• سه‌شنبه / ۸ مهر ۱۳۹۹ / ۱۶:۳۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99070806321
  • خبرنگار : 71626

منوچهر آشتیانی درگذشت

منوچهر آشتیانی درگذشت

منوچهر آشتیانی، مترجم و استاد پیشکسوت فلسفه و علوم اجتماعی درگذشت.

به گزارش ایسنا، صفحه‌ای با نام «آراء و آثار دکتر منوچهر آشتیانی» با اعلام این خبر نوشته است: «در این عمر گُریزنده که گویی جز خیالی نیست/ تو آن جاودان را در جهان خود پدید آور/ که هر چیزی فراموش است و آن دم را زوالی نیست

دکتر منوچهر آشتیانی، استاد پیشکسوت فلسفه و علوم اجتماعی ایران، پس از یک دوره بیماری طولانی، امروز (۸ مهر ۱۳۹۹) درگذشت.»

افشین داورپناه، مردم‌شناس و عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، درباره خبر درگذشت منوچهر آشتیانی به ایسنا گفت: استاد آشتیانی سال گذشته دچار ناراحتی‌های گوارشی شدند و البته نسبتا بهبود پیدا کردند، اما اواخر مردادماه امسال دچار سکته مغزی شدند و مدتی در بیمارستان شهدای تجریش بستری بودند. در اثر سکته مغزی بخشی از توانایی‌های حرکتی و تکلم‌شان را از دست داده بودند. از ۲۸ مرداد هم در خانه تحت مراقبت بودند، اما در این ۴۰ روز به تدریج بدن ایشان تحلیل رفت تا این‌که امروز جهان را ترک کردند و در آرامش ابدی فرورفتند.

به گفته داورپناه، احتمالا پیکر آشتیانی فردا صبح (چهارشنبه، نهم مهرماه) پس از تشییع، در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا به خاک سپرده خواهد شد.

او همچنین اظهار کرد: منوچهر آشتیانی تاریخ زنده علوم اجتماعی ایران بود و به دلیل فعالیت‌های سیاسی و نشست و برخاست و قرابت با سیاسیون و بزرگان فرهنگ (او خواهر زاده نیما یوشیج بود) و اندیشه معاصر ایران، منبعی مهم برای تاریخ شفاهی معاصر بود. «پرسیدن و جنگیدن» مجموعه گفت‌وگوهای رضا نساجی با استاد آشتیانی است که سال ۱۳۹۶ توسط نشر نی منتشر شد و کتابی است خواندنی از زندگی‌نامه، وقایع، خاطرات و دیدگاه‌های ایشان.

منوچهر آشتیانی در ۱۹ مهر ۱۳۰۹ در سنگلج متولد شد. او خواهرزاده نیما یوشیج و از نوادگان میرزاحسن آشتیانی بود. آشتیانی در سال ۱۹۷۱ از دوره دکتری دانشگاه هایدلبرگ فارغ‌التحصیل شد. او از شاگردان کارل لویت و گادامر بود. از آثار آشتیانی می‌توان به «کارل مارکس و جامعه‌شناسی شناخت»، «جامعه‌شناسی شناخت کارل مانهایم»، «ماکس وبر و جامعه‌شناسی شناخت»، «جامعه‌شناسی شناخت (مقدمات و کلیات)»، «جامعه‌شناسی شناخت ماکس شئلر»، «گفتارهایی پیرامون شناخت مناسبات اجتماعی»، «درآمدی به بحران جامعه‌شناسی جهانی» و ... اشاره کرد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۷-۰۸ ۱۹:۰۹

مرد نکونام نمیرد هرگز خدا رحمت کند ایشان را

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۱۲ ۰۶:۰۱

خدا رحمت کند ایشان را. مستند فرزند تاریخ را ببینید.گفتگو با استاد است

avatar
۱۳۹۹-۰۷-۱۲ ۱۵:۱۴

انسان اندیشمند، متعهد به مردم، خدمت گزار جامعه ایرانی، استاد فرهیخته استاد منوچهر آشتیانی یاد ونامش همیشه جاودان خواهدماند. کمتر کسی میشناسم که چون ایشان برای ارتقای درک وفهم کتابخوانان ایران تلاش کرده باشد