• شنبه / ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۷
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99062216572
  • خبرنگار : 50034

سهم ایران و جهان در مصرف گیاهان دارویی

سهم ایران و جهان در مصرف گیاهان دارویی

ایسنا/همدان ایسنای همدان قصد دارد طی برنامه‌های مستمر گیاهان دارویی و کاربرد آنها در درمان بسیاری از بیماری‌ها را در قالب ویدئو کلیپ معرفی کند.

به گزارش ایسنا، در این کلیپ «رمضان کلوندی»، معاون آموزشی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان به معرفی ظرفیت‌های جهان، ایران و استان همدان در زمینه گیاهان دارویی و میزان استفاده از آن می‌پردازد. در ذیل بخشی از سخنان وی را در قالب متن و فیلم مشاهده خواهید کرد.

باغ گیاهان دارویی بوعلی‌سینا نخستین باغ گیاهان دارویی کشور در سال ۷۵ افتتاح شده است. این باغ نه تنها در ایران، حتی در خاورمیانه جزء نخستین باغ گیاهان دارویی از نظر تنوع گیاهان دارویی است و در خاورمیانه مشابه این باغ وجود ندارد.

با توجه به اینکه عموماً ترکیبات داروها خالص نبوده، عوارض جانبی که داروهای شیمیایی در بدن انسان به‌وجود می‌آورد، موجب شد انسان به دنبال بازنگری در استفاده از داروهای شیمیایی برود.

مزیت گیاهان دارویی نسبت به داروهای شیمیایی خالص بودن آنهاست به طوریکه در داروهای گیاهی با یک ترکیب سروکار نداریم بلکه با کمپلکسی از ترکیبات سروکار داریم که وقتی این ترکیبات وارد بدن می‌شوند یک حالت تعادل بیولوژیک ایجاد کرده و ماده مؤثره گیاه اثر خود را به عنوان اثر درمانی در بدن برجای می‌گذارد و ترکیبات همراه از ایجاد عارضه در بدن جلوگیری می‌کنند.

در دهه‌های گذشته بسیاری از کشورها داروهای مصرفی خود را با منابع گیاهی تولید کردند به طوریکه در کشور آلمان بیش از ۷۵ درصد از داروهای تولیدی ریشه گیاهی دارد اما متأسفانه کشور ما با وجود اینکه سردمدار این علم بوده و حتی قبل از اسلام در طب سنتی و گیاهان دارویی پیشرو بوده است اما امروز تنها سه درصد از داروهای تولیدی کشور ریشه گیاهی دارد و همین باعث شده مردم به این نتیجه برسند که به فرهنگ اصیل طب ایرانی اسلامی بازگردند و این طب احیاء شود.

در استان همدان ۱۶۵۸ گونه گیاهی شناسایی و جمع آوری شده که از این تعداد ۳۱۵ گونه دارای خاصیت درمانی هستند و پتانسیلی کم نظیر در غرب کشور بوده و یک ظرفیت و ژرم پلاسم برای ذخیره ژنتیکی گونه‌های موجود در دنیاست و بیش از ۲۰۰ گونه گیاهی موجود در این باغ از گونه‌های اندمیک و غیراندمیک است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha