«علیرضا تیموری» فرماندار بهاباد امروز در مراسم ششمین جشنواره زعفران بخش آسفیچ بهاباد در خصوص برگزاری این جشنواره، گفت: شهرستان بهاباد یزد دارای ظرفیت بسیار بالایی برای کشت زعفران است که کشاورزان این منطقه میتوانند با استفاده از روشهای بهینه به تولید انبوه زعفران در این منطقه بپردازند.
وی بیان کرد: ثبت برند زعفران مهمترین هدف برگزاری این جشنواره است و از دیگر اهداف آن ترویج جایگزینی کشت زعفران به عنوان محصول کم آب و نیز ارتقای سطح کیفی و کمی زعفران است.
تیموری تصریح کرد: زعفران بهاباد یکی از مرغوب ترین و با کیفیت ترین نوع زعفران در کشور به حساب میآید که باید یک برندی برای این محصول تهیه شود تا در بازار شهرت جهانی داشته باشد.
وی با بیان این که کیفیت زعفران تولیدی بهاباد در کشور حرف اول را می زند و این شهرستان در میزان تولید زعفران نیز در استان پیشرو است، افزود: آنچه زعفران بهاباد را در گمنامی نگه داشته و کمتر کسی گمان میبرد که بهاباد در دل کویر یزد مرغوب ترین زعفران را دارد، ناشی از عدم فراوری این محصول، نبود برند مناسب و اطلاع رسانی ناکافی در این زمینه است.
فرماندار گفت: این جشنواره اهدافی مانند آشنایی با عرضه و روشهای جمع آوری و فرآوری زعفران، استفاده بهتر از این محصول، تبیین خواص آن و آموزش روشهای بسته بندی و عرضه زعفران به صورت مکانیزه و بهداشتی را نیز دنبال میکند.
«علی اکبر رحمتیان» مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهاباد نیز در این همایش با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره طلای سرخ، نقطه عطفی در اقتصاد و وضعیت زعفران بهاباد است، یادآور شد: نام زعفران با نام بهاباد عجین شده و در همه جا زعفران باکیفیت را با نام بهاباد میشناسند.
وی با اشاره به این که زعفران یکی از تولیدات استراتژیک این شهرستان است، افزود: از سالهای بسیار دور، این محصول در زندگی و معیشت مردم این منطقه نقش بسزایی داشته است.
رحمتیان با بیان این که این محصول میتواند درآمد خوبی داشته باشد، گفت: اگر با استفاده از روشهای علمی، زمین مناسب و منطقهای که آب هوای مناسب برای کاشت زعفران داشته باشد انتخاب شود و نسبت به نوع کشت، داشت و برداشت آن خوب عمل کنیم، میتوانیم درآمد بالایی از این محصول کسب کنیم.
وی برگزاری تورهای ویژه برداشت زعفران، بازدید از مزارع همچنین برگزاری نمایشگاه از فرآوردههای زعفران مانند تهیه مربا و صنایع بسته بندی این محصول را از تایید برنامههای جانبی، اجرای سرود، مسابقه، موسیقی و چوب بازی محلی را از دیگر برنامههای این جشنواره برشمرد و مشارکت همگان در شناساندن زعفران مرغوب بهاباد به مشتریان داخلی و خارجی را خواستار شد.
مدیر جهاد کشاروزی بهاباد، سطح زیرکشت زعفران در این شهرستان را ۳۵۰ هکتار اعلام کرد و گفت: در سال زراعی جاری ۲۴ هکتار به سطح زیر کشت این محصول در این شهرستان اضافه شد.
رحمتیان میزان برداشت زعفران از هر هکتار در بهاباد را ۵.۵ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: شهرستان بهاباد با ۳۵۰ هکتار سطح زیر کشت زعفران، بزرگترین تولید کننده زعفران در استان یزد است.
انتهای پیام
نظرات