• شنبه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۰:۳۹
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 99052517915
  • خبرنگار : 71626

تفاوت دو آبرامز؛ از زمین تا آسمان

تفاوت دو آبرامز؛ از زمین تا آسمان

سپیده‌ اشرفی در یادداشتی از تفاوت دو آبرامز آمریکایی نوشته است.

این مترجم در یادداشتی با عنوان "تفاوت دو آبرامز؛ از زمین تا آسمان" که در اختیار ایسنا قرار داده، آورده است: از زمان استعفای ناگهانی برایان هوک و نهایی شدن جانشین او، نامی عنوان شد که از همان ابتدا برایم قابل توجه بود. فردی به نام الیوت آبرامز که تا قبل از این نماینده ویژه آمریکا در ونزوئلا بود، حالا جای برایان هوک را گرفته تا از سوی دولت آمریکا، در راس امور مربوط به ایران باشد.

آبرامز در پرونده خود پنهان‌کاری اطلاعاتی را در ماجرای مک فارلین دارد که در نهایت با عفو بوش، ختم به خیر شد. اما توجه من به نام آبرامز نه به خاطر این بود که یک صهیونیست افراطی است و نه ربطی به مسائلی داشت که در شرایط فعلی در خصوص سیاست خارجه ایران مطرح می‌شود.

من عنوان آبرامز را تا پیش از این جور دیگری شناخته بودم. برای من «آبرامز» همان زنِ سیاهپوستِ سختکوش آمریکایی بود که از زمان به دست گرفتن کتابش تا ترجمه و معرفی آن به مخاطبان ایرانی (جان کندن؛ چگونه اکثریت را شکست دادم)، از هر خطِ صحبت‌هایش آموخته بودم.

استیسی آبرامز برخلاف آن آبرامزِ دیگر، نه بویی از افراطی‌گری برده و نه به دنبال ادامه سیاست‌های فشار حداکثری بر ایران است. در درجه اول دموکرات است و ضدترامپ. خودش هم بارها گفته که دنبال اصلاح سیاست‌های نژادپرستانه در آمریکاست؛ سیاست‌هایی که شاید بیشتر از هر زمان دیگری باگ‌های نظام سرمایه‌داری و امپریالیستی آمریکا را هویدا می‌کند.

آبرامز سال‌ها برای رسیدن به کرسی نمایندگی در آمریکا تلاش کرد. نماینده شد اما هدف بعدی را نیمه‌کاره رها کرد. می‌خواست اولین زن سیاه‌پوست آمریکایی شود که به فرمانداری جورجیا رسیده. در میانه راه از رقابت کناره‌گیری کرد، اما از فعالیت‌های ضدنژادپرستانه و ضدترامپی دست نکشید.

این روزها که نام الیوت آبرامز را می‌شنوم هر بار به این فکر می‌کنم که میان دو چهره هم‌نام چقدر شکاف در دیدگاه و سیاست‌ها وجود دارد. و حقیقتا کدام یک برای این روزهای آمریکا که از درون در حال فروپاشی است، مفیدتر خواهد بود.

فارغ از تحلیل‌هایی که درباره هر کدام از این دو شخصیت وجود دارد، کتاب «جان کندن» ما را با آبرامزی آشنا می‌کند که در سیاست‌های یک‌جانبه رسانه‌ای آمریکا هم آن‌طور که باید دیده نشده است.

«جان کندن» با عنوان فرعی «چگونه اکثریت را شکست دادم» در واقع روایت یک زن سیاهپوست آمریکایی است که به‌عنوان نخستین زن سیاهپوستی لقب گرفت که نامزد یکی از احزاب اصلی آمریکا در سطح انتخابات فرمانداری شده است. 

استیسی آبرامز، سیاستمدار، وکیل و رمان‌نویس آمریکایی است که از سال ۲۰۱۱ رهبر اقلیت مجلس نمایندگان جرجیا در ایالات متحده آمریکا شد. آبرامز از نگاه مجله تایم، جزو سرشناس‌ترین مخالفان دونالد ترامپ شناخته شده است.

این حقوقدان، سیاستمدار و نویسنده، روایت تکان‌دهنده‌ای را از مسیری که پشت سر گذاشت تا به‌عنوان زنی که از هر نظر در اقلیت قرار دارد، به توفیق برسد، در قالب یک کتاب منتشر کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha