• یکشنبه / ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 99051913349

سناریوهای نجات خلیج گرگان چیست؟

سناریوهای نجات خلیج گرگان چیست؟

ایسنا/گلستان استاندار گلستان گفت: در حال حاضر با همکاری پژوهشگاه اقیانوس شناسی، ۳ سناریو برای نجات خلیج گرگان در دست بررسی است.

هادی حق‌شناس در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به روند خشک شدن آب خلیج گرگان، اظهار کرد: سرنوشتی همانند دریاچه ارومیه در انتظار خلیج گرگان است. در اسکله بندر ترکمن، محلی که در شاید تا ۲۰ سال قبل در آن کشتی پهلو می‌گرفت، امروز کاملاً خشک شده است.

وی از سال ۱۳۰۰ تا ۱۳۵۶ تراز آب دریای خزر ۴ متر کاهش و از سال ۵۶ تا سال ۷۴، دو و نیم متر افزایش یافته است؛ از حدود سال ۷۶ مجدداً تراز آب در حال کاهش است. این امر نشان می‌دهد که سیکل کاهش و افزایش تراز آب دریای خزر منظم نیست.

استاندار گلستان ادامه داد: کارشناسان دلایلی مختلفی از جمله کوه‌زایی، شیرین‌تر شدن آب دریا، دبی ورودی از رودخانه ولگا و خشک شدن دریاچه آرال را برای این موضوع عنوان می‌کنند. تاکنون دلیل متقنی اعلام نشده است و به این خاطر باید به فکر آب خلیج گرگان بود.

حق‌شناس با اشاره به اهمیت خلیج گرگان، گفت: خلیج گرگان طبیعی‌ترین حوضچه ماهیان خاویاری در دریای خزر است و زیستگاه مناسبی برای تخم‌گذاری این ماهیان است. علاوه بر این اگر خلیج گرگان خشک شود، تمامی شهرهای اطراف این خلیج حتی گرگان درگیر ریزگرد می‌شوند.

وی تأکید کرد: ما نباید منظر بمانیم تا خلیج گرگان خشک شود و بعد به فکر راهکار باشیم. باید از همین الان اقدامات را انجام دهیم. در همین راستا در سطح ملی دو جلسه به ریاست دکتر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور برگزار شد. در این جلسات طرحی مصوب شد تا بر اساس آن دستگاه‌های متولی از جمله استانداری، آب منطقه‌ای، محیط زیست و جهاد کشاورزی طی مدت ۵ سال با برآورد اولیه ۹۰۰ میلیارد تومان اقدام به احیای خلیج گرگان کنند.

استاندار گلستان با اشاره به بررسی چند سناریو برای نجات خلیج گرگان، خاطرنشان کرد: طرح اولیه، لایروبی کانال خزینی و چاپاقلی به‌منظور برقراری چرخش آب در خلیج است.

حق‌شناس ادامه داد: طرح دیگر استقرار بالشتک در دهانه خلیج گرگان و انتقال آب به داخل خلیج و جلوگیری از خروج آب از خلیج به سمت دریای خزر است.

وی بیان کرد: طرح دیگر در حال بررسی، افزایش حقابه‌های رودخانه‌های منتهی به خلیج گرگان است.

استاندار گلستان با بیان اینکه هنوز راه‌حل قطعی تعیین نشده است، تصریح کرد: بر اساس قراردادی که با پژوهشگاه اقیانوس شناسی منعقد شده، طرح‌ها توسط این مرکز در حال بررسی است تا بهترین راه‌حل انتخاب شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha