محمدجواد رجائیان با اعلام این خبر، گفت: شاخصهای شهرهوشمند در قالب پروتکلی از سوی ITU برای بررسی میزان بلوغ شهرهای مختلف جهان در زمینه هوشمندسازی تدوین شده که مبتنی بر چند استاندارد ایزو است. از این رو ارتباطات مستمری با این ارگان بینالمللی داشتهایم تا ضمن بررسی انطباق با معیارهای تعیینشده در این زمینه به عنوان نخستین شهر ایران، در جمع شهرهای هوشمند جهان قرار بگیریم.
وی با اشاره به ملاکهای تعیینشده در این خصوص افزود: بیش از ۱۰۰ شاخص گوناگون در زمینههای اجتماعی، اقتصادی و محیط زیستی توسط ITU تعیین شده است که هر یک از این حوزهها، خود شامل زیرمجموعههای متعددی در زمینههای ارتباطی، مخابراتی، زیرساختی، بهداشت و درمان و ... است که با سنجش این موارد، میزان رشد شهر را در مسیر هوشمندسازی برآورد میکند.
مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری مشهد، تصریح کرد: تاکنون بیش از ۷۵درصد شاخصهای شهر مشهد در زمینه هوشمندسازی احصاء و اطلاعات و جداول لازم در این خصوص گردآوری و تدوین شده است. اکنون در آستانه مکاتبه با ITU وارزیابی شاخصها توسط این ارگان قرار داریم که در صورت موفقیت به طور رسمی در فهرست شهرهای هوشمند جهان قرار خواهیم گرفت.
رجائیان با تأکید بر اهمیت فناوریهای ارتباطی دراین حوزه گفت: شاخصهای مختلفی هم چون میزان دسترسی عمومی به اینترنت، مساحت تحت پوشش شبکه موبایل، سیستمهای شهری مبتنی بر فناوری اطلاعات، کنترل هوشمند ترافیک و دسترسی به اطلاعات آنلاین حمل نقل عمومی در این بررسی مورد ارزیابی قرار میگیرند که همگی به رشد شهر در عرصه ICT وابستهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، وی با ذکر شهرهای شاخص جهان در این حوزه افزود: شهرهایی همچون سنگاپور، دبی و مسکو از شهرهای پیشرو در این زمینه بر اساس مقیاسهای ITU به شمار میروند که مورد سنجش و تحلیل قرار گرفته و گزارشهای کامل و مفیدی از آنها در زمینه هوشمند سازی منتشر شده است.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد خاطرنشان کرد: با توجه به اقدامات و برنامههای ویژه مدیریت شهری در دوره اخیر برای هوشمندسازی شهر، که خوشبختانه دستاوردهای مؤثر و قابل توجهی داشته است، طرح بررسی شاخصهای شهر هوشمند در مشهد با همکاری پژوهشگاه فناوری اطلاعات و تعامل مستقیم با اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) پیگیری شده است که بیشک این امر مشهد را در مسیر هوشمندسازی یاری خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات