• چهارشنبه / ۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۰
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 99060503997
  • منبع : نمایندگی اردبیل

مدیر کل منابع طبیعی استان اردبیل خبرداد

سرمایه‌گذاری 38 میلیارد تومانی در طرح‌های آبخیزداری

سرمایه‌گذاری 38 میلیارد تومانی در طرح‌های آبخیزداری

ایسنا/اردبیل مدیر کل منابع طبعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: پارک جنگلی فندقلو با مشارکت بخش خصوصی و در 230 هکتار اجرایی و عملیاتی می‌شود.


شهامت هدایت پنجم شهریور در نشست مشترک با اعضای شورای اسلامی استان اردبیل اظهار کرد: همه ما دغدغه زیست سالم و صیانت از سرمایه‌های خدادادی را برای تحویل به نسل آینده داریم و از همین روی ضرورت دارد جنگل‌ها، مراتع و منابع طبیعی مورد صیانت و حفاظت قرار گیرد.
وی با بیان اینکه 75 درصد مساحت استان در دست منابع طبیعی است و از قزل اوزن گرفته تا ارس محدوده قانونی منابع طبیعی به شمار می‌رود، خاطرنشان کرد: مرتع درجه یک تا سه، جنگل‌ها، اراضی ییلاقی، قشلاقی و میان‌بند و حوزه‌های آبخیزداری و حتی سواحل دریاها در حیطه اختیارات ماست که متاسفانه بخشی از این سرمایه‌ها به دلیل غفلت‌های انجام شده به تاراج رفته است.
 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل گفت: در حوزه آبخیزداری و با احداث بندها سعی بر جلوگیری از وقوع سیلاب‌های شدید بوده که به جرات می‌توان گفت در عنبران، نمین، نیر و خلخال احداث این بندها مانع از وقوع سیل در سالجاری شده است.
هدایت بیان کرد: 38 میلیارد تومان در سال گذشته از محل صندوق توسعه ملی صرف اجرای طرح‌های آبخیزداری شده به طوری که در همه شهرهای استان 47 بند آبخیزداری احداث کردیم تا مدیریت منابع آب را شاهد باشیم.
وی به تولید سماق در بیله‌سوار و در زمینی به مساحت 50 هکتار اشاره و تصریح کرد: با قرق این اراضی ملی به خود اهالی فرصت تولید و برداشت این محصول را دادیم تا کارآفرینی نیز در این حوزه انجام شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت متولی صدور مجوز در بهره‌برداری از معادن است و ما تنها جواب استعلامات را در کمتر از دو ماه ارائه می‌کنیم و دارندگان مجوز باید بعد از برداشت نسبت به تسطیح و ساماندهی محل برداشت معدن اقدام کند.
هدایت ادامه داد: برای شهرداری‌ها در حد امکان مجوز برداشت معدن صادر شده و آمادگی داریم در صورت درخواست آنها از سازمان صنعت، معدن و تجارت ما نیز با نگاه مثبت به استعلامات پاسخ دهیم تا برداشت مواد معدنی از سوی شهرداری‌ها انجام شود.
وی افزود: با خرید دو هلی‌شات عملیات نقشه‌برداری هوایی آغاز شده و امیدواریم با این کار اختلاف چندین ساله را در اراضی ملی با جامعه عشایری و روستایی برطرف کنیم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل در مورد رفع تداخل اراضی با همکاری سایر دستگاه‌های متولی براساس ماده 54 قانون تداخل اظهار کرد: در خلخال 27 هزار هکتار و در کوثر نیز 14 هزار هکتار رفع تداخل انجام شده و تا سه سال آینده در کل استان همه اختلاف مردم با دولت در اراضی رفع خواهد شد.
هدایت از افزایش اراضی منابع طبیعی و جنگل‌ها در سایه حفاظت و قرق انجام شده در سال‌های اخیر خبر داد و خاطرنشان کرد: علت این افزایش تبدیل دام سبک به سنگین و همچنین طرح‌های حفاظتی اجرا شده بوده است.
وی از تغییرات اقلیمی به عنوان تهدید جدی یاد کرد و گفت: بخش کشاورزی از این تهدیدها بیشترین ضربه را خورده و به نظر می‌رسد با این شرایط پوشش مراتع ما به حداقل برسد که در این زمینه باید فکری اساسی کرد.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل هدف از اجرای طرح‌های آبخیزداری را تولید آب دانست و بیان کرد: در استان اردبیل تولید آب از سبلان انجام می‌شود ولی در سال‌های اخیر به دلیل کاهش نفوذ آب به سطوح زیرزمینی در اکثر دشت‌ها با کمبود منابع آب زیرزمینی روبرو هستیم که باید به تزریق و تقویت آن کمک کنیم.
هدایت به صدور مجوزهای قانونی برای چرای دام و جلوگیری از ورود دام مازاد  به مراتع اشاره و تصریح کرد: هرگونه ورود زودهنگام و دیرهنگام به مراتع ممنوع است و ما در سال‌های اخیر ورود مازاد دام‌ها را با جریمه سنگین برای دامداران ممنوع کردیم.
وی به فعالیت سامانه امداد جنگل با شماره تلفن 139 و گزارش‌های مردمی در مورد آتش‌سوزی با شماره تلفن 1504 اشاره کرد و گفت: در اطفای حریق در جنگل‌ها ما در کنار شهرداری‌ها و مدیریت بحران شهرستان‌ها وظیفه خطیری برعهده داریم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل علت آتش‌سوزی در پارس‌آباد و بیله‌سوار را ناشی از آتش گرفتن جنگل‌ها و بیشه‌زارهای جمهوری آذربایجان اعلام کرد و افزود: در اکثر موارد ما موفق به مهار آتش در همان لحظات اولیه شدیم.
هدایت ادامه داد: 85 درصد جنگل‌های استان در خلخال قرار دارد و ما نسبت به تامین خودروی آتش‌نشانی در هشجین اقدام کردیم.
وی از تحویل رایگان نهال برای شهرداری‌ها در توسعه جنگل‌کاری و درختکاری خبر داد و گفت: با مهار آفت جنگل‌ها به شکل محلول‌پاشی سعی داریم تا از گسترش آفت در جنگل‌ها جلوگیری کنیم.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اردبیل با اشاره به کاشت درخت در محور اردبیل – سرعین و رفوژهای جاده‌ها اضافه کرد: گونه جدید سازگار با آب و هوای استان تهیه کردیم تا مقاوم به سرما و نمک‌پاشی‌های زمستانی باشد که این امر به زیباسازی فضای ورودی شهرها نیز کمک خواهد کرد.
هدایت در پایان اظهار کرد: در نمین پارک جنگلی 200 هکتاری فندقلو با مشارکت بخش خصوصی در حال اجراست و پروژه سرمایه‌گذاری اطراف سد سوها نیز به مساحت یک هزار و 200 هکتار آماده شده تا با انتخاب سرمایه‌گذار این پروژه نیز عملیاتی و اجرایی شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha