حجتالاسلام حسین معصومی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه در حال حاضر بیشترین دغدغهای که در خصوص ایثارگران وجود دارد بحث مسکن و اشتغال است، عنوان کرد: ما در حال حاضر در نقطه اوج این مشکل قرار داریم و در حال انجام اقداماتی در این زمینه هستیم. همچنین در خصوص موضوع استخدام در مراکز دولتی، با محدودیت روبرو هستیم و خانوادههای ایثارگران نیز باید مانند سایرین در آزمونهایی که در این خصوص برگزار میشود شرکت کنند. هم اکنون نیز در حال پیگیری برای استخدام این افراد در شرکتهای بزرگ هستیم و یا اینکه بتوانیم از طریق ارائه تسهیلاتی در زمینه خوداشتغالی به این افراد کمک کنیم که بتوانند روی پای خود بایستند.
7 هزار همسر و فرزند شهید در خراسان رضوی فاقد مسکن هستند
وی با بیان اینکه 11 هزار نفر از اعضای خانوادههای ایثارگران استان در حال حاضر جویای کار هستند، افزود: حدود نیمی از این افراد دارای تحصیلات بالای دیپلم هستند. در خصوص فرزندان جانباز بالای 70 درصد نیز قانون وجود دارد که تا پایان برنامه ششم بحث اشتغال آنها باید حل شود که با توجه به اینکه برنامه ششم در حال اتمام است، ما به شدت در این خصوص در حال پیگیری هستیم، کما اینکه تا به حال نیز در این زمینه پیگیریهای زیادی را انجام دادهایم. همچنین حدود هفت هزار همسر و فرزند شهید نیز در استان فاقد مسکناند.
مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی ضمن اشاره به تعداد 17 هزار و 284 شهیدی که از خراسان رضوی و از زمان جنگ تحمیلی تا به الان، در راه دفاع از اسلام و کشور جان خود را فدا کردهاند، اضافه کرد: از این تعداد، 330 نفر از شهدای مدافع حرم هستند و مابقی را شهدای نیروی انتظامی، ارتش ، سپاه و بسیج تشکیل میدهند. ما در بنیاد شهید استان، جامعه هدفی معادل با 362 هزار تن از افرادی را که باید از ما خدمات دریافت کنند داریم. همچنین آن بخش از شهدای مدافع حرمی که در کشور ما زندگی میکردند اما تبعه کشوری دیگر بودند نیز در صورتی که در بنیاد پرونده داشته باشند، جزوی از این جامعه هدف حساب میشوند.
معصومی در خصوص خدماتی که تاکنون از طرف کمیسیون ایثارگران شورای شهر مشهد به جامعه ایثارگران استان ارائه شده است، اظهار کرد: برای ایثارگران در مشهد، تخفیفات چهل میلیونی جهت دریافت پروانه ساختمان لحاظ میشود که ما در حال تلاش برای افزایش این سقف هستیم.
وی خاطرنشان کرد: همچنین فاز دو ساختمان واقع در پارک ملت به عنوان مرکز توانبخشی ایثارگران نیز سال گذشته توسط این کمیسیون افتتاح شد. همچنین این کمیسیون در حال پیگیری موضوع مناسبسازی المانهای شهری برای ایثارگران است و المانهایی نیز به عنوان یادبود شهدا در حال نصب شدن در سطح شهر میباشند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی با بیان اینکه اکثر گلزارهای شهدای استان سامان یافته اند، گفت: مابقی نیز به زودی سازماندهی خواهند شد. همچنین حدود 95 درصد از مزارهای شهدا نیز ساماندهی شدهاند و کارهای مربوط به ساماندهی پنج درصد باقی مانده نیز به زودی انجام خواهد شد و من امیدوارم تا پایان سال 99 این مشکل به طور کامل حل شود.
آخرین وضعیت شهدای سلامت در استان
معصومی در خصوص نصب رمزینه برای شهدا بیان کرد: بخشی از اقدامات مربوط به این موضوع انجام شده است و نصب رمزینه به شکل بلوکبندی در حال انجام است و با برطرف شدن مسائل امنیتی که در این خصوص وجود دارد، اولین بلوک افتتاح خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت شهدای سلامت، با بیان اینکه در آییننامهای که از طرف وزارت بهداشت تصویب شده است، عنوان شهید سلامت تنها به آن تعداد از شهدای کادر درمانی که استخدام این وزارتخانه بودند اطلاق میشود، تصریح کرد: این یکی از مشکلات این آییننامه است که دکتر بحرینی(رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد) نیز در حال پیگیری و حل آن هستند. با استناد به این آییننامه در تمام خراسان رضوی ما تنها چهار شهید سلامت داریم که در صورت اصلاح این قسمت از این آییننامه، این تعداد به 17 شهید افزایش خواهد یافت. ما در بنیاد شهید، تمام اقدامات و مراحلی را که برای سایر شهدا طی میکنیم، برای شهدای سلامت نیز طی خواهیم کرد.
خانواده شهدا از دور شدن جامعه از فرهنگ ایثار رنج میبرد
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی عنوان کرد: گاهی اوقات به علت دور بودن جامعه از فرهنگ ایثار و شهادت عدهای نسبتهای نامربوط به خانوادههای شهدا میدهند و میگویند همه چیز این کشور مال خانوادههای شهدا و ایثارگران است. در حالیکه هیچ چیزی مال اینان نیست. ایثارگران و خانوادههایشان از این بیمهریها و دور شدن جامعه از فرهنگ ایثار و شهادت رنج میبرند.
معصومی ادامه داد: خانوادههای شهدا افراد بسیار کم توقعی هستند بسیاری از اوقات که ما از طرف بنیاد به منازل آنان میرویم، این افراد بیان میکنند تنها توقعی که از ما دارند این است که به آنان سر بزنیم و چیز بیشتری نمیخواهند. در عین حال که ما تنها حقوق ناچیزی به آنان میدهیم، اما این افراد با بزرگواری در حق ما دعا میکنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی با بیان اینکه به منظور افزایش پویایی و مقاومت جامعه، باید از کمک به ایثارگران غافل نشویم، اضافه کرد: ما در برابر زحمات بسیار زیادی که ایثارگران برای این کشور کشیدهاند، خدمت چندانی به آنان ارائه نمیدهیم.
امسال دولت در موضوع ایثارگران سنگ تمام گذاشت
معصومی ضمن بیان اینکه امسال با وجود تمام مشکلات اقتصادی اما دولت توانسته است بودجه خوبی را در اختیار بنیاد شهید قرار دهد، اظهار کرد: بسیاری از مشکلاتی که ما تا به حال داشتیم امسال حل شده است و دولت علیرغم تمام مشکلات خود، اما در بحث ایثارگران سنگ تمام گذاشت.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران خراسان رضوی ضمن اشاره به تعداد 500 کارمند شاغل در این مجموعه در سطح استان، خاطرنشان کرد: 64 درصد از این تعداد ایثارگر هستند و همچنین اعلام شده که در شرکتهای وابسته با این بنیاد نیز همه کارمندان باید از بین ایثارگران استخدام شوند.
وی در خصوص کنگره شهدا که قرار است سال آینده در خراسان رضوی برگزار شود، بیان کرد: هر ده سال استانها باید به منظور تجلیل از شهدا، کنگره شهدا را برگزار کنند. در این فرصتی که تا موعد برگزاری این کنگره در استان باقی است، ما در تلاشیم تا بتوانیم از خاطرات شفاهی ایثارگران دوران دفاع مقدس، کلیپهایی بسازیم و برای جامعه پخش کنیم. هدف از برگزاری این کنگره تقویت فرهنگ شهادت در جامعه است. در صورت تقویت روحیه ایثار در جامعه، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
20 کارگروه در حال فعالیت برای برگزاری کنگره شهدای استان در سال 1400
معصومی اضافه کرد: در این خصوص 20 کارگروه در حال فعالیتاند که یکی از اینها کارگروه هنری است که صداوسیما و حوزه ارشاد متولیان آن هستند. به طور کلی متولی تنها یکی از این 20 کارگروهها، بنیاد شهید است و مابقی 19 کارگروه دیگر، متولیان دیگری دارند.
انتهای پیام
نظرات