلال ضربان قلب در آنها کاهش یابد.
فیبریلاسیون دهلیزی، یکی از متداولترین انواع اختلال ضربان قلب به شمار میرود که بیش از ۴۰ میلیون نفر را در جهان تحت تاثیر قرار داده است. افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی، پنج برابر بیشتر از دیگران در معرض خطر سکته قلبی قرار دارند.
پژوهشگران در این پروژه، یک بررسی تصادفی را انجام دادند و دادههای مربوط به ۳۲۱ هزار و ۲۲۳ نفر را ارزیابی کردند. آنها توانستند ۱۳۲ مورد تنوع ژنتیکی را در این پژوهش شناسایی کنند. سپس با بررسی دادههای این پژوهش، به شناسایی موارد تنوع ژنتیکی پرداختند که نقش مهمی در ابتلا به فیبریلاسیون دهلیزی دارند.
دکتر چن افزود: روش بررسی در این پروژه به ما امکان میدهد تا رابطه علت و معلولی میان اضافه وزن دوره نوزادی و فیبریلاسیون دهلیزی را ارزیابی کنیم. در هر حال ما نمیتوانیم نقش قد و وزن دوره بزرگسالی را به عنوان عوامل موثر در این ارتباط نادیده بگیریم.
پروفسور "گوشنگ فو"(Guosheng Fu)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این پژوهش، شواهد ژنتیکی را در مورد ارتباط میان اضافه وزن دوره نوزادی و بروز فیبریلاسیون دهلیزی در بزرگسالی ارائه میدهد. این پژوهش ثابت میکند که شاید کاهش اضافه وزن در نوزادی بتواند به پیشگیری از بروز فیبریلاسیون دهلیزی در بزرگسالی کمک کند. همچنین این موضوع مهم است که افراد مبتلا به اضافه وزن در نوزادی، تلاش کنند تا دیگر عوامل خطرناک موثر در بروز فیبریلاسیون دهلیزی را کاهش دهند.
انتهای پیام
نظرات