به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، دیدهبان حقوق بشر در بیانیهای اعلام کرد: یک بار دیگر نیروهای امنیتی هند از تفنگ ساچمهای در کشمیر استفاده کردند که تنها باعث نگرانیهای بیش از حد مردم و آسیبهای جدی به معترضان و عابران پیاده شده است. استفاده از این سلاح باعث آسیبهای جدی و غیرقابل بازگشت شده و تمامی معیارهای بینالمللی و قوانین ذکر شده در اصول اولیه و پایه سازمان ملل درباره نحوه استفاده از نیرو و سلاح را نقض کرده است.
محکومیت استفاده از تفنگ ساچمهای توسط نیروهای امنیتی هند در کشمیر در پی تنشهای ایجاد شده ناشی از شلیک از این سلاح به سوی معترضان در سرینگر، مرکز کشمیر هند مطرح شد که در آن شش تن به شدت زخمی شدند.
در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: رهبران هند که مدعیاند سیاستهایشان برای بهبود شرایط زندگی مردم در کشمیر است، نمیتوانند نسبت به اقدامات نیروهای امنیتی در این منطقه مورد مناقشه بیاعتنا باشند.
دیدهبان حقوق بشر همچنین گفته، گلولههای ساچمهای شلیک شده باعث زخمی شدن و جراحت هزاران تن از جمله کوری مردم در این منطقه شده است. قوانین بینالمللی استفاده از زور از جمله خشونت علیه معترضان را منع میکند که باعث تبعیض یا آسیب جدی میشود. همچنین استفاده از چنین گلولههایی در بازه زمانی ژوئیه ۲۰۱۶ تا فوریه ۲۰۱۹ باعث کوری ۱۳۹ کشمیری شده است.
همچنین به گفته محبوبه مفتی، سر وزیر سابق کشمیر هند، در بازه زمانی ژوئیه ۲۰۱۶ تا فوریه ۲۰۱۷، بیش از ۶۲۰۰ تن در نتیجه برخورد چنین گلولههایی زخمی شدهاند که ۷۸۲ تن از ناحیه چشم دچار جراحت شدند.
میناکشی گانگلی، مدیر بخش جنوب آسیا در دیدبان حقوق بشر در بیانیهای گفت: استفاده نیروهای مجری قانون هندی از تفنگهای ساچمهای در کشمیر باعث ترس و جراحتهای شدید معترضان و عابرین پیاده شده است.
این محکومیت در پی شلیک شدید ساچمه بادی در تظاهراتی در سرینگر، مرکز کشمیر تحت کنترل هند مطرح شد که در جریان آن دستکم شش تن به شدت زخمی شدند.
دیدهبان حقوق بشر گفت: در دهه اخیر از زمانی که مقامات هند برای نخستین با تفنگهای ساچمهای را در این منطقه مستقر کردند، ساچمههای بادی شلیک شده از این تفنگها باعث هزاران جراحت از جمله از دست دادن بینایی شده است.
در این بیانیه آمده است: قوانین بین الملل هرگونه استفاده از زور از جمله علیه معترضان خشن را که باعث صدمه و جراحت کورکورانه و غیرضروری شود، منع میکند.
دیدهبان حقوق بشر با اشاره به آمار منتشر شده در وبسایت " IndiaSpend" گفت: ساچمههای بادی بین ژوئیه سال 2016 تا فوریه 2019 میلادی 139 کشمیری را نابینا کردهاند.
در ادامه این بیانیه تاکید شد: دولت هند باید استفاده از تفنگهای ساچمهای را متوقف کند و تکنولوژیهای کنترل جمعیت خود را برای رسیدن به استانداردهای بینالمللی مورد ارزیابی قرار دهد.
انتهای پیام
نظرات