محققان دانشگاه استونی بروک با مطالعه تصویربرداری آمیگدالا مغز نشان دادند که سطح پایین آنزیم آروماتاز با شاخص توده بدنی بالاتر (BMI)- چاقی و کنترل کمتر در زمینه خورد و خوراک در ارتباط است.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که تصویربرداری آروماتاز مغز یک روش جدید برای توصیف نقش استروژن تولید شده در مغز در زمینه چاقی و سایر شرایط شامل اختلالات در تنظیم خورد و خوراک است.
به گزاش ایسنا و به نقل از "مدیکال اکسپرس" چاقی یک مشکل بهداشت عمومی است که درصد فزاینده ای از کودکان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار داده است. از آنجا که استروژن بر وزن بدن و پاسخ های رفتاری به محرک های اشتها تأثیر می گذارد، محققان با استفاده از داده های یک رادیوتراکر مخصوص آروماتاز برای اندازه گیری آروماتاز در مغز ۴۳ زن و مرد با میانگین سنی ۴۰ سال در محدوده وزن سالم تا چاقی استفاده کردند و نتایج جالبی به دست آوردند.
نویسندگان این مطالعه می گویند: «این اولین مطالعه است که ارتباط مستقیمی بین در دسترس بودن آروماتاز در آمیگدالا و BMI نشان می دهد. همچنین اولین مطالعه ای است که رابطه معکوس بین آمیگدالا آروماتاز و خودکنترلی را در همان افراد نشان می دهد.»
یافته این تحقیق نشان می دهد که احتمالا آمیگدالا، آروماتاز را به عنوان یک عامل خنثی جنسی در BMI افزایش می دهد و بنابراین یک نشانگر احتمالی برای اندازه گیری در مردان و زنان مبتلا به چاقی و مشکلات خودکنترلی در آن ها است.
محققان این پژوهش معتقدند که توسعه احتمالی این کار و بررسی سایر مناطق مغزی که در آنها استروژن برای تنظیم اشتها و استفاده از انرژی استفاده می شود، موثر است. چنین مطالعاتی می تواند ارزش آروماتاز را در مغز برای ایجاد تمایز بین پرخوری تعیین کند و همچنین به پیش بینی حفظ وزن در بازیابی پس از جراحی چاقی در بزرگسالان کمک کند.
انتهای پیام
نظرات