• جمعه / ۵ بهمن ۱۴۰۳ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1403110503456
  • خبرنگار : 50625

میرزا یعقوب خان»، روایتی از حقیقت

میرزا یعقوب خان»، روایتی از حقیقت

ایسنا/اصفهان این روزها در تماشاخانه ماه حوزه هنری، نمایش «میرزا یعقوب خان» به روی صحنه است که روایتگر ریشه‌هایی از حقیقت و دست‌وپنجه نرم کردن با آن‌ها است.

سالار شاب، کارگردان نمایش «میرزا یعقوب خان» در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص محتوای این نمایش اظهار کرد: میرزا یعقوب خان به‌واسطه شغل همسر خود، به رازی در دربار پی می‌برد که چه با افشای این راز و چه با حفظ آن، خطراتی او را تهدید می‌کند که امکان دارد شغل یا جان خود را از دست بدهد.

وی با بیان اینکه نمایشنامه این نمایش، در زمان کوتاهی نگارش شده است، گفت: من به‌عنوان یک فعال در عرصه نمایش، احساس می‌کنم که با مشکل خاصی در این عرصه روبرو نیستیم. اگرچه من مدت ۸ ماه در نوبت اجرای این نمایش بودم و از اینکه آن مهلت یک‌هفته‌ای برای آماده‌سازی نمایش و به روی صحنه بردن آن ۸ ماه به طول انجامید، احساس رضایت دارم، زیرا این به معنای آن است که هنرمندان این شهر در عرصه تئاتر فعال هستند.

این کارگردان نمایش با اشاره به اینکه در این نمایش علی حسن‌زاده به ایفای نقش ۵ شخصیت می‌پردازد، افزود: واژه‌هایی که در این نمایش در کنار یکدیگر قرارگرفته‌اند، واژه‌هایی نیست که ما در زندگی روزمره با آن‌ها برخورد کنیم، بلکه واژه‌هایی با ادبیات دوره قاجار و پهلوی است و گویش و لهجه این نمایش نیز باسیاست انتخاب شده است و  به دلیل اینکه بتوانیم صحبت‌هایی که در نمایش بیان می‌شود را به حال روز جامعه‌مان انطباق دهیم، در لحظاتی ادبیات نمایش، کاملاً امروزی و در لحظاتی نیز قاجاری است. 

شاب خاطرنشان کرد: این نمایش یک روایت کاملاً شخصی است که می‌توان آن را به زندگی شخصی میرزا یعقوب خان تعمیم داد و حتی شاید این وقایع برای یک نفر هم در دنیا اتفاق نیفتاده باشد؛ به همین دلیل من شخصاً مخاطب خاصی را برای این نمایش در نظر نمی‌گیرم و تماشای این نمایش به افراد بالای ۱۲ سال توصیه می‌شود.

وی افزود: حمایت مالی که  ارگان‌های مربوطه در رابطه با تولید آثار هنری  انجام می‌دهند، مبلغ بسیار ناچیزی است و تمام هزینه‌های تولید قالبا از خود اعضای گروه تامین می‌شود. هدف من از به روی صحنه بردن این نمایش، آشتی دادن مردم با تئاتر است؛ اینکه من بتوانم سهمی در این جریان داشته باشم و پای مخاطب را به سالن نمایش بازکنم و بگویم به‌جز ژانر کمدی، ژانرهای دیگر در نمایش نیز برای تماشا وجود دارد. من معتقدم تئاتر خوب و بد وجود ندارد، بلکه تئاترها نسبت به سلیقه افراد با یکدیگر متفاوت است. متأسفانه در حال حاضر هنرمندان تئاتر، سلیقه شخصی خود را با فن اشتباه می‌گیرند.

این کارگردان اضافه کرد: در این نمایش علی ‌حسن‌زاده به ایفای نقش پرداخته است. همچنین الهه رئیسی به‌عنوان دستیار کارگردان، سعید مؤذنی به‌عنوان طراح گریم، امیر حسین رنجبران به عنوان دستیار گریم ، نرگس میرزایی به‌عنوان مدیر اتاق فرمان، پانیذ مبینی به‌عنوان اپراتور نور و صدا، هادی شبان به‌عنوان طراح نور و آرش شمس به‌عنوان مدیر رسانه و گرافیست در این نمایش حضور دارند.

شاب افزود: سمیع شاب طراحی صحنه، سپهر میرزایی مدیر صحنه، محمد سلمان پور، مهشید سلمانپور، کیارش قاضی و یاسمن مدنی دستیار صحنه، مهدی فرامرزی نوازندگی تار، محمدحسین احمدیان نوازندگی ویولن و مهدی داوری نوازندگی تنبک را برعهده دارند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha