صلح جهانی مسئله مهمی برای تمام دنیاست و از مهمترین دغدغههای کشورها به شمار میرود، هر چند مسائل سیاسی نقش عمدهای بر «صلح» در دنیا دارد اما امروزه کشورهای صلحطلب قدمهای زیادی برای تحقق آرمانهای انسان دوستانه در راستای تحقق صلح جهانی برداشتهاند.
جمهوری اسلامی ایران نیز از همان سالهای ابتدایی انقلاب مقوله برقراری صلح را از آرمانهای خود ترسیم کرده و حتی در جریان جنگ تحمیلی علیه کشورمان که هشت سال دفاع مقدس به جای جنگ را به همراه داشت، طلحطلبی ایرانیان به نمایش گذاشته شد.
امروزه علاوه بر تمام ابزارها و روشهای موثر بر مسئله صلح، گردشگری بهترین و موثرترین نقش را در حوزه نمود آرمانها و رفتارهای صلح طلبانه کشورها ایفا کرده و این مسئله را به خوبی گردشگرانی که به ایران سفر کردهاند، شهادت میدهند.
مبارزه با ایرانهراسی از طریق دیپلماسی گردشگری
«سیدامیر ناصر طباطبایی» خزانهدار جامعه هتلداران کشور و رییس جامعه هتلداران یزد در گفتوگو با خبرنگار ایسنا به نقش دیپلماسی گردشگری اشاره میکند و میگوید: گردشگری ارتباط بین انسانها را افزایش داده و سطح تماس آنها و تمدنها را افزایش میدهد و میتواند در رفع سوء تفاهمها موثر باشد.
وی اضافه میکند: اگر گردشگری رونق پیدا کند، تصویر نادرستی که دشمنان از ایران برای مردم دنیا ترسیم کردهاند، مخدوش خواهد شد چرا که براساس آمار موجود در کشورمان، گردشگرانی که با پیشزمینهی ایرانهراسی به کشورمان سفر کردهاند، بعد از سفرشان، تصویر ناب و واقعی ایران را به دیگر کشورها عرضه کردهاند.
طباطبایی با بیان این که اولین منشور سازمان ملل بر مبنای صلح در ایران نوشته و پیشینه آن به ایرانیها مربوط است، میگوید: ایرانیان از دیرباز ملتی صلحطلب بودهاند و این فرهنگ ملی و دینی غالب در ایران بعضاً مورد اقبال دشمنان نبوده و دست به ایرانهراسی زدهاند و متاسفانه در این باره برخی از مسئولان کشور ما نیز با نادانی به این اقدام دامن میزنند.
خزانهدار جامعه هلتداران کشور با تاکید بر این که «گردشگری را باید برای حفظ ماموریتهای دینی و ملی حفظ کنیم»، عنوان کرد: ما میتوانیم به وسیله دیپلماسی گردشگری نقشههای دشمنان را نقش بر آب کنیم چرا که تاکنون گردشگرانی که به ایران سفره کردهاند، دریافتهاند که ما ملتی صلح طلب و دوست هستیم اما در عین حال زیر بار زور نیز نمیرویم لذا با افزایش قدرت گردشگری میتوانیم بسیاری از اهدافمان را محقق کنیم.
برخورداری یزد از پتانسیلهای صلح جهانی
«سیدمصطفی فاطمی» مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد نیز در تکمیل این سخنان به خبرنگار ایسنا میگوید: دیپلماسی گردشگری و مراودات صلح محور، پیشینهای بلند در ایران و به خصوص در یزد دارد و خوشبختانه به واسطه جهانی شدن، این مسئله در یزد قوت گرفته و میزبان گردشگران بسیاری از کشورهای مختلف دنیا بودهایم.
وی بیان میکند: یزد به خوبی از پتانسیلهای صلح جهانی برخوردار است و فرهنگ صلح از گذشته تاکنون با فرهنگ مردم یزد درآمیخته شده به طوری که زندگی مسالمتآمیز ادیان از مهمترین شاخصههای این فرهنگ صلحخواهی در یزد است.
فاطمی مسجد جامع یزد را یکی از مهمترین نمادها و مظاهر زندگی مسالمت آمیز ادیان در این دیار برمیشمارد و در این باره تصریح میکند: من معتقدم که مسجد جامع یزد نماد صلح جهانی است چرا که نه تنها آتشکدهای از قبل در کنار آن وجود داشته و از پایههای این مسجد به شمار میرفته بلکه محله یهودیان و کنیسهی این آیین الهی و سایر ادیان و فرق نیز گرداگرد آن قرار دارند و جالب است بدانیم که از سالهای قبل پیروان این ادیان در کنار هم زندگی و مراودات بسیار خوبی با یکدیگر دارند.مدیر کل میراث فرهنگی یزد: مسجد جامع یزد از مهمترین نمادها و مظاهر زندگی مسالمت آمیز ادیان در این دیار است.
وی با بیان این که یزد از گذشتههای دور با ویژگی «زندگی مسالمت آمیز» شناخته میشده است، میگوید: بنابر اسناد تاریخی، سفیرانی که در دوران شاهرخ تیموری از مصر به ایران میآمدند با هدایت این حاکم دوران تیموری به یزد سفر میکردند تا این دیار را مشاهده کنند.
وی اضافه میکند: اقوام مختلفی از ایران و جهان مانند عربها، لاریها، شیرازیها و سایر تجار ایرانی و غیر ایرانی نیز با یزدیها مراودات زیادی داشتهاند به طوری که هنوز هم خانههای این اقوام در یزد باقی مانده و بعضاً همین اقوام همچنان در یزد نیز سکونت دارند.
مدیر کل میراث فرهنگی یزد با بیان این که امروزه یزد نیز از مهمترین مقاصد مهاجرپذیر کشور است، میگوید: اتباع و مهاجران زیادی در یزد زندگی میکنند و دارای زندگی آرامی هستند و مانند سایر مردم یزد از مسجد، تکیه و عبادتگاه، سایر امکانات مربوط به خود و حتی بعضاً محلات مستقل برخوردارند.
یزد، نه تنها دارای مظاهر و نمادهای بارز زندگی مسالمت آمیز اقوام و ادیان است بلکه مراودات بسیار خوب پارسیان هند با یزدیها و حتی انتقال پیام صلح جهانی گاندی از دل آتشکده یزد توسط کمپ بینالمللی جایجاگات، ورود گروههای مختلف گردشگر و تداوم روابط بینالمللی شهر جهانی یزد با سایر نقاط دنیا، خواهرخواندگیها و همینطور اسناد و اماکن موقوفه مربوط به سایر ادیان و اقوام، همه و همه به خوبی گویای صلح جهانی یزد است.
انتهای پیام
نظرات