• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۶:۱۷
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 99052619330
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

مدیرکل تعاون استان خبر داد:

وجود ۴۷ هزار بیکار در چهارمحال و بختیاری

وجود ۴۷ هزار بیکار در چهارمحال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه طبق آمار رسمی جمعیت بیکاران در استان حدود ۴۷ هزار نفر است، گفت: نرخ بیکاری در استان در پایان سال ۹۸، حدود ۱۷.۴ درصد بوده است که کاهش نرخ بیکاری مرهون اشتغال ایجاد شده توسط تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری و اجرای طرح مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی است.

حفیظ‌الله فاضلی ۲۶ مردادماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تجمیع ۳ وزارتخانه شکل گرفته است، اظهار کرد: در تعاونی‌ها عدالت اجتماعی شکل می‌گیرد، یعنی افرادی که در قالب یک تعاونی در کنار هم جمع می‌شوند در سود حاصل از کار و سرمایه سهیم می‌شوند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در این استان ۴۷۰۰ تعاونی ثبت شده است که از این تعداد ۲ هزار تعاونی غیرفعال شده است، این تعاونی‌های غیرفعال انگیزه افرادی که قصد دارند وارد عرصه فعالیت در تعاونی‌ها شوند را بسیار کم کرده است.

وی با اشاره به اینکه ۷۸۰ مورد نظارت و بازرسی از تعاونی‌های چهارمحال و بختیاری به منظور شناسایی مشکلات تعاونی‌های چهارمحال و بختیاری صورت گرفته است، افزود: درصدد هستیم تعاونی‌هایی که امکان رشد و توسعه آن‌ها وجود ندارد را حذف و مشکلات تعاونی‌هایی که امکان فعال شدن و به روز شدن آن‌ها وجود دارد را رفع کنیم.

فاضلی با بیان اینکه با رویکرد جدید در ۲ سال گذشته در چهارمحال و بختیاری حدود ۱۰ هزار و ۹۸۳ اشتغال در استان از طریق تعاونی‌ها ایجاد شده است، بیان کرد: در سال ۹۸ حدود ۱۶ میلیون دلار کالا از طریق تعاونی‌های استان صادرات ارزی صورت گرفت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در سال گذشته ۶۹ تعاونی با سرمایه ۶۴ میلیارد و ۱۱۰ میلیون تومان به بهره‌برداری رسید.

وی در ادامه با اشاره به اینکه مشاغل سخت و زیان‌آور به ۲ دسته تقسیم‌بندی می‌شوند، گفتت: در دسته اول امکان از بین بردن سختی کار با برخی اقدامات وجود دارد، اما در برخی از مشاغل مانند کار در تونل، ارتفاع و عمق زمین وجود ندارد و کارگران این مشاغل با ۲۰ سال سابقه کار می‌توانند با سابقه ۳۰ ساله بازنشسته شوند.

فاضلی با بیان اینکه در سال ۹۷ حدود ۲۴۵۰ نفر در چهارمحال و بختیاری بیمه بیکاری دریافت می‌کردند، یادآور شد: این عدد در سال ۹۸ به ۲۱۵۰ نفر کاهش پیدا کرد، در تلاش بودیم با اعطای مشوق به کارفرمایان به پایداری در بنگاه‌های اقتصادی کمک کنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری در خصوص آسیب کرونا به واحدهای صنفی، توضیح داد: کرونا به بخش صنعت آسیب چندانی وارد نکرد و بیش‌ترین آسیب به صنوف و مشاغل خدماتی وارد شد و باتوجه به اینکه گردشگری رونق چندانی در این استان نداشت ضرر زیادی متوجه این استان نبود.

وی بیان کرد: همچنین یکی از اقدامات اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری کشف ۵۵۸ فردی بود که در استان بیمه بیکاری دریافت می‌کردند، اما در جای دیگری مشغول به کار بودند و کشف این اشتغال پنهان موجب صرفه‌جویی ۹ میلیارد و ۴۰ میلیون تومانی شد.

فاضلی از کاهش ۷۸ درصدی اعتصابات و اعتراضات کارگری در چهارمحال و بختیاری در سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه در سال ۹۷ خبر داد و عنوان کرد: همچنین با کاهش ۶۰۰ درصدی این موارد نسبت به سال ۹۶ در استان مواجه بودیم، کارگر و کارفرما مکمل یکدیگر هستند و باید حقوق دو طرف در نظر گرفته شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه تشکیل تشکلات کارگری و کارفرمایی در ۲ سال گذشته در استان ۶۰ درصد افزایش داشته است، خاطرنشان کرد: این تشکل‌ها مطالبات کارگران و کارفرمایان را پیگیری می‌کنند، در سال ۹۸ حدود ۱۸۰۰ دادخواست در راستای پیگیری اعتراضات کارگری و کارفرمایی در استان تشکیل شد که ۱۵۱۰ درخواست منجر به صدور رای شد.

وی در خصوص تغییرات آمار بیکاران در چهارمحال و بختیاری، گفت: در سال ۱۳۹۵ نرخ بیکاری در استان حدود ۲۰.۲ درصد بود، همچنین نرخ مشارکت در استان ۳۹.۴ و جمعیت بیکار حدود ۶۳ هزار و ۱۵۸ نفر به ثبت رسید.

فاضلی با بیان اینکه طبق آمار رسمی جمعیت بیکاران در چهارمحال و بختیاری حدود ۴۷ هزار نفر است، یادآور شد: نرخ مشارکت در پاییز ۹۸ در استان ۴۴.۱ نفر بوده است و جمعیت شاغل استان طبق آمارها حدود ۳۰۹ هزار نفر برآورد شده که این میزان اشتغال و کاهش نرخ بیکاری مرهون اشتغال ایجاد شده توسط تسهیلات اشتغال روستایی و عشایری و اجرای طرح مشاغل خانگی توسط جهاددانشگاهی است، در پایان ۹۸ نرخ بیکاری به ۱۷.۴ درصد کاهش پیدا کرده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری در پایان با اشاره به اقدامات این اداره‌کل در حوزه رفاهی، یادآور شد: یارانه ۲۳۰ هزار خانوار و سهام عدالت ۱۱ هزار نفر در سال ۹۸ برقرار شد، همچنین به ۲۱۰ هزار نفر یارانه معیشیتی پرداخت شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha