• شنبه / ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۶:۵۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 99062216710
  • خبرنگار : 71021

دعوت از هنرمندان برای بازسازی عتبات

دعوت از هنرمندان برای بازسازی عتبات

ستاد بازسازی عتبات عالیات از هنرمندان و اهالی فرهنگ دعوت کرد با پیوستن به پویش «نذر فرهنگی»، در بازسازی و توسعه عتبات مشارکت کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، مهدی محمدی ـ مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ـ به همراه جمعی از فعالان فرهنگی در دیدار با جانشین رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات، برای پیوستن به «پویش نذر» فرهنگی با هدف مشارکت در بازسازی و توسعه حرم‌های عتبات اعلام آمادگی کردند.

در این دیدار منوچهر شاهسواری از خانه سینما، ‌حمیدرضا نوربخش ـ مدیرعامل خانه موسیقی ـ، مهدی افضلی ـ مدیر بنیاد رودکی ـ و تعدادی از هنرمندان تئاتر و تجسمی حضور داشتند.

مجید نامجو ـ جانشین رییس ستاد بازسازی عتبات ـ در این نشست گفت: انتظار نمی‌رود همه اقشار کشور با اهدای کمک‌های نقدی در فیض بازسازی و توسعه عتبات مشارکت کنند، از هنرمندان و اهالی فرهنگ دعوت می‌کنیم تا با پیوستن به پویش «نذر فرهنگی» و با هنر خود در فرهنگ‌سازی این صدقه جاریه مشارکت داشته باشند.

وی افزود: مشارکت در فیض توسعه حرم‌ها، افزون بر اجر معنوی و ایجاد امکانات رفاهی برای زائران، برکات مختلف دیگری دارد که احیای برخی هنرهای سنتی ایرانی که در حال فراموشی بود، از آن جمله است.

نامجو اضافه کرد: هنرهای سنتی مانند قلمزنی، خاتم‌کاری، درودگری، آئینه‌کاری، کاشی‌کاری، منبت کاری و... در حال فراموشی بود که با اجرای پروژه‌های ستاد بازسازی عتبات، نه تنها این هنرها دوباره احیا شد، بلکه جوانان بسیاری دوباره به کسب مهارت در این رشته‌ها پرداختند.

او با اشاره به تنوع نذر دوستداران اهل بیت (ع) اظهار کرد: کمک‌های مردمی که به توسعه حرم‌های مطهر می‌شود لزوما به شکل وجوهات نقدی نیست، بلکه بخشی به شکل نذر کالایی (اهدای اقلام و مصالح) و بخشی نیز به شکل نذر خدماتی و ارائه تخصص و هنر است. ستاد بازسازی عتبات عالیات به نمایندگی از خیران و نذرکنندگان، کمک‌های نقدی و غیرنقدی را در محل مورد نظر آن‌ها استفاده می‌کند. نذر فرهنگی و تقدیم خدمات هنری به آستان ائمه اطهار یکی از تاریخی‌ترین جلوه‌های عرض ارادت ایرانیان به ائمه اطهار در قرون متمادی بوده است.

وی به سابقه یک‌هزارساله حضور ایرانی‌ها در بازسازی و توسعه حرم‌های مطهر اشاره کرد و افزود: بسیاری از بناهای کنونی در اعتاب مقدسه از ایوان تاریخی نجف اشرف گرفته تا کاشی‌کاری‌های زیبای حرم مطهر امام حسین (ع) و حرم امامین جوادین در کاظمین، از آثار ارزشمند هنر و معماری ایرانی ـ اسلامی است که به واسطه فعالیت ستاد بازسازی عتبات، مرمت و احیا شد.

نامجو هنرمندان را از جمله متبرعان و نذرکنندگان پرشمار معرفی کرد و گفت: هنرمندان قالی‌باف، کاشی‌کار، آئینه‌کار، خاتم‌کار و... بسیاری در پروژه‌های بازسازی عتبات به شکل داوطلبانه و تبرعی (بدون دریافت دستمزد) مشغول به فعالیت هستند. به همت این هنرمندان متعهد، پروژه‌هایی مانند طرح توسعه حرم مطهر امام علی (ع) که مزین به نام صحن و شبستان حضرت زهرا (س) است، اکنون به موزه‌ای از آثار فاخر هنر و معماری ایرانی و اسلامی تبدیل شده که در جوار حرم مطهر علوی همچون گالری زیبایی پیش چشم زائران از سراسر دنیا است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha