• سه‌شنبه / ۱۸ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 99061813321
  • خبرنگار : 30054

زندگی در جامعه‌ی امروز و لزوم مطالعه‌ی کتاب های تاریخ و روانشناسی

زندگی در جامعه‌ی امروز و لزوم مطالعه‌ی کتاب های تاریخ و روانشناسی

اگر بخواهیم از دو موضوع مهم برای مطالعه صحبت کنیم، بی‌شک می‌توان از کتاب های تاریخ و روانشناسی یاد کرد. دو موضوعی که حرف‌های بسیاری برای گفتن دارند و با مطالعه‌ در هر یک از این دو زمینه می‌توان به اطلاعات مفیدی دست یافت.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام کتاب وب، مطالعه‌ی کتاب های تاریخ همیشه همراه با نکاتی آموزنده است. هنگام مطالعه‌ی تاریخ ایران و یا جهان می‌توانیم چشم‌اندازی به گذشته‌ داشته باشیم.

گذشته‌ای که سرشار از تلخی‌ها و شیرینی‌هاست. این طبیعتِ زمان است. گذر زمان در قاب تاریخ بیشتر نمود پیدا می‌کند. بسیار شنیده‌ایم که بزرگان، تاریخ را درس عبرت می‌دانند. تاریخ مانند معلمی است که نهایت تلاش خود را برای آگاهی دانش‌آموزانش می‌کند.

و اما همان‌طور که در ابتدا اشاره شد، کتاب ‌های روانشناسی نیز همیشه جزو عناوینی هستند که از سوی مخاطبان با استقبال مواجه می‌شوند.

شناخت افراد و شخصیت آن‌ها همیشه از جذابیت خاصی برخوردار است و از همین رو بسیاری از ما تمایل داریم برای بهبود روابط خود، با مطالعه و کسب آگاهی، در راستای داشتن زندگی سالم‌تر بکوشیم.

در ادامه درباره‌ی فواید مطالعه‌ی کتب تاریخی و روانشناسی مطالبی بیان خواهیم کرد.

کتاب های تاریخ ایران‌؛ آیینه‌ی عبرت نسل جدید

کتاب های تاریخ ایران (چه تاریخ معاصر و چه تاریخ پیشین) مملو از نکاتی پندآموز است. میهن‌ ما روزهایی را از سر گذرانده است که زیر سلطه‌ی شاهان عیاش و بی‌فکر بوده است. روزهایی که امضای قراردادهای ننگین موجب می‌شد منابع سرزمین‌مان به چنگ بیگانگان بیفتد.

از سوی دیگر روزهایی مملو از نور و امید نیز در تاریخ وجود داشته است. روزهایی که ایران عزیزمان از ظلم رهایی یافت تا شاهد به ثمر نشستن تلاش‌های بی‌وقفه‌ی مردمان شریفش باشد.

چه خون‌ها که برگ ‌برگ کتاب های تاریخ ایران را لاله‌گون کرد تا بتوانیم امروز با افتخار از روزگاری صحبت کنیم که مردمانی از خود گذشته‌، جان بر کف گذاشتند تا از این خاک مقدس پاسداری کنند.

تاریخ همین است. روزی غم و روزی شادی. صفحه‌ای لبخند و صفحه‌ای اشک. مطالعه‌ی کتاب های تاریخ ایران از این رو از اهمیت برخوردار است که موجب افزایش بینش ما می‌شود. با نگاهی به گذشته، درک بهتری از آینده‌ی پیش رو خواهیم داشت و همین امر موجب پختگی افکار و نگرش ما می‌شود.

چرا که با مطالعه‌ی سرگذشت پیشینیان و آن‌چه بر آنان گذشته است، در می‌یابیم که گذر زمان همیشه تغییراتی با خود به همراه دارد (خواه این تغییرات مثبت و سازنده باشند و خواه منفی و مخرب).

کتاب های تاریخ جهان؛ گنجینه‌ای ارزشمند از وقایع

تاریخ حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد. کتاب‌ های تاریخ جهان نیز همانند تاریخ ایران نشان‌دهنده‌ی وقایعی هستند که سپری شده‌اند. بسیاری گمان می‌کنند که نیازی به مطالعه‌ی تاریخ ندارند و هر چه را که لازم است، می‌دانند.

اما باید این نکته را یادآور شد که تاریخ بخشی از هویت انسان است. تاریخ به ما می‌گوید که پیشنیان‌ ما از کجا آمده‌اند و در کجا ‌زیسته‌اند. تاریخ میراث نیاکان ماست. در نتیجه می‌توان گفت مطالعه‌ی تاریخ به خودشناسی نیز منجر می‌شود.

آشنایی با بزرگانی که در اتفاقات سرنوشت‌ساز جهان نقشی اساسی داشته‌اند و طی کردن طریق افراد موفق و پرهیز از تکرار اشتباهات افراد شکست‌خورده، از دستاوردهای مطالعه‌ی کتاب های تاریخ جهان محسوب می‌شود. پس نه تنها خودشناسی، بلکه شناخت سایرین نیز از جمله مزایای مطالعه‌ی تاریخ است.

تاریخ به ما می‌آموزد که چگونه می‌توان تغییر کرد و با در نظر گرفتن معیارهای فرهنگی و تفاوت‌های شخصی و اجتماعی از تغییراتی سخن می‌گوید که می‌تواند راهنمای ما باشد.

مطالعه‌ی کتاب‌ های تاریخ جهان ابزاری است که به ما کمک می‌کند خود را به عنوان شهروندی شایسته برای جامعه معرفی کنیم. شهروند آگاه، شهروندی است که از تاریخ جامعه‌ی خود مطلع است و از اهمیت نقش خود نیز باخبر است.

و اما شاید مهم‌ترین دستاورد مطالعه کتاب های تاریخ (چه تاریخ ایران و چه تاریخ جهان) این است که افراد را به انسان‌هایی تبدیل می‌کند که از قدرت تصمیم‌گیری برخوردارند. چرا که با دانشی که از مطالعه‌ی سرنوشت گذشتگان به دست می‌آید، می‌توان با در نظر گرفتن جوانب مختلف، بهترین تصمیم‌ها را اتخاذ کرد.

کتاب های روانشناسی و نقش اثرگذار آن‌ها در زندگی اجتماعی

در بند قبل از ارتباط میان مطالعه‌ی تاریخ و خودشناسی صحبت کردیم. اکنون اگر بخواهیم از منظری علمی به این قضیه نگاه کنیم طبیعتا می‌توانیم دست روی کتاب های روانشناسی بگذاریم.

کسب مهارت‌های تحلیلی از جمله فواید مطالعه در زمینه‌ی روانشناسی است. افزایش قدرت تحلیل، دستاورد عمده‌ و مهم این عمل است. تحلیلی که منجر به شناخت خود و سایرین خواهد شد. هنگامی که شناخت بهتر و عمیق‌تر صورت پذیرد بدیهی است که ارتباطات بهتری در جامعه شکل خواهند گرفت.

با خواندن کتاب های روانشناسی قدرت حل اختلافات نیز افزایش پیدا می‌کند. طبیعتا انسانی که قدرت تحلیل شخصیت داشته باشد، در پی آن توانایی حل اختلاف را نیز به میزان قابل قبولی کسب خواهد کرد.

روانشناسی ما را برای زندگی شخصی و اجتماعی آماده می‌کند. جامعه‌ی امروز نیازمند کسانی است که از شناخت کافی برخوردار هستند. معلم و یا مشاور شغلی که در زمینه‌ی روانشناسی مطالعه داشته باشد، در حرفه‌ی خود به موفقیت‌های بی‌شماری دست خواهد یافت.

پیوند میان جامعه و روانشناسی ناگسستنی است. همین امر است که موجب می‌شود کتاب های روانشناسی تا این حد پرمخاطب و اثرگذار باشند. برای داشتن جامعه‌ای سالم، نیازمند شهروندانی سالم هستیم. شهروندانی که هنر خودشناسی دارند و با اتکا به علم روان‌شناسی، روابطی صحیح را پایه‌گذاری می‌کنند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha