علیاصغر ذاکری هرندی در حاشیه بازدید از طرحهای شاخص عمرانی گزبرخوار در گفت وگو با ایسنا، ضمن قدردانی از شورا و شهرداری شهر گز برخوار در ارائه خدمات در شرایط اقتصادی کنونی کشور، اظهار کرد: تیم مدیریت شهری گز برخوار با تکیه بر مدیریت صحیح و تدبیر مناسب توانسته است تعامل دوسویه و مؤثری را با مردم برقرار کرده و در شرایط اقتصادی کنونی که کشور در آن است روال جاری و عمرانی شهر را پیش ببرد.
وی با اشاره به اینکه شهر گز برخوار یک شهر کهن بوده که گنجینه و میراث گذشتگانش در قالب آثار و ابنیه تاریخی و کهن در آن جلوه کرده است، افزود: در دنیای کنونی توجه به صنعت توریسم، اکوتوریسم و درآمد گردشگری که یکی از پر درآمدترین منابع درآمدی است میتواند تحولی مؤثر در راستای حفظ، نگهداری و توسعه میراث گذشتگان در شهر ایجاد کند.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری اصفهان با بیان اینکه هدف از بازدید شهر گز برخوار علاوه بر قدردانی از تیم مدیریت شهری بررسی مشکلات حوزه گردشگری در بخش خصوصی، گردشگری میراث و ابنیه تاریخی بوده است، خاطرنشان کرد: با توجه به پتانسیل فاصله کم گز برخوار با شهر اصفهان و امکان بهرهمندی مناسب از آثار و ابنیه تاریخی گز برخوار، برای حل مشکل بهرهبردار کاروانسرای عباسی این شهر و نیز تسهیل روند دریافت امکانات و منابع محقق نشده و همچنین ورود شهرداری به مشارکتها و سرمایه گذاریها در راستای درآمدسازی برای شهرداری با جذب گردشگر از استانداری اصفهان مجدانه پیگیری خواهد شد.
ذاکری در خصوص مشکلات مالکیتی کتابخانه و مجموعه فرهنگی شهر گز برخوار با اداره اوقاف، تصریح کرد: با توجه به احداث مجموعه فرهنگی در محل کتابخانه اسبق و تغییر نیافتن کاربری از فرهنگی به تجاری یا عمرانی میتوان با اوقاف که خود یک نهاد فرهنگی است به مصالحه و هماهنگیهای مناسبی دست یافت.
همچنین شهردار گزبرخوار گفت: فقدان تحقق وعدههای سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی و واگذاری پس از گذشت دو سال از برگزاری مزایده در راستای احیا، مرمت و بازسازی کاروانسرای عباسی گزبرخوار، اسناد مشاع و فقدان وحدت و همدلی مالکان در تامین منافع و مصالح شهر در احداث شهرک نمایشگاهی خودرو و ادعای مالکیت اوقاف بر زمین محل احداث مجموعه فرهنگی و کتابخانه، پروژه های عمرانی شاخص گزبرخوار را با چالش روبرو کرده است.
محمود بخشی مرمت و بازسازی کاروانسرای عباسی واقع در ورودی شهر، ساختمان کتابخانه و شهرک نمایشگاهی خودرو را مهمترین طرحهای عمرانی برشمرد و اظهار کرد: احداث و تکمیل طرحهای عمرانی شهر گز برخوار مشمول زمان و اثرات سوء آن بوده و بهرهبرداری از آن در شرایط کنونی نیازمند همت بالا، تسهیل روند اداری و تأمین منابع مالی با توجه به افزایش نرخ تورم است.
وی، با اشاره به مشکلات واگذاری ساختمان کاروانسرای عباسی برای مرمت و بازسازی از سوی سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی به بهره بردار، افزود: واگذاری کاروانسرای عباسی گز برخوار پس از برگزاری مزایده از سوی سازمان میراث فرهنگی و صنایعدستی به بهرهبردار با تأخیر دو ساله، افزایش نرخ تورم و تأثیر آن در میزان اعتبار پیشبینی شده برای احیا و مرمت همراه بود.
شهردار گزبرخوار، با تأکید بر فقدان نقدینگی مورد نیاز بهرهبردار برای ادامه روند مرمت، بازسازی و احیا کاروانسرا، تصریح کرد: تحقق نشدن وعدههای اعطای تسهیلات ۴درصد به بهرهبردار، افزایش هزینهها، تورم و مشکلات مطرح شده از سوی سازمان میراث فرهنگی و صنایع دستی، فرآیند احیا، مرمت و بازسازی را با چالش روبرو کرده است، که در صورت تحقق وعدهها، اعطای امکانات و تسهیلات بهرهبرداری از کاروانسرا در پایان شش ماه آینده محقق خواهد شد.
بخشی، با بیان اینکه از شهر گز برخوار در استانداری اصفهان با عنوان پایلوت شهرک نمایشگاهی خودرو یاد میشود، خاطرنشان کرد: اجرا و کلنگ زنی شهرک نمایشگاهی خودرو شهر گزبرخوار در گرو همراهی، همدلی و بصیرت شهروندان در حفظ و تحقق منافع شهر است زیرا فاز یک این شهرک در زمینهایی است که، اسناد مشاع و مالکان متعدد داشته و وحدت نظر و همنوایی در مالکان وجود ندارد.
وی با تأکید بر انجام کامل امور در حیطه اختیارات تیم مدیریت شهری نظیر؛ تدوین، تنظیم و تکمیل نقشههای احداث شهرک نمایشگاهی و تصویب آن در راه و شهرسازی، ادامه داد: کلنگ زنی و احداث این طرح نیازمند همراهی مالکان و شهروندان شهر گز برخوار با مدیریت شهری در راستای پرداخت تغییر کاربری تبصره یک ماده یک قانون حفظ اراضی کشاورزی است که پس از آن با تصویب در شورای برنامهریزی استان کلنگ زنی و آغاز روند احداث محقق خواهد شد.
شهردار گز برخوار از احداث مجموعه فرهنگی و کتابخانه گزبرخوار به عنوان مهمترین طرح عمرانی فرهنگی این شهر یاد کرد و افزود: احداث ساختمان سه طبقه متشکل از؛ سالن آمفی تئاتر، مخزن کتاب، سالن جلسات، کتابخانه مرکزی، اتاقهای مطالعه متعدد و ... در محل کتابخانه قدیمی شهر گزبرخوار از مهمترین طرحهای عمرانی فرهنگی این شهر است.
بخشی، با اشاره به ۵ هزار مترمربع زمین اعیانی مجموعه و صرف حدود ۳ میلیارد تومان هزینه در ساخت آن، تصریح کرد: احداث این مجموعه علاوه بر درگیر بودن با مشکلات و مسائل متعدد نظیر؛ مالکیت زمین و نیاز به بیش از ۵ میلیارد تومان منابع برای تکمیل و تجهیز آن، طرح مجموعه فرهنگی و کتابخانه تاکنون ۶۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با تأکید بر استقرار این مجموعه فرهنگی در محل کتابخانه سابق شهر، خاطرنشان کرد: روند اخذ سند برای مجموعه بر اساس ادعای مالکیت اداره اوقاف مبنی بر وجود چند قبر کهن و قبرستان قدیمی در آن با چالش روبرو شده در حالی که معتمدان، ریش سفیدان و اسناد موجود بیانگر وجود قبرستان قدیمی تنها در شعاع محدودی از امامزاده شاه نعمتالله گز است.
انتهای پیام
نظرات