• چهارشنبه / ۲۳ مهر ۱۳۹۹ / ۱۵:۲۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99072317639
  • خبرنگار : 30054

راهنمای کامل خرید دانه قهوه

راهنمای کامل خرید دانه قهوه

قهوه یک صنعت عظیم و یکی از بزرگترین صادرات جهان، پس از نفت است. آن به عنوان بخشی از فرهنگ انسان و یکی از قدیمی­ترین سنت های ما اهمیت دارد که به قرن ها پیش برمی­ گردد.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام  ملوکافی، نخسین بار قهوه در اتیوپی در قرن نهم کشف شد و سپس در اروپا و آسیا گسترش یافت.

امروزه بیش از ۸۰% آمریکایی ­ها هر روز قهوه می­ نوشند، و آن یکی از بیشترین نوشیدنی­ هایی است که در سرتاسر جهان مصرف می­ شود. اگر شما می­ خواهید نوشیدنی قهوه ­تان را از مغازه محلی خریداری کنید، به جای اینکه آن را در منزل دم کنید، پس باید بدانید که کدام قهوه را سفارش دهید.

از کاشت تا روش های نهایی دم کردن، فرایند ایجاد قهوه پیچیده است و کاری است که مردم به مدت بیش از ۱۰ قرن آن را انجام می دادند.

اطلاعات بنیادی بر دانه­ های قهوه

این راهنما شامل همۀ دانه­ های قهوه، منشأ آنها و جزئیات بو دادن آنها است. این سه دسته ­بندی چیزهایی هستند که به قهوۀ شما طعم و مزه می ­دهند. مطالب زیر را بررسی کنید تا ترکیب مناسب­تان را شناسایی کرده و دم کنید.

چیزهایی که باید هنگام خرید دانۀ قهوه در نظر داشته باشید

عربیکا و روبوستا دو نوع دانۀ قهوه هستند که به صورت تجاری کشت می­ شوند، و همۀ قهوه­ ها از عربیکا یا روبوستا تشکیل شده­ اند حتی اگر بیش از ۲۵ نوع شناخته شدۀ قهوه وجود داشته باشد اما این دو رایج ترین نوع مورد استفاده هستند.

دانۀ عربیکا بسیار گران­تر است چرا که آن فقط در ارتفاع بالاتر رشد می­ کند و مدت زمان بیشتری طول می­ کشد تا رشد کنند که نشان­ دهندۀ قیمت آن است.

قهوۀ عربیکا معمولاً طعم ملایم­تری از قهوۀ روبوستا دارد. آنها به جای دایره­ای شکل، بیشتر به شکل بیضی هستند و طعم بهتر و متوازنی را ایجاد می­ کنند. بیش از ۷۰% قهوه دنیا از دانه های عربیکا است و به عنوان دانه قهوه برتر است.   

راهنمای خرید قهوه

جایی که قهوه پرورش داده می­ شود (و چگونگی کاشت آن) چیزی است که ویژگی های طعم مطلوب و منحصر به فردی به آن می­ دهد. خاک، ارتفاع و کیفیت مواد معدنی عوامل مهم در سیستم کشت قهوه هستند؛ و همچنین روش هایی برای فرآوری قهوه صورت می­ گیرد. بیش از ۵۰ کشور دانۀ قهوه را تولید می­ کنند و در هر منطقه احتمالاً دسته­ بندی های بیشتری از قهوه وجود دارند.

اتیوپی

اتیوپی جایی که است دانۀ قهوه نخستین بار کشف شد که حدود ۸۰۰ سال بعد از میلاد بود. دانه­ های این مناطق درشت هستند و حاوی مزۀ جزئی میوه ای و توت مانند هستند.

۱. برزیل

برزیل اکثر قهوۀ جهان را تولید می­ کند و شما دانه ­هایی از این منطقه را در بسیای از فروشگاه های برند قهوۀ مخلوط اسپرسو می­ توانید پیدا کنید. آنها دانۀ قهوۀ درشت (یا سنگین­ تر) را تولید می­ کنند و معمولاً روست تیره هستند.

۲. کلمبیا

قهوۀ مخلوط کلمبیا بسیار در آمریکا رایج است و با مقداری اسیدیته متوازن می­ شود. آنها ممکن است مقداری طعم میوه­ای داشته باشند و اکثراً برای روست لایت استفاده می­ شود.

۳. هاوائی

هاوائی تنها کشور آمریکایی است که دانه ­های قهوه را پرورش می­ دهد (به صورت تجاری)، و آنها نوت گلی منحصر به فردی دارند. آنها در روستهای ملایم استفاده می­ شوند و سطح اسیدیتۀ ملایم دارند.

۴. کنیا

دانۀ قهوه کنیا طعم قوی دارند اما لزوماً رنگی نیستند. آنها ممکن است ته رنگ شاه توت را داشته باشند و  سطح اسیدیته متوسطی دارند.

۵. اندونزی

دانۀ قهوه این بخش از دنیا از نظر رنگ نسبتاً تیره است و کیفیت خاکی فراهم می­ کند. آنها دم­کرده­ای با پس مزه طولانی­ تر ایجاد خواهند کرد.

۶. ویتنام

ویتنام بخش بزرگی از دانه­ های قهوۀ جهان را کشت می­ کند (دومین کشور بعد از برزیل) اما دانه­ های محلی ۹۰% روبوستا هستند (اکثر دانه­ های روبوستای جهان در ویتنام رشد می­ کنند). معمولاً طعم تلخی دارند و به اندازۀ دانه­ های عربیکا به صورت متداول استفاده نمی­ شوند.

انواع روست  قهوه

روستینگ (یا برشته کاری) دانۀ قهوه یک علم هنرمندانه است. روست دانۀ قهوه تعیین­ کننده طعم و مزۀ در هر دم آوری قهوه است. اسیدیته، عطر و بادی همگی براساس بودادن دانه پیش ­بینی می­ شوند. اسیدیته آن باعث کمی تندی در سطح زبان شما می­ شود.

راهنمای خرید دانه قهوه روست لایت  

دانۀ قهوه روست لایت یا روشن ؛ به رنگ قهوه­ای روشن است و اسیدیته و بادی کمتری دارد. این دانه ­ها به اندازۀ کافی بو داده نمی ­شوند تا روغن از طریق سطح دانه عبور کند.

مزایا

. سطح اسیدیتۀ متوسط که یعنی شما قهوۀ تلخ را نمی­ نوشید. این همچنین به این معنی است که معدۀ شما می­تواند بیشتر از قهوه لذت ببرد.

. طعم ملایم و راحتی نوشیدن.

راهنمای خرید دانۀ قهوه مدیوم روست

مدیوم روست به این معنی است که رنگ آن تیره­ تر از روست روشن است و بیشتر اسیدی است. این روست غالباً به عنوان روست «آمریکایی» یا قهوه ترکیبی «صبحانه» گفته می­ شود و در بین آمریکائی ها رواج بیشتری دارد.

مزایا

. مدیوم روست بیشتر مورد پسند هستند و یک دم­کردۀ متعادل ارائه می­ کنند. شما می­ توانید طعم واقعی قهوه را بدون اینکه هر ترکیبی بر دیگری غلبه کند، مزه کنید.

راهنمای خرید دانه های قهوه روست دارک

روست دارک دارای بادی سنگین تر هستند و تقریباً سیاه است و طعم مطلو­ب­تری ایجاد می­ کند. آنها حاوی یک سطح روغنی هستند چون دانه­ ها برای مدت زمان طولانی بو داده می­ شوند. آنها همچنین طعم تلخ و شیرین دارند.

مزایا

. روستهای تیره در بین مردمی محبوب است که قهوۀ سیاه را ترجیح می ­دهند. اگر شما از شیر استفاده نمی­کنید، شما به بهترین طعم با روست دارک دست خواهید یافت.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha