• چهارشنبه / ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 99061208713
  • منبع : دانشگاه صنعتی امیر کبیر

با بررسی کانون‌های ریزگرد کشور چین اجرایی شد

ارزیابی روش‌های کنترل فرسایش خاک با راهکارهای زیست‌فناوری

ارزیابی روش‌های کنترل فرسایش خاک با راهکارهای زیست‌فناوری

گروهی از محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بررسی نمونه خاک از ۱۹ کانون مولد گردوغبار واقع در کشور چین، عوامل مؤثر بر فرسایش بادی خاک و کنترل آن با استفاده از روش‌های زیست فناوری را مورد ارزیابی قرار دادند. 

به گزارش ایسنا، سید محمد فتاحی دانش آموخته دکترای دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح "مطالعه آزمایشگاهی عوامل مؤثر بر فرسایش بادی خاک و کنترل آن با استفاده از روش‌های زیست فناوری"، پدیده گردوغبار را یکی از مهمترین تهدیدات زیست محیطی در نواحی خشک و بیابانی جهان دانست و گفت: از این روی، مطالعه عوامل مؤثر بر فرسایش بادی و راه‌های کنترل آن بسیار حائز اهمیت است که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر عوامل مؤثر بر فرسایش بادی خاک (انتشار گردوغبار) و کنترل آن با استفاده از روش های زیست فناوری را مورد ارزیابی و بررسی قرار دادیم و در این پژوهش سعی شد تا به منظور شناخت و کنترل بهتر فرسایش بادی، اثر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و مقاومتی خاکها مطالعه شود و پارامترهای قابل اطمینان در تشخیص فرسایش پذیری خاکها شناسایی شود.

فتاحی اضافه کرد: در این راستا نمونه خاک از ۱۹ کانون مولد گردوغبار (واقع در چین) جمع آوری شدند و آزمایش های مختلفی شامل آزمایش های تونل باد و آزمایش های مکانیک و شیمی خاک بر روی آنها انجام گرفت. همچنین به منظور یافتن یک روش مناسب برای کنترل فرسایش بادی و جلوگیری از ایجاد گردوغبار، در پژوهش حاضر پس از مطالعه خصوصیات صدها گونه میکروارگانیسم مختلف، دو گونه مختلف از میکروارگانیسم ها برای کشت/تلقیح بر روی خاک انتخاب شد.

مجری طرح با بیان اینکه این گونه‌ها شامل سیانوباکتری ها و باکتری‌هایی با توانایی رسوب کلسیم کربنات در اکسیداسیون نمک‌های اسید آلی هستند، خاطر نشان کرد: با به کارگیری یک تونل باد فوق پیشرفته  فرسایش پذیری پوسته های حاصل از تلقیح میکروارگانیسم ها بر روی سطح یک ماسه بادی (خاک با فرسایش پذیری بسیار بالا) در حالات مختلف جریان باد بررسی شد و با ساختمان، ترکیبات، نفوذپذیری و مقاومت پوسته ها مورد مقایسه قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به مطالعات اولیه جامع، تعریف اهداف چندگانه، بهره گیری از تجربیات محققان بین المللی، جذب حامیان مالی خارجی و داخلی، استفاده از ابزار پیشرفته و متناسب با مسئله و شبیه سازی نسبتاً واقعی از محیط در تونل باد، این طرح توانست گامی در ارتقاء دانش فنی عوامل موثر بر فرسایش پذیری خاک و کنترل آن بردارد.

این تحقیق با راهنمایی دکتر عباس سروش عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مشاور دکتر نینگ هوانگ و دکتر وولودیمیر ایوانف اجرایی شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha