• دوشنبه / ۳ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۸:۲۰
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 99060302812
  • خبرنگار : 50060

#کتاب_یار

معرفی کتاب «جلسات خانگی قرآن» اثر محسن قربانیان

معرفی کتاب «جلسات خانگی قرآن» اثر محسن قربانیان

ایسنا/قزوین «جلسات خانگی قرآن» نوشته محسن قربانیان است که در هفت فصل به بررسی جلسات خانگی قرآن پرداخته است و توسط انتشارات زبان قرآن منتشر شده است.

دوشنبه‌ها با اهالی کتاب قرار همنشینی داریم تا تلخی روزگار کرونا را با کتاب شیرین کنیم که به فرموده حضرت حافظ: دو یار زیرک و از باده کهن دومنی/ فراغتی و کتابی و گوشه چمنی.

دوشنبه‌ها با پویش #کتاب_یار میهمان صفحات شما در فضای مجازی هستیم. این هفته کتاب «جلسات خانگی قرآن» نوشته محسن قربانیان توسط حجت‌الاسلام مجید دائی‌دائی، مسئول مؤسسه روایت حق معرفی می‌شود.

معرفی شناسنامه‌ای کتاب

کتاب «سنت حسنه ایرانی- اسلامی جلسات خانگی قرآن» جلد اول از مجموعه «پیوند خانه با قرآن» است. این کتاب را محسن قربانیان تألیف و انتشارات زبان قرآن در سال ۱۳۹۳ منتشر کرده است. «جلسات خانگی قرآن» ۳۵۶ صفحه دارد و در هفت فصل به پیشینه و تاریخچه، تعاریف، اصطلاحات، انواع، آثار و ویژگی‌ها، راهبردها و راهکارها، موانع و آسیب‌های جلسات خانگی قرآن پرداخته است.

این کتاب درباره...

این کتاب درباره مردمی‌ترین و خودجوش‌ترین سازوکار فعالیت قرآنی در کشور، یعنی «جلسات خانگی قرآن» است. به شهادتِ روایات، مُبدع این جلسات، شخص رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) و مبدأ آن خانه و خانواده آن حضرت بوده است.

این کتاب را بخوانید چون ...

با توجه به اهمیت برقراریِ ارتباط میان خانه و خانواده با قرآن و برای شناختِ شیوه عمل به امر رهبر انقلاب، این کتاب را باید خواند. رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت ۹۸ به احیای این جلسات امر کردند: «یکی از کارهایی که خیلی مهم است، عبارت است از این‌که ما دوره‌های قرآن را، جلسات قرآن را زیاد کنیم... بعضی از عادت‌های خوب وجود داشت که حالا به خاطر تلویزیون قرآن و رادیوی تلاوت و مانند این‌ها که داریم، یک خرده‌ای عقب افتاده که بایستی جبران بشود. یکی همین دوره‌های خانگیِ قرآن بود.»

این کتاب را توصیه می‌کنم به...

نویسنده در این کتاب به جلساتِ قرآن خانگی، از زوایا، ابعاد و سطوح مختلف و متنوعی نگریسته است. بانیانِ جلساتِ خانگی قرآن، با خواندنِ این کتاب برای برگزاریِ جلسات انگیزه بیشتری خواهند داشت. قاریان و مفسران و مجریانِ قرآنی به کمکِ این کتاب می‌توانند محافل قرآنی را با کیفیت بیشتری برگزار کنند. مسئولان و سیاست‌گذاران عرصه فرهنگ، با مطالعه «جلسات خانگی قرآن» ضمن درک از جایگاهِ ریشه‌ای و مؤثرِ این جلسات، با راهبردها و راهکارهای گسترش کمی و کیفی این جلسات آشنا می‌شوند. هم‌چنین نگاهِ تاریخیِ کتاب به این جلسات برای علاقه‌مندان به تاریخ و سیره اهل‌بیت علیهم‌السلام، بسیار جذاب خواهد بود. از همین‌جا است که به نویسنده محترم کتاب پیشنهاد می‌کنیم برای چاپ‌های بعدی، آن را برای مخاطب‌های مختلف بازنویسی و تلخیص کند و در قالب کتاب‌های مختلف منتشر کند.

این کتاب به ما کمک می‌کند که...

ضمن تلقیِ صحیح از چیستی، پیشینه، جایگاه و آثارِ جلسات خانگی قرآن، زمینه را برای رشد، ارتقا و گسترش همه‌جانبه آن‌ها فراهم کنیم.

اگر بخواهم درباره کتاب خیلی کوتاه برای شما توضیح بدهم باید بگویم که...

نویسنده در فصل اول کتاب با عنوان کلیات، به بیان اهمیت توجه به نهاد جلسات خانگی قرآن و ضرورت توسعه فرهنگ برگزاری جلسات خانگی پرداخته است.

در فصل دوم، ضمن بررسی تاریخچه برگزاری جلسات خانگی قرآن از صدر اسلام تاکنون، گوشه‌ای از فرهنگ ارتباط خانگی با قرآن در سیره پیامبر (ص) و اهل بیت (ع) از جوامع حدیثی و منابع تاریخ اسلامی استخراج و تبیین شده است.

فصل سوم کتاب، به ارائه تعاریف و اصطلاحات مورد نیاز در حوزه جلسات خانگی قرآن می‌پردازد و به بررسی جایگاه جلسات خانگی در نظام آموزش قرآن کشور و میان سایر نهادهای فعال قرآنی و نیز در منشور توسعه فرهنگ قرآنی پرداخته است؛ همچنین به کارکردهای مختلف آموزشی، تربیتی، تبلیغی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی جلسات خانگی اشاراتی دارد.

در فصل چهارم، به منظور شناخت هرچه بهتر این نهاد قرآنی مردمی، انواع و اقسام جلسات خانگی قرآن در حال حاضر، شناسایی و تقسیم بندی شده است.

نویسنده در فصل پنجم کتاب، برخی از آثار و ویژگی‌های عام و خاص جلسات خانگی قرآن را برشمرده است و در فصل ششم به ارائه راهبردها و راهکارهای توسعه فرهنگ جلسات خانگی در جامعه پرداخته و در پایان، به برخی از موانع و آسیب‌های گسترش جلسات خانگی قرآن اشاره داشته است.

این پاراگراف از کتاب را خیلی پسندیدم...

«امید است نهاد جلسات خانگی قرآن به عنوان پایگاه عظیم انس با قرآن کریم، بتواند با احیا و گسترش ظرفیت‌های مردمیِ وسیعِ خود، در راه تعمیم و تعمیق آموزه‌های قرآنی در جامعه، هم‌چون گذشته گام بردارد و با به‌کارگیری شیوه‌های اصیل تبلیغ و تعلیم قرآن و پرهیز از برخی روش‌های سلیقه‌ای و طرد کننده، بیش از پیش به سیره حسنه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و اهل بیت مکرم ایشان علیهم السلام نزدیک شود و به این ترتیب موجبات انس و آشنایی آحاد جامعه را با این کتاب انسان‌ساز فراهم آورد.»

از یک تا ۵ به این کتاب ۵ ستاره می‌دهم

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha