• سه‌شنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 99061813478
  • خبرنگار : 71567

رئیس صندوق رفاه دانشجویان اعلام کرد

طرح تجمیع وام‌های دانشجویی تصویب شد/ افزایش پرداخت انواع وام‌های دانشجویی در سال جاری

طرح تجمیع وام‌های دانشجویی تصویب شد/ افزایش پرداخت انواع وام‌های دانشجویی در سال جاری

رئیس صندوق رفاه دانشجویان از تصویب طرح تجمیع انواع وام‌های دانشجویی در سال جاری خبر داد و گفت: براساس این طرح، پرداخت و بازپرداخت انواع وام‌های دانشجویی تغییر یافت و تسهیل شد.

به گزارش ایسنا، دکتر ناصر مطیعی امروز در نشست خبری ضمن اعلام این خبر، از افزایش میزان وام‌های دانشجویی در سال جاری خبر داد و گفت: ما در سال جاری حدود ۶۰۰ میلیارد تومان از مجموع اعتبارات صندوق رفاه دانشجوییان برای پرداخت وام دانشجویی پیش بینی کردیم این در شرایطی است که در سال  گذشته این مبلغ ۴۸۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد:  البته افزایش پرداخت وام‌های دانشجویی تا  ۶۰۰ میلیارد تومان در سال جاری منوط به تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان از سوی سازمان برنامه و بو دجه کشور است که من از همکاران خود در این سازمان تقاضا دارم همکاری لازم را برای تخصیص ۱۰۰ درصدی بودجه این صندوق به کار بگیرند.

رئیس صندوق دانشجویان با بیان این که سال گذشته در حوزه اعتبارات عمومی صرفا حدود ۵۲ درصد اعتبارات تخصیص پیدا کرد و اگر در سال جاری هم همین رقم تخصیص داده باشیم قطعا نمی‌توانیم مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان وام را در سال جاری پرداخت کنیم و ما در پرداخت وام‌های پیش بینی شده با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

دکتر مطیعی همچنین خاطر نشان کرد: خوشبختانه در سال جاری میزان اعتبارات صندوق رفاه دانشجویان تا ۳۵ درصد رشد کرده است و ما امسال با افزایش بودجه مصوب در صندوق مواجهه شدیم این در حالی است که به دلیل شرایط دشوار دولت که از نظر مالی با آن مواجه است  و در این شرایط بودجه اغلب دستگاه‌های اجرای یا افزایش بسیار ناچیزی داشتند و یا این که  بودجه انقباضی داشتند اما ما در صندوق رفاه دانشجویان به دلیل اهمیت فعالیت این صندوق با افزایش ۳۵ درصدی بودجه مواجه هستیم.  یعنی بودجه ما از ۲۶۱ میلیارد تومان سال گذشته به ۳۵۳ میلیارد تومان در حوزه بودجه عمومی افزایش یافته است که این بودجه در کنار سایر منابع اختصاصی مجموعه درآمدهای صندوق را تشکیل می‌دهد.

وی همچنین از تغییر نظام پرداخت و بازپرداخت وام‌های دانشجوی در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: این طرح که از حدود یک سال پیش شروع شده بود نهایتا طرح جدید این بازپرداخت‌ها توسط هیات امنای صندوق به تصویب رسید  و ما در سال تحصیلی پیشرو با نظام پرداختی‌های جدید  در حوزه وام‌های دانشجویی مواجهه خواهیم شد.

رئیس صندوق دانشجویان همچنین به ویژگی های طرح فوق اشاره کرد و گفت: براساس این طرح ما ۲۱ نوع وامی که در صندوق رفاه دانشجویان داشتیم آنها را به ۵ گروه عنوان وام تقسیم بندی نمودیم که وام‌های تحصیلی، شهریه، ویژه دکتری، مسکن و ضروری که شامل این ۵ گروه می‌شود.

رئیس صندوق دانشجویان همچنین خاطر نشان کرد: با تجمیع وام‌های دانشجویی بسیاری از وام‌های سابق در ذیل ۵ گروه وام تعریف شده قرار می‌گیرند و ضوابط پرداخت و بازپرداخت هر کدام از این وام‌ها مورد بازبینی قرار گرفت و تسهیل شدند.  

وی همچنین تصریح کرد:  با تصویب طرح فوق در حوزه اخذ ضمانت نامه‌های دریافت وام توسط دانشجویان نیز پیش بینی‌های تسهیل گرانه‌ای نیز صورت گرفت و بر این اساس افراد قراردادی در سازمان‌های و ارگان‌های دولتی و همچنین برخی فعالین اقتصادی و حقوقی و گروهی دیگر از افراد نیز می‌تواند ضمانت دانشجویان را برای دریافت وام‌ها عهده دار شوند.

دکتر مطیعی با تاکید بر این که با اجرای طرح تجمیع وام‌های دانشجویی هیچ کدام از وام‌های سابق حذف نشدند گفت: همانطور که عنوان شد با اجرای این طرح ما فقط وام‌های دانشجویی را دسته بندی کردیم. مثلا وام زیارت که در گذشته به دانشجویان به صورت جداگانه به عنوان یک نوع وام مجزا پرداخت می‌شد  با دسته بندی‌های جدید در ذیل وام تحصیلی قرار می‌گیرد یا این که وام‌های ضروری شامل رویدادهای خاصی نظیری تصادفات و برخی حوادث خسارت زای که  تبعات جانی و مالی برای دانشجویان دارد همچنین حوادثی نظیر سیل، زلزله و کرونا در ذیل وام ضروری قرار گرفتند بنابراین ما در سیاست جدید تلاش کردیم تمامی زوایای که در سیستم  قبلی از دانشجویان حمایت می‌کردیم را حفظ کنیم اما با دسته بندی و بازنگری این وام‌ها به یک سری مزیت‌های نسبی دست بیایم.

دکتر مطیعی همچنین ادامه داد: در گذشته اعتباراتی که به دانشگاه‌ها ابلاغ می‌کردیم  این گونه بود که مثلا گاهی پیش می آمد دانشگاهی در یک زمینه‌ای از اعتبارات  مصرف نشده‌ای را داشت اما در یک زمینه دیگر با کمبود اعتبار مواجه می‌شد با دسته بندی جدید دانشگاه‌ها می‌تواند بنا بر تشخیص خود اعتبارات را بین دانشجویان خود جابجا کنند این در حالی بود که در گذشته امکان جابجایی اعتبارات توسط دانشگاه‌ها وجود نداشت. بنابراین مدیریت اعتبارات تخصیصی توسط دانشگاه‌ها در ذیل وام‌های پنج گانه یکی از مهمترین مزیت‌های طرح جدید است.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان همچنین از افزایش میزان وام‌های پرداختی در سال جاری خبر داد و گفت: مثلا میزان پرداخت وام تحصیلی در سال گذشته حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان بود که این وام در سال تحصیلی جدید به  یک و نیم تا دو میلیون تومان افزایش پیدا کرده است و یا وام ضروری از دو میلیون تومان و حتی در موارد خاص برای دانشجویان که تحت پوشش نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد یا بهزیستی هستند به ۵ میلیون تومان افزایش یافته در حالی که در سال گذشته میزان این وام یک میلیون تومان بود.

دکتر مطیعی همچنین از افزایش میزان وام شهریه در سال جاری خبر داد و تصریح کرد:  این وام از یک تا ۵ میلیون تومان افزایش  می‌یابد و دانشجویان دوره کاردانی  و کارشناسی یک میلیون تومان و دانشجویان دوره دکتری نیز ۵ میلیون تومان می‌تواند وام شهریه دریافت کنند.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان همچنین از افزایش مبلغ وام مسکن دانشجویان در سال جاری خبر داد و گفت: در سال گذشته میزان وام مسکن پرداختی در تهران ۱۰ میلیون تومان بود که امسال این مبلغ به ۲۵ میلیون تومان افزایش یافت و همچنین در کلانشهرها وام‌های دانشجویی تا ۲۰ میلیون تومان و سایر شهرها نیز به ۱۵ میلیون تومان رسیده است؛ ضمن این که در سال گذشته ما ۶ کلانشهر مشمول داشتیم که این تعداد در سال جاری به ۱۰ کلانشهر رسیده است. ضمن این که شرط مقطع تحصیلی برای وام ودیعه مسکن براساس سیاست جدید برای دریافت وام مسکن حذف شد.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در سال جاری حدود ۱۹۱ میلیارد تومان برای شهریه در نظر گرفتیم که این مبلغ در سال گذشته ۱۲۶ میلیارد تومان بود و وام تحصیلی در سال جاری به ۲۲۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

دکتر مطیعی همچنین در خصوص اخذ ضمانت نامه برای دریافت وام دانشجویی نیز گفت: برای دریافت وام دانشجویی تا سطح ۱۵ میلیون تومان دانشجویان می‌تواند یک ضامن و برای بیش از ۱۵ میلیون تومان نیز دو ضامن معرفی کنند و همانطور که عنوان شد فعالین بخش های خصوصی و اقتصادی نیز می‌تواند به عنوان ضامن برای دریافت وام‌های دانشجویی معرفی شوند.

وی در خصوص آخرین وضعیت پرداخت وام ویژه دکتری نیز گفت: براساس بررسی‌های که انجام دادیم تصمیم داریم میزان پرداخت وام ویژه دکتری قرار است افزایش پیدا کنند اما برای تامین اعتبار آن با دو محدودیت مواجه هستیم اولین محدودیت این است که با توجه به این که این وام از بخش مهم منابع آن از  محل ردیف در نظر گرفته در لایجه تامین می‌شود و با توجه به این که سال گذشته ما تخصیص ۵۲ درصدی در بودجه داشتیم در نتیجه نتوانستیم  مبلغ بیشتر  از ۶۰۰ هزار تومان برای این وام در نظر بگیریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha