به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان رئیسجمهوری اسلامی ایران از عصر چهارشنبه - ۲۶ دی - برای دیدار رسمی دوجانبه با امامعلی رحمان همتای تاجیکستانی خود و دیگر سران این کشور وارد دوشنبه پایتخت تاجیکستان شد و با استقبال وی به مجتمع آشتی ملی این کشور رفت تا در مراسم ادای احترام به تندیس شاه اسماعیل سامانی موسس سلسله سامانیان حاضر شود.
او صبح پنجشنبه - ۲۷ دی - در مراسم استقبال رسمی که به اجرای سرود ملی دو کشور، شلیک ۲۱ گلوله توپ و سان دیدن از گارد تشریفات میدان گذشت، حاضر شد تا پس از آن مهیای برگزاری مذاکراتی خصوصی با امامعلی رحمان شود. بررسی طرحها و پروژههای مشترک، چگونگی تسریع اجرای پروژهها و رفع موانع پیشرو از جمله موضوعات گفتوگوی روسای جمهور دو کشور اعلام شد.
گفتوگوی هیئتهای عالیرتبه و امضای ۲۳ سند همکاری و توافقنامه
پیش از ظهر پنجشنبه هم مذاکرات مشترک هیئتهای عالیرتبه ایران و تاجیکستان در حالی آغاز شد که در ابتدای آن، رئیسجمهوری اسلامی ایران بر ارتقای همکاری عمیقتر و گستردهتر دو کشور در زمینههای علمی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی تاکید کرد و گفت: امضای توافقنامههای تدوینشده در جریان این نشست مبنایی برای گسترش بیشتر روابط ایران و تاجیکستان است.
سخنانی که مشابه آن در سخنان امامعلی رحمان رئیسجمهوری تاجیکستان نیز مطرح شد تا این مذاکرات دوجانبه را راهگشای روابط گستردهتری میان دو کشور ارزیابی کند.
با پایانیافتن مذاکرات مشترک هیئتهای ایران و تاجیکستان، مقامات عالی دو کشور در حضور روسای جمهوری خود، ۲۳ سند و یادداشت تفاهم همکاری را امضا کردند و بیانیه مشترکی هم از سوی پزشکیان و رحمان به امضا رسید.
محورهای توافقات ایران و تاجیکستان
اسناد توافقات ایران و تاجیکستان در حوزه همکاریهای دیپلماتیک، توسعه حمل و نقل، مبارزه مشترک با فساد اداری، همکاریهای آموزشی در حوزه گمرک، استاندارد، امنیت غذایی، زنان و خانواده، آمار، امور بایگانی و اسناد، فناوری دیجیتال، مطالعات مذهبی، خدمات اجتماعی، مهندسی ژنتیک، کشاورزی، همکاریهای نوآورانه صنعتی و نمایشگاهی و ارتباطات است.
طراحی ابتکارات مشترک برای ارتقای سطح رفاه عمومی ایران و تاجیکستان
رئیسجمهوری اسلامی ایران در ادامه برنامههای سفر به تاجیکستان، در نشست مطبوعاتی با همتای تاجیک خود حاضر شد، بر تسریع اجراشدن توافقات و رسیدن تعاملات مشترک به نقطه مطلوب تاکید کرد، ایران را دارای منافع مشترک بسیار با تاجیکستان دانست و اجرای ابتکارهای جدید طراحیشده را منتج به تأثیری شایسته در اشتغال و سطح رفاه عمومی مردم دو کشور ارزیابی کرد.
توافقات تازه با برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان در آینده نزدیک
پزشکیان با اشاره بر اهمیت رفع موانع گمرکی و ایجاد فضای امن برای فعالیت بیشتر بخش خصوصی، این موضوع را از جمله تاکیدات مقامات هردو کشور اعلام کرد و از برگزاری نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و تاجیکستان در آینده نزدیک خبر داد که به گفته وی توافقاتی در زمینه سیاسی، اقتصادی، تجاری، فرهنگی و زیستمحیطی به همراه خواهد داشت.
ابلاغ پیام صلح و دوستی ایران به جهان
پزشکیان در ادامه برنامههای خود در سفر به تاجیکستان در جمع استادان و دانشجویان دانشگاه پزشکی دولتی تاجیکستان (ابن سینا)، حاضر شد و با بیان اینکه رسیدگی به اقشار آسیبپذیر در حوزه سلامت مسئولیت اجتماعی پزشکان است، اظهار کرد: ما برای خود هیچ هدفی بالاتر از تأمین سلامت مردم خود و مردم جهان نمیبینیم، ما به هیچ مردم و کشوری با کینه و دشمنی نگاه نمیکنیم. کسانی که به دنبال جنگ و خونریزی در دنیا هستند و به حقوق دیگران تجاوز میکنند، به لحاظ فکری و ذهنی انسانهای سالمی نیستند؛ ما از هر تنفر و خشونتی بیزاریم.
رئیسجمهوری در پایان سخنانش بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه ارتباطات با تاجیکستان در حوزه سلامت تأکید کرد و گفت: ما برای توسعه و ارتقای سلامت در کشورهای خود و کشورهای منطقه آمادهایم و امیدواریم بتوانیم دست در دست هم این هدف را محقق سازیم.
اعطای درجه پروفسوری افتخاری به رئیسجمهوری
همچنین پیش از سخنرانی رئیسجمهوری اسلامی ایران، دانشگاه دولتی پزشکی تاجیکستان به وی درجه پروفسوری افتخاری را اعطا کرد و پزشکیان هم در بخش پایانی حضور خود در دفتر یادبود این دانشگاه از تلاشهای علمی، پیشرفتهای پزشکی، نوع آموزش و تدریس و ارزیابی دانشجویان در این مرکز ابزار خرسندی و توانایی آنان در ارائه بهترین روشهای پیشرفته علمی برای انتقال مهارتها به دانشجویان را ستایش کرد.
گسترش بدون محدودیت همکاری ایران و تاجیکستان در دستورکار دو کشور
پزشکیان بعدازظهر پنجشنبه در همایش تجاری، سرمایهگذاری و گردشگری ایران و تاجیکستان حاضر شد و همچون همتای همتای تاجیک خود در سخنانش به اهمیت توسعه گردشگری میان دو کشور اشاره کرد و گفت: باید قوانین فعلی تردد شهروندان دو کشور بهویژه در زمینه فعالیت اقتصادی، تجاری، سرمایهگذاری، علمی، تکنولوژیک، گردشگری و فرهنگی تسهیل کنیم تا به گسترش تعاملات و نیز تبادل تجارب و دستاوردها بیانجامد.
رئیسجمهوری اسلامی ایران از آمادگی دولت خود برای رفع هرگونه موانع احتمالی سر راه تسهیل تجارت و سرمایهگذاری مشترک خبر داد و گفت: ایران هیچ محدودیتی برای گسترش روابط و همکاریها در زمینههای علمی، تجاری، صنعتی، فناوری و کشاورزی و نیز تبادل تجربیات با تاجیکستان ندارد و از گسترش تعاملات و تقویت روابط به طور جدی استقبال میکند.
افزایش تعاملات تجاری و اقتصادی با تسهیل قوانین و مقررات
پزشکیان در تداوم برنامههای گفتوگو با سایر مقامات عالی تاجیکستان، پس از حضور در این همایش در دیدار رستم امامعلی رئیس مجلس ملی تاجیکستان از اهمیت نقش مجالس دو کشور برای اصلاح قوانین در مسیر تسهیل برقراری روابط و همکاریها میان دو ملت سخن گفت و افزود: قوانین و مقررات دو کشور باید در زمینه تسهیل و رونق تجارت و سرمایهگذاری میان دو طرف بهروز شود.
اعلام آمادگی تاجیکستان برای تعمیق و تقویت همکاریهای دیپلماتیک با ایران
رئیس دولت چهاردهم با یادآوری اشتراکات متعدد فرهنگی و تاریخی میان دو کشور، آن را بستر و زمینهای بسیار مناسب برای نزدیکی و همکاری صمیمیتر مردم ایران و تاجیکستان دانست و تاکید کرد: ما به اینجا آمدهایم تا هر مانع و مشکلی در مسیر تقویت دوستی و تعامل میان دو طرف را رفع کنیم.
رئیس مجلس ملی تاجیکستان هم در سخنانی مشابه به روابط دیرینه و عمیق میان دو کشور اشاره و آن را بستری برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط توصیف و اظهار کرد: زمینههای موجود برای همکاری میان ایران و تاجیکستان بسیار فراتر از مجموع اسناد همکاری مشترک میان دو کشور است و تصمیم سران دو کشور برای لغو روادید بین دو کشور میتواند سرعت روند توسعه همکاریها را مضاعف کند. تاجیکستان همچنین علاقمند به تعمیق و تقویت همکاریهای دیپلماتیک با ایران است.
همکاری پارلمانی ایران و تاجیکستان برای رفع موانع تعاملات اقتصادی
رئیسجمهوری اسلامی ایران همچنین در دیدار محمدطاهر ذاکرزاده رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان به سابقه نمایندگی خود در مجلس شورای اسلامی اشاره و اظهار امیدواری کرد تا از طریق همکاریهای دو مجلس، قوانین تجارت و سرمایهگذاری میان دو کشور تسهیل و همه موانع موجود برای تعاملات اقتصادی و تجاری برداشته شود.
رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان هم در این دیدار از آمادگی کشورش برای گسترش روابط سخن گفت و افزود: تاجیکستان آماده همکاریهای گسترده با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینهها، بهویژه در زمینه همکاریهای پارلمانی است.
گفتوگوی رئیسجمهور پزشکیان و نخستوزیر تاجیکستان برای امضای توافق تجارت ترجیحی
دکتر پزشکیان عصر پنجشنبه نیز در دیدار پایانی با مقامات عالی سیاسی تاجیکستان به گفتوگو با قاهر رسولزاده نخست وزیر تاجیکستان نشست و با تأکید بر ضرورت گسترش همکاریها میان دو کشور گفت: سوابق مشترک دو کشور ایجاب میکند که روابط خود را روز به روز ارتقا دهیم و همکاریها را در همه زمینهها تعمیق بخشیم.
رئیسجمهوری اسلامی ایران بر اهمیت تجارت و سرمایهگذاریهای دوجانبه تأکید و تصریح کرد: یکی از راههای گسترش روابط، تسهیل روابط تجاری و امضای توافق تجارت ترجیحی میان دو کشور است.
نخستوزیر تاجیکستان هم در این دیدار بر اهمیت روابط با ایران برای کشورش تأکید کرد و گفت: حجم تجارت میان دو کشور باید هر چه زودتر به دو برابر برسد و ما خواهان روابط عمیق و گسترده در همه زمینهها با ایران هستیم.
قول پزشکیان به ایرانیان مقیم تاجیکستان برای بهبود وضعیت
بخش پایانی برنامه سفر رئیسجمهوری به تاجیکستان در شامگاه پنجشنبه با دیدار ایرانیان مقیم این کشور همراه شد و طرح مباحث، مسائل، مطالبات و بیان مشکلات حاضران را در پی داشت و رئیس دولت چهاردهم هم در پاسخ به سخنان حاضران در نشست بر بهکارگیری تمام تلاش خود برای تسهیل کار و فعالیت ایرانیان در تاجیکستان تاکید کرد و گفت: میکوشیم مشکلات موجود در راه فعالیت متخصصان و پزشکان ایرانی مستقر در این کشور رفع شود.
رفع مشکل روادید ایران و تاجیکستان
پزشکیان در این نشست از انجام گفتوگوهای لازم و شکلگیری توافق برای حل مشکل روادید تردد اتباع دو کشور با هدف تسهیل و رفع مشکلات، خبر داد و در واکنش به تشویق حاضران، چنین اقداماتی را وظیفه خود دانست که نیازی به تشویق ندارد.
پاسخ رئیسجمهوری به مطالبه قضایی ایرانیان ساکن تاجیکستان
رئیسجمهوری همچنین با اشاره به طرح مطالبهای درباره برخی احکام قضایی از سوی حاضران، بر انجام مذاکره با قوه قضائیه برای پیگیری این موضوع تاکید کرد و گفت: نقطه قوت و محل اتکای ما در گسترش تعاملات بخشهای دولتی و خصوصی حضور ایرانیان در تاجیکستان است و ما گسترش همکاریها در تاجیکستان را با مشورت شما پیش خواهیم برد.
بدرقه از کاخ نوروز
رئیسجمهوری اسلامی ایران پس از پایان این دیدار و در آخرین بخش از برنامههای سفر خود به همراه امامعلی رحمان از کاخ نوروز بازدید کرد. این کاخ در ۵ طبقه و برمبنای معماری ملی بنا شده و حدود ۴۰ هزار متر مربع آن کار دست هنرمندان تاجیک است که اثر فرهنگی بینظیری در جهان محسوب میشود.
پزشکیان شامگاه پنجشنبه با بدرقه مقامات دیپلماتیک تاجیکستان و سفیر ایران در این کشور، عازم روسیه شد تا توافق جامع همکاری میان تهران و مسکو را با ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری این کشور به امضا برساند.
ورود به مسکو با پذیرایی در «باغ الکساندر»
رئیسجمهوری اسلامی ایران از صبح روز جمعه - ۲۸ دی - به دعوت ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه و با استقبال وزیر انرژی این کشور که ریاست کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی را نیز برعهده دارد، وارد مسکو شد و در اولین برنامه این سفر با حضور در مجموعه «باغ الکساندر» در میدان سرخ مسکو، با اهدای گل به یادمان سربازان گمنام این کشور در جنگ جهانی ادای احترام کرد.
گفتوگو با پوتین برای اجرای کامل و تسریع توافقات قبلی
پزشکیان در ادامه برنامههای این سفر به روسیه با حضور در کاخ کرملین و دیدار پوتین ضمن ابلاغ سلام رهبر انقلاب به وی از تاکید جدی ایشان برای تعمیق و تحکیم روابط با روسیه سخن گفت و ارتباطات دو کشور در ابعاد دوجانبه، منطقهای و بینالمللی را در حال تقویت و همکاریهای اقتصادی و تجاری دوطرف را در حال گسترش توصیف کرد و گفت: توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه که با سالها کار کارشناسی تدوین شده امضا خواهد شد که بر پایه آن، دو کشور میتوانند در تمام زمینههای اقتصادی، فرهنگی، تجاری و امنیتی ارتباطات خود را تقویت کنند و ارتقا بخشند.
همکاری روسیه با ایران برای ساخت نیروگاه هستهای جدید
رئیسجمهوری اسلامی ایران از تلاشها برای رفع موانع موجود بر سر راه اجرای کامل و سریعتر همه توافقات قبلی با روسیه خبر داد و تصریح کرد: روند اجرای توافق دو کشور برای احداث نیروگاه هستهای جدید ایران هم مطلوب است و توافقات جدید در این رابطه نیز امروز امضا و وارد فاز عملیاتی خواهد شد.
پزشکیان با اشاره به توصیههای رهبر انقلاب در زمینه حل مسائل منطقه با مدیریت کشورهای آن و بدون دخالت بیگانگان که باهدف اعمال سیاستهای خودشان طرحریزی میشود، یادآور شد که قطعا توسعه روابط ایران و روسیه نقشههای آنان را نقش بر آب خواهد کرد.
اعلام همکاری پوتین با ایران در پروژههای مهم مشترک
پوتین هم در این دیدار با بیان اینکه آرزوی بهترینها را برای رهبری جمهوری اسلامی ایران داریم، به تشریح ابعاد معاهده راهبردی میان دو کشور و نقش آن در توسعه همکاریها بویژه در حوزه تجاری و اقتصادی، افزود: روند توسعه روابطمان اکنون به شکلی قابلقبول پیش میرود و توانستهایم در ۱۰ ماه گذشته بیش از ۱۵ درصد بر حجم مبادلات تجاری دو کشور بیافزاییم و مطمئن هستیم این معاهده به سرعت بخشیدن توسعه روابط در تمامی ابعاد کمک خواهد کرد.
رئیسجمهوری روسیه، از همکاری با ایران در پروژههای مهم و بزرگ مشترک بهویژه توسعه طرحهای نیروگاههای هستهای و انرژی خبر داد و گفت: همکاریها در حوزه گردشگری و توریسم ۲۱ درصد افزایش پیدا خواهد کرد و این روند در بخش حملونقل و توسعه مسیرهای مواصلاتی نیز توسعه مییابد.
ابراز علاقه مسکو به توسعه همکاری فرهنگی و هماهنگی بیشتر منطقهای و بینالمللی
او توسعه همکاریهای مشترک بشردوستانه را نیز مورد تاکید قرار داد و خواهان توسعه همکاری فرهنگی و هماهنگی بیشتر منطقهای و بینالمللی بر پایه معاهده راهبردی میان دو کشور شد.
برنامهریزی برای گسترش روابط ایران و روسیه در نشست کشورهای حاشیه خزر
پزشکیان ظهر جمعه در دیدار میخائیل میشوستین نخستوزیر روسیه به اجلاس آتی کشورهای حاشیه خزر اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد تا در حاشیه نشست مذاکرات و رایزنیهایی برای گسترش روابط میان دو کشور انجام شود.
رئیسجمهوری اسلامی ایران ظرفیتهای همکاری دو کشور را متنوع ارزیابی کرد و از امکان تعاملات گسترده در زمینه راه، آموزش، تجارت و سایر عرصهها سخن گفت و یادآور شد: این همکاریها میتواند تحریمها و زیادهخواهیهای آمریکا و کشورهای غربی را بیاثر کند.
تاکید میشوستین بر تسریع پیشبرد پروژه راهآهن رشت - آستارا
نخستوزیر روسیه هم در این دیدار بر اهمیت موافقتنامه راهبردی با ایران برای رئیسجمهور کشورش تأکید و اظهار کرد: روابط دو کشور به گسترش است و با توجه به اشتراکات فرهنگی امیدواریم در زمینههای مختلف بتوانیم روابط خود را بیش از پیش افزایش دهیم.
میشوستین همچنین بر ضرورت تسریع در پیشبرد پروژه راهآهن رشت - آستارا تاکید و نسبت به اجرای مراحل مختلف پروژه مطابق زمانبندی انجامشده اظهار امیدواری کرد.
اعلام آمادگی روسیه برای صادرات گاز به ایران
اعلام آمادگی روسیه برای صادرات گاز به ایران نیز از دیگر محورهای سخنان میشوستین در گفتوگو با پزشکیان بود که پیش از این، محسن پاکنژاد وزیر نفت ایران مذاکراتی را با مسئولان روسی در این زمینه انجام داده است.
امضای پزشکیان و پوتین بر توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه
پس از این دیدار، روسای جمهوری ایران و روسیه در مراسمی در کاخ کرملین، توافقنامه جامع راهبردی بین دو کشور را با هدف گسترش روابط در زمینههای اقتصادی، علمی، فناوری، فرهنگی و گردشگری امضا کردند.
این معاهده دارای یک مقدمه و ۴۷ ماده است که پیشنویس آن توسط ایران تهیه شده و در تابستان گذشته نهایی شد.
محورهای ۳۰گانه معاهده ایران و روسیه
در این معاهده به ۳۰ حوزه همکاری بین ایران و روسیه با اولویت همکاریهای اقتصادی، تجاری، حمل و نقل، نفت و گاز، دریای خزر، قضایی، همکاری دو کشور در سازمانهای بینالمللی و منطقهای، همکاری پارلمانی، استفاده از انرژی صلحآمیز هستهای، همکاری در حوزههای بهداشت، درمان، علم و فناوری، محیطزیست، ورزش، امنیتی، دفاعی، نظامی و انتظامی اشاره شده است.
بنا بر اعلام عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امضای این معاهده علیه هیچ طرف ثالثی نیست و معاهدهای است برای همکاری بین ایران و روسیه که روابط دو کشور را تنظیم و چشماندازهای همکاری را ترسیم میکند و هیچ منعی نیز برای روابط دو کشور با کشورهای ثالث ایجاد نکرده است.
آغاز فصل جدید روابط میان ایران و روسیه
پزشکیان در ادامه برنامههای سفر به روسیه، عصر جمعه و پس از امضای توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه، در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای روس خود حاضر شد و با اشاره به محتوای مذاکرات خود در جریان این سفر از رایزنی درباره چگونگی توسعه و گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری دو کشور سخن گفت و افزود: گفتوگوها شامل طیف وسیعی از موضوعات بود و در ابتدا با تمرکز بر همکاری دوجانبه پیش رفت و پس از آن گفتوگوهای مثبتی در زمینه همکاریهای منطقهای و بینالمللی انجام شد.
رئیسجمهوری اسلامی ایران با اشاره به امضای سند جامع همکاریهای دو کشور، این توافق را آغاز فصل جدیدی در روابط میان ایران و روسیه در همه زمینهها بهویژه همکاریهای اقتصادی دانست و تاکید کرد: اطمینان دارم این سند که براساس منافع مشترک دو کشور تنظیم شده میتواند مسیر توسعه همکاریهای ایران و روسیه را هموار و افقهای روشنی را برای طرفین ترسیم کند.
تصمیم مشترک تهران - مسکو برای رفع سریع موانع توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری
پزشکیان از تصمیم مشترک ایران و روسیه برای رفع سریع موانع توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری بهویژه در تعرفههای گمرکی، بانکی، تبادل کالا و ارزهای ملی، ضمانتنامه سرمایهگذاری، تسهیل تردد تجار و روادید خبر داد و افزود: افزایش سطح مبادلات تجاری باتوجه به توانمندیها و ظرفیتهای موجود دو کشور و عضویت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا نیز مورد تأکید قرار گرفت و باتوجه به عضویت مشترک ایران و روسیه در شانگهای و بریکس حضور فعال، تعمیق مناسبات منطقهای و استفاده از این ظرفیتها، مورد توافق دو طرف قرار گرفت.
استقبال ایران از شکلگیری مذاکرات میان روسیه و اوکراین
او همچنین در ادامه سخنانش در اظهاراتی مشابه آنچه در جمع دانشگاهیان تاجیکستانی درباره پرهیز از جنگ و خونریزی مطرح کرده بود، گفت: جنگ راهحل مناسبی برای مسائل نیست. از مذاکره برای دستیابی به صلح میان روسیه و اوکراین استقبال میکنیم و اعتقاد داریم کشورهای غربی باید به نگرانیهای امنیتی دیگر کشورها احترام بگذارند و از تحمیل زیادهخواهی خود به دیگران پرهیز کنند.
همکاری مشترک ایران و روسیه در کریدورهای شمال-جنوب و غرب-شرق
رئیسجمهوری اسلامی ایران در آخرین بخش برنامههای سفر به روسیه، شامگاه جمعه در نشست هماندیشی با فعالان اقتصادی فدراسیون روسیه، حاضر شد و با اشاره به امضای توافق همکاری میان دو کشور از عزم دولت خود برای گسترش روابط با روسیه سخن گفت و افزود: مصمیم همکاری مشترک در کریدورهای شمال-جنوب و غرب-شرق و مسیرهای دریایی و بندرها گسترش یابد. میتوانیم توافقات بسیار مهمی با روسیه در تکمیل مسیر راهآهنها و کریدورها و مسیرهای دریایی و بندرها داشته باشیم که بسترهایی برای فعالیت اقتصادی است.
توافق ایران و روسیه روی کاغذ نمیماند
پزشکیان با اشاره به سازوکارهای لازم برای عملیاتیکردن این سیاستها و برجانماندن توافقها روی کاغذ، گفت: باید تیمهایی برای پیگیری توافقات فعال شوند؛ تیمهای دانشگاهی، مالی، صنعتی و تجاری میتوانند در این زمینه فعال شوند. دولت ایران آمادگی دارد زمینه گسترش تعاملات را تسهیل و موانع پیشرو را رفع کند و اراده ما در این زمینه جدی است.
تکمیل گامها برای همکاریهای مالی و بانکی ایران و روسیه
او با به تحریمهای آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: ما هیچ راهی نداریم جز اینکه با هم ارتباط داشته باشیم. آمریکا هر دو کشور را تحریم کرده و به دنبال گسترش یکجانبهگرایی در دنیاست اما اینکه یک قدرت بخواهد سایر کشورها را زیر سلطه بگیرد و کشورهایی همچون روسیه و ایران و حتی چین را تحریم کند، قابلپذیرش نیست. اگر این کشورها با هم تعامل کنند میتوانند با تحریمها مقابله کنند، چراکه بازار بزرگتری دارند و در این راستا در زمینه همکاریهای مالی و بانکی، قدمهای خوبی با روسیه برداشته شده که میتواند تکمیل شود.
رئیسجمهوری اسلامی ایران، فعالیت تجار و فعالان اقتصادی ایران و روسیه را برد-برد ارزیابی کرد و افزود: با ارتقای سطح تعاملات و گسترش روابط، هم ما برنده هستیم و هم شما، ضمن اینکه دشمنانی که قصد به هم ریختن منطقه را دارند ناامید خواهند شد.
در ادامه این جلسه رئیس بانک مرکزی، وزرای نفت، اقتصاد، نیرو و کشاورزی فرصتهای سرمایهگذاری و فعالیت فعالان اقتصادی روسی در ایران را تشریح و جمعی از فعالان اقتصادی روسی هم ظرفیتها و فرصتهای همکاری و سرمایهگذاری در حوزههای انرژی، پتروشیمی، فناوری و انرژیهای پاک در ایران را تبیین کردند.
مسعود پزشکیان شامگاه جمعه، پس از این دیدار با بدرقه معاون وزیر خارجه و جمعی از مقامات روسیه، مسکو را به مقصد تهران ترک کرد.
انتهای پیام
نظرات