به گزارش ایسنا، پس از تصمیم به برگزاری کلاسهای دانشگاهها بهصورت مجازی به دلیل گسترش ویروس کرونا در کشور، یکی از مسائل اصلی، دسترسی دانشجویان به اینترنت اعلام شد و اینکه مشکل اصلی که برای آموزش مجازی دانشجویان، بحث تهیه اینترنت و هزینهبر بودن آن است، به همین دلیل دانشجویان خواستار رایگان شدن حجم اینترنت مصرفی کلاسهای مجازی شدند و وزارت ارتباطات وعدههایی را در راستای رایگان شدن اینترنت آموزش مجازی داد.
با وجود این، فرآیند رایگان شدن این سامانههای آموزشی همچنان فراز و فرودهایی دارد و برخی دانشجویان معتقدند حضور در کلاسهای آنلاین از حجم اینترنت آنها کم میکند. پیش از این حسین فلاح جوشقانی -رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- درباره علت این موضوع گفته بود: برای رایگان کردن اینترنت دانشگاهی، لیستی از دانشگاهها و وزارت علوم، وزارت بهداشت و مراکز حوزوی گرفتیم که ممکن است شامل همه دانشگاههای کشور نباشد. این لیست شامل آدرس سایتهای آموزشی است که امکان آموزش آنلاین را داشته باشد.
وی درباره کم شدن حجم اینترنت به دلیل تغییر آیپی توضیح داده بود: اگر هنگام استفاده از خدمات آنلاین دانشگاه آیپی عوض میشود و این آیپی در لیست نیست، ما کاری نمیتوانیم کنیم. از طرفی ما ترافیک دانشجویان را رایگان نکردیم، بلکه دسترسی به سایتهای دانشگاهی را رایگان کردیم. دانشجویان ممکن است با این اینترنت به سایتهای دیگری هم مراجعه کنند که ترافیک اینها رایگان نیست و از حجم اینترنت آنها کم میکند.
از آنجایی که سایتها بر مبنای آیپی اعلامشده از طرف وزارت علوم بهصورت رایگان محاسبه میشوند و بخش فنی دانشگاه باید در همان آیپی که معرفی شده، سرویس بدهد، درصورتی که پس از ورود به سایت و سامانه مورد نظر دانشگاه و هنگام ورود به جلسه آنلاین، آیپی تغییر کند، این موضوع باعث کم شدن حجم دانشجو میشود. درواقع با توجه به اینکه بیشترین حجم مورد نظر در استفاده از خدمات آموزشی، هنگام برگزاری کلاسهای آنلاین از ترافیک کاربران کاسته میشود، اینطور به نظر میرسد که رایگان شدن تعرفه سایتها عملا تاثیری در مصرف کاربران نداشته است و دانشجویان همچنان باید هزینه ترافیک مورد نظر را بپردازند.
همچنین چندی پیش محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اعلام کرد اینترنت «رایگان» برای همه دانشجویان کشور، در هنگام استفاده از سامانههای آموزش مجازی دانشگاهها فعال شده و مشاهده لیست سامانههای فعلی مشمول طرح و همچنین ثبتنام سامانههای جدید توسط دانشگاهها از طریق سایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات میسر است.
بررسی فهرست سامانههای آموزشی اعلامشده برای اعمال تعرفه رایگان، از طریق این لینک امکانپذیر است. همچنین برای مراکز آموزشی که مشخصات آنها در سامانه مذکور درج نشده، امکان ثبتنام و درج اطلاعات توسط مدیر فناوری آن مرکز، در آدرس مذکور تا ۳۰ مهرماه، میسر است. روسای دانشگاههای سراسر کشور میتوانند با مراجعه به این سامانه، نام دانشگاه را به لیست وارد کنند تا دانشجویان متقبل پرداخت وجهی برای حوزه آموزش نشوند و بتوانند از تسهیلاتی که برایشان فراهم شده است استفاده کنند.
انتهای پیام
نظرات