• سه‌شنبه / ۱ مهر ۱۳۹۹ / ۱۶:۵۴
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99070100781
  • خبرنگار : 30054

داستان خوراکی‌ها

داستان خوراکی‌ها

در روزگاران خیلی دور آدم‌ها حتی نمی‌توانستند فکرش را بکنند که می‌توان موادغذایی را از شهری به شهر دیگر منتقل کرد. ریسک جابه‌جایی آن دسته از خوراکی‌هایی که گرم بودند و یا خاصیت فسادپذیری بالایی داشتند، آنقدر بالا بود که معمولا بازرگانان ترجیح می‌دادند یا سمت این محصولات نروند و یا آن‌هایی که دل شیر داشتند نهایتا ادویه و چای و زعفران و محصولات مشابه آن‌ها را تجارت کنند.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام به روز رسان، این موضوع  که یکی ازعوامل شهرت شهرها و کشورها به مواد غذایی خاص خودشان بود، باعث انحصاری شدن خیلی از خوراکی‌ها می‌شد. آن دسته از آدم‌هایی هم که خیلی دوست داشتند بدانند مثلا آن میوه مشهور فلان شهر چه مزه ای دارد احتمالا باید بار و بنه سفرمی‌بستند و فرسنگ‌ها سفر می‌کردند تا به کام دلشان برسند.

اما این روزها تجارت موادغذایی دیگر محدودیت جغرافیا را بر نمی تابد و با گسترش چشمگیر وسایل حمل و نقل، امکان جابه‌جایی موادغذایی حتی از یک قاره به قاره دیگر میسر شده ‌است.

هر چند باید بدانیم که این جابه‌جایی، شرایط، امکانات و ابزار خاص خود را می طلبد.

کدام مواد زودتر فاسد می‌شوند

آلودگی مواد غذایی یک خطر جدی برای سلامتی است و حتی می تواند باعث مرگ مصرف کننده شود. پس  حصول اطمینان از استانداردهای بهداشتی و پاکیزگی،  باید یکی از مهمترین اهداف حمل و نقل و لجستیک صنایع غذایی باشد.

غذاهای حاوی گوشت خام و پخته شده از جمله نخود فرنگی، کیک و ساندویچ، لبنیات و غذاهای فرآوری شده حاوی تخم مرغ، لوبیا و آجیل، غذای دریایی، میوه‌ها و سالاد، برنج پخته شده و ماکارونی و مواد لبنی از جمله خوراکی‌هایی هستند  که امکان فاسد شدن آن ها بیشتر از بقیه است.

بایدها و نبایدهای انتقال خوراکی‌ها

پوشش و بسته بندی موادغذایی باید به گونه ای باشد که آن‌ها را از هر گونه آلودگی محافظت کند. به عنوان مثال، استفاده از مواد مناسب مانند فویل آلومینیوم برای پوشاندن غذا به طور کامل و اجتناب از استفاده از موادی مانند روزنامه ها برای پوشش موادغذایی.

همچنین، بسته به نوع ماده غذایی، روش حمل‌ونقل و مدت زمان حمل،  بعضی خوراکی‌ها باید در دمایی کمتر از ۵ درجه سانتیگراد و برخی دیگر در دمای بیشتر از ۶۰ درجه سانتیگراد نگهداری شوند.

 کنترل دمای سردخانه، یخچال و گرمخانه به صورت مداوم و جلوگیری از ورود افراد متفرقه به محفظه غذایی نیز از دیگر بایدها و نباید ‌های انتقال مواد غذایی فسادپذیر است.

خوراکی‌ها اینترنتی می‌شوند

اما درکنار همه این‌ها، خرید اینترنتی موادغذایی هم مسئله ایست که چند سالیست رواج پیدا کرده و این روزها با شیوع و گسترش بلای عالم گیر کرونا، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است.

از میان فروشگاه‌های آنلاین فروش موادغذایی، "به روز رسان" که شرکتی دانش بنیان در زمینه تامین و توزیع محصولات غذایی است، از جمله مجموعه‌هایی است که برای انتقال محصولات فسادپذیر خود به دست فروشنده، از "زنجیره سرد" استفاده می‌کند.

زنجیره سرد چیست؟

زنجیره سرد در واقع نظامی‌ست مرکب از افراد و تجهیزات حمل و نگهداری سردخانه ای که باعث می شود محصول از محل تولید تا مصرف در دمای مناسب به مصرف‌کننده تحویل گردد.

"به‌روزرسان" همان بازرگان شیردل است

 در حالی که در شیوه سنتی توزیع محصولات تازه، مشکلات زیادی برای رعایت کامل زنجیره سرد وجود داشت، اما  به اعلام "به روز رسان" ناوگان‌های وسیع توزیع و مجهز به وسایل نقلیه یخچال‌دار این مجموعه، آمادگی خود را جهت انتقال سفارش مصرف‌ کنندگان در کمترین زمان و با رعایت زنجیره سرد (cold chain) اعلام کرده‌اند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha