عباس نیکویه در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: من به عنوان بخشدار در زمان نخست وزیری و ریاست جمهوری شهید رجایی با وی کار کردم و باید بگویم که سادهزیستی مهمترین خصلت شهید رجایی بود.
وی افزود: در خصوص دومین ویژگی شهید رجایی باید بگویم وی به شدت به اقشار ضعیف و کم برخوردار توجه داشت و سعی میکرد ظاهرش با افراد عادی جامعه تفاوت نداشته باشد.
این فعال انقلابی تصریح کرد: در طول خدمتم سمیناری در تهران برگزار شد و همه بخشداران و فرمانداران گرد هم جمع شدند؛ به یاد دارم که شهید رجایی بدون غرور و با پوششی ساده در این مراسم حضور پیدا کرد و همه بخشداران و فرمانداران مبهوت لباس ساده وی شدند. در خاطرات دوستان شهید رجایی آمده است که او به دوستان خود گفته که به من یادآوری کنید که در قزوین دستفروش دورهگرد بودم.
وی بیان کرد: شهید رجایی در طول دوره مدیریتی خود طرحهایی را اجرایی کرد که از جمله آنها میتوان به طرح کمک به افراد بالای ۶۰ سال و عملیاتی کردن طرح بنزین اشاره کرد.
نیکویه بیان کرد: برادر بزرگ من در زمان معلمی شهید رجایی شاگرد وی بوده وی همیشه در سخنانش میگوید شخصیتی که از شهید رجایی در زمان نخست وزیری دیدم در زمان معلمی دیده بودم و هیچ تفاوتی نکرده است؛ این نشان میدهد شخصیت شهید رجایی در طول زمان تفاوتی نکرده و از جمله مدیران بینظیر جمهوری اسلامی بود که باید از وی الگو بگیریم.
وی اشاره کرد: شهید رجایی یک الگوی تمام عیار برای انقلاب و جمهوری اسلامی است؛ او بهعنوان رئیسجمهور زندگی ساده را انتخاب کرد و در دوران ریاست خود حاضر به سکونت در کاخ نشد.
هم و غم شهید رجایی خدمت به ضعفا بود
این فعال انقلابی تصریح کرد: شهید رجایی بسیار پرکار و باهوش بود و چیزی را فراموش نمیکرد و به قول و سخنش پایبند بود؛ هم و غم شهید رجایی خدمت به ضعفا بود و به آن هم عمل میکرد که این امر از جمله ویژگیهای بی نظیر شهید رجایی است.
وی یادآور شد: شیوه مدیریتی شهید رجایی به گونهای بود که که به مدیران منطقهای تفویض اختیار میکرد و از آنان کار میخواست و در همین راستا وزیر کشور نیز به شدت پیگیر خواستههای شهید رجایی بود.
نیکویه گفت: به یاد دارم وزارت کشور بازرسانی داشت که نظرات و انتقادات مردم را دریافت کرده و طی بررسی میدانی در صورت صحت با مدیر مربوطه برخورد میکردند در حالی که امروزه خبری از اینگونه شیوه مدیریتی نیست.
وی اظهار کرد: نوع نگاه شهید رجایی به اداره کشور جالب بود؛ اگر مردم از نبود امکانات و زیرساخت گلایه داشتند از مدیر مربوطه مانند فرماندار سوال میکرد که چرا این امکان در این منطقه وجود ندارد و مدیر موظف به پاسخ بود؛ امروزه اینگونه پیگیریها کمرنگ شده و در حال فراموشی است.
این فعال انقلابی در پایان با اشاره به اینکه شهید رجایی به بیتالمال حساس بود، بیان کرد: وقتی به ادارات نگاه میکنیم میبینیم هر ساله اتاق مدیران بزرگتر و مبلمان اتاقشان عوض میشود، در زمان شهید رجایی فرماندار گناوه برای مهمانسرا یک تخته فرش خریده بود که به شدت با وی برخورد کردند و رئیسجمهور دستور داد همه جا باید موکت باشد؛ به خاطر همین ویژگیها بود که مردم او را بسیار دوست داشتند چون مثل مردم زندگی میکرد.
انتهای پیام
نظرات