• یکشنبه / ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۹
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 99052619193
  • خبرنگار : 71610

از پرز تا نتانیاهو؛ تاریخی همراه با روابط دوستانه و محرمانه میان بحرین و اسرائیل

از پرز تا نتانیاهو؛ تاریخی همراه با روابط دوستانه و محرمانه میان بحرین و اسرائیل

پس از اعلام رسمی عادی سازی روابط امارات و اسرائیل کارشناسان سیاسی در رسانه‌های عبری زبان به این اجماع رسیده‌اند که بحرین کشور بعدی خواهد بود که پس از امارات روابطش را با رژیم صهیونیستی عادی می‌کند و گفت‌وگوهای پیشرفته‌ای در این زمینه درحال انجام هستند.

به گزارش ایسنا، روزنامه رأی الیوم در گزارشی درباره عادی سازی روابط میان اعراب و رزیم صهیونیستی نوشت: رادیو ارتش اسرائیل به نقل از منابع بلندپایه در تل‌آویو فاش کرد که گفت‌وگوهای پیشرفته‌ای با بحرین در حال انجام هستند تا این کشور نیز راه امارات را در پیش گرفته و روابطش را با رژیم صهیونیستی عادی کند.

روزنامه تایمز اسرائیل نیز این گفت‌وگوها را تأیید کرده و به نقل از یک مقام بلندپایه گزارش داد، انتظار می‌رود که بحرین کشور بعدی باشد که روابط رسمی با اسرائیل برقرار می‌کند.

این درحالی است که بحرین پنج‌شنبه توافق امارات و اسرائیل را تبریک گفت و آن را ازجمله اقدامات برای تقویت فرصت‌های دستیابی به صلح در خاورمیانه دانست.

در همین راستا، باراک رافید، روزنامه‌نگار اسرائیلی به نقل از مقامات بلندپایه این رژیم فاش کرد که بحرین دو سال قبل پیام محرمانه‌ای را برای اسرائیل ارسال و در آن بر تمایل خود به گرم کردن روابط با اسرائیل تأکید کرده بود.

رافید در این باره گفت که این نامه توسط خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین و به واسطه تزیپی لیونی، وزیر خارجه سابق رژیم صهیونیستی به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم تحویل داده شد.

وی افزود، لیونی و آل خلیفه به شکل محرمانه در کنفرانس امنیتی مونیخ با یکدیگر دیدار کردند. این یک دیدار دراماتیک بود و وزیر خارجه بحرین به لیونی اعلام کرد که کشورش تصمیم به برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل گرفته و این تصمیم توسط حمد بن عیسی آل خلیفه، پادشاه بحرین اتخاذ شده است.

علاوه بر این منابع مذکور همچنین فاش کردند که روابط رژیم صهیونیستی و بحرین از ۲۵ سال قبل آغاز شده اما بیشتر این روابط مانند دیگر اعراب حوزه خلیج فارس محرمانه بوده است.

طبق گفته این منابع، ارتباط با این کشورها توسط موساد انجام شده و در واقع نقش وزارت خارجه اسرائیل را ایفا کرده است. اما وزارت خارجه این رژیم یک دیپلمات ویژه را که نامش را فاش نکرد برای فراهم کردن شرایط لازم در راستای برقراری روابط با اعراب حوزه خلیج فارس تعیین کرد و این فرد دیپلمات اقدام به سفر به کشورهای مذکور و برقراری روابط با تصمیم‌ گیرندگان آنها کرد.

این منابع ادامه دادند، این فرد در واقع مهندس روابط اسرائیل و بحرین است و در سال ۲۰۰۹ به شکل محرمانه دیداری را در نیویورک میان شیمون پرز، رئیس سابق اسرائیل و پادشاه بحرین ترتیب داد و از آن زمان به بعد بحرین روند عادی سازی روابط با اسرائیل را آغاز کرد.

علاوه بر این، سلمان بن حمد آل خلیفه، ولیعهد بحرین مقاله‌ای را در روزنامه واشنگتن پست منتشر و در آن بر اهمیت صلح با اسرائیل تأکید کرد و گفت که صلح باید به یک میزان برای اعراب و اسرائیل گزینه استراتژیک باشد. نتانیاهو از این مقاله استقبال کرد و دان شاپیرو، سفیر پیشین ایالات متحده در اراضی اشغالی تأکید کرد که این یادداشت مهمترین نشانه حسن نیت یک مقام رسمی عربی در قبال اسرائیل است.

طبق این گزارش، تلویزیون اسرائیل فاش کرد که دولت آمریکا ولیعهد بحرین را تحت فشار قرار داد تا به درخواست "عکیفا الدار"، روزنامه نگار اسرائیلی برای انجام یک مصاحبه پاسخ مثبت دهد. شاپیرو در این باره گفت، ولیعهد بحرین متقاعد شد و از این روزنامه نگار خواست تا با او در حاشیه نشست سالانه سازمان ملل در نیویورک مصاحبه کند.

تلویزیون اسرائیل در ادامه فاش کرد که یک هفته پس از این مصاحبه جورج میچل، فرستاده وقت آمریکا برای دیدار با ولیعهد بحرین وارد این کشور شد و با اظهارات فوق دراماتیکی مواجه شد، طوری که ولیعهد بحرین به او گفت: "ما عرب‌ها باید ترس از اسرائیل را کنار بگذاریم و به طور مستقیم با آنها صحبت کنیم و این مسأله مأموریت نتانیاهو را آسان می‌کند."

منابع تل‌آویو در ادامه گزارش دادند، زمانی که پرز در سپتامر ۲۰۱۶ درگذشت، بحرین نماینده‌ای را برای حضور در مراسم تدفین او عازم تل‌آویو کرد و خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین با انتشار پیامی در صفحه اختصاصی خود در توییتر در این باره نوشت: "ای پرز آرام بخواب، مرد صلح و جنگ در خاورمیانه بود و منتظر فردی مانند او در منطقه هستیم".

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha