• یکشنبه / ۱۹ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 99051913348
  • خبرنگار : 71567

نگاهی به حواشی ۴ آزمون کرونایی کشور

از گارد بسته وزارت بهداشت تا گارد باز وزارت علوم!

از گارد بسته وزارت بهداشت تا گارد باز وزارت علوم!

به دنبال شیوع کرونا در کشور اجرای بسیاری برنامه ها تحت الشعاع قرار گرفت، در این بین برنامه ریزی ها برای برگزاری آزمون های مهم دانشگاهی هم مصون نماند و علی رغم تلاش ها و مخالفت های گروهی مبنی بر لغو آزمون های ملی سال ۹۹ طی روزهای گذشته، چهار آزمون مهم و بزرگ دو وزارت خانه علوم و بهداشت با چهره ای متفاوت از سالهای پیش و با اجرای پروتکل های بهداشتی در حوزه های امتحانی سراسر کشور برگزار شدند.

به گزارش ایسنا، پس از کش و قوس های فراوان و اظهار نظرهای مختلف افراد مرتبط و غیرمرتبط، بلاخره زمان برگزاری های آزمون های ملی سال ۹۹ که در سایه شیوع کرونا چندین بار به تعویق افتاده بود، نهایی شد و داوطلبان ورود به دانشگاه ها روزهای سخت و استرس زا را پشت سر گذاشتند و موفق به شرکت در جلسه آزمون شدند. 

استارت برگزاری این آزمون ها با اجرای آزمون دکتری تخصصی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در نهم مرداد ماه جاری زده شد و در فاصله یک هفته سه آزمون مهم دیگر یعنی"دکتری تخصصی وزارت بهداشت"، "کارشناسی ارشد سال ۹۹" و "چهل و هفتمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی" نیز برگزار شدند و کمتر از دو هفته دیگر نیز با برگزاری "کنکور" به عنوان بزرگترین و سرنوشت سازترین آزمون ورودی دانشگاه های کشور پرونده آزمون های حاشیه ای مردادماه سال ۹۹ بسته خواهد شد.

در اولین آزمون کرونایی کشور تعداد ۱۷۹ هزار و ۷۰۴ داوطلب صبح روز پنج شنبه نهم مرداد ماه برای تصاحب صندلی های دکتری دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی رقابت خود را در هفت گروه آزمایشی آغاز کردند. به این ترتیب که تعداد ۱۰۹ هزار و ۳۴۹ نفر آنها در گروه آزمایشی علوم انسانی، ۱۵ هزار و ۴۶۰ نفر در گروه علوم پایه، ۳۰ هزار و ۵۵۴ نفر در گروه آزمایشی فنی مهندسی، ۹ هزار و ۳۲۰ نفر در گروه آزمایشی هنر، ۲۲۵۵ نفر در گروه دامپزشکی و ۳۷۷۱ نفر نیز در گروه آزمایشی زبان به رقابت پرداختند.

حاشیه های اولین آزمون کرونایی

با توجه به اینکه آزمون های فوق در سایه اوج گیری مجدد ویروس کرونا برگزار شد، طبیعتا حساسیت ها و نگرانی ها در خصوص ابتلای داوطلبان به این ویروس در جامعه اوج گرفت به همین منظور نیز پروتکل های بهداشتی شدیدی از سوی ستاد ملی مقابله به کرونا به متولیان برگزاری آزمون ها ابلاغ شد و این مراکز موظف به رعایت و اجرای بندبند پروتکل های ابلاغی شدند.

 یکی از مباحث مهم رعایت فاصله فیزیکی داوطلبان و حوزه های امتحانی آزمون بود که بر این اساس حوزه های امتحانی و تعداد عوامل اجرایی تا  ۴۰ درصد افزایش یافت. ضمن اینکه زمان ورود داوطلبین در جلسه آزمون از یک به دو ساعت افزایش یافت و برخلاف روند رایج و مرسوم سال های گذشته بازرسی بدنی داوطلبان به طور مطلق حذف شد، هیچ حوزه ای از داوطلبان اثرانگشت نگرفت و صرفا به امضای داوطلب اکتفا شد.

 همچنین سازمان سنجش آموزش کشور خبر از توزیع بیش از ۵۰ هزار ماسک در بین داوطلبین آزمون دکتری داد و بنا بر این شد به داوطلبانی که ماسک همراه نداشته باشند ماسک رایگان داده شود.

ضمن اینکه با نظارت و همراهی وزارت بهداشت تمهیداتی برای آزمون بیماران مبتلا به کرونا اندیشیده شد تا آنها بتوانند در بیمارستان ها و محل های مورد تایید وزارت بهداشت آزمون خود را برگزار کنند. به گونه ای که در آزمون دکتری تعداد  ۵۴ داوطلب که اظهار کرده بودند به کرونا مبتلا هستند، در محل های مورد تایید وزارت بهداشت آزمون خود را برگزار کردند.

پس از برگزاری آزمون دکتری نیز سازمان سنجش آموزش کشور با استناد به نتیجه فرم نظرسنجی از داوطلبان نمره رضایت ۸۵ درصدی به خود داد و وزارت بهداشت هم تاکید کرد آزمون دکتر وزارت علوم نمره قبولی را از نظر اجرای پروتکل های بهداشتی دریافت می کند.

این در حالی است انتشار برخی تصاویر در رسانه ها و شبکه های مجازی حکایت از بروز تخلفاتی از قبیل بردن تلفن همراه به سر جلسه آزمون توسط برخی داوطلبان از جمله یکی از بازیکنان تیم استقلال در جلسه آزمون و عدم اجرای دقیق پروتکل های بهداشتی در برخی حوزه ها  از سوی سازمان سنجش آموزش کشور مورد نقد عده ای به ویژه مخالفان برگزاری کنکور قرار گرفت و تلاش ها برای تعویق کنکور با استناد به این موارد مجدد قوت گرفت اگر چه این بار مخالفان، دیگر همراهی کمیسیون های آموزش و بهداشت مجلس را نداشتند صرفا تاکید شد تعداد ناظرین برگزاری این آزمون افزایش یابد و علاوه بر وزارت بهداشت، نمایندگان مجلس نیز به عنوان ناظران اجرای پروتکل ها در این زمینه ورود کنند.

برگزاری دومین آزمون کرونایی توسط وزارت بهداشت در غیاب عکاسان و خبرنگاران

پس از برگزاری اولین آزمون کرونایی کشور، در حالی که فضای رسانه ای و شبکه های مجازی درگیر حواشی برگزاری کنکور دکتری وزارت علوم بود، آزمون "دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی" در تاریخ ۱۱ مرداد ماه به عنوان دومین آزمون کرونایی کشور بدون حضور هیچ دوربین یا خبرنگاری طی سه روز متوالی برگزار شد و تمامی رسانه ها گزارش های خبری خود را با استناد به عکس های دریافتی از متولیان برگزاری آزمون مخابره کردند و طبیعتا هیچ گونه حاشیه ای هم پس از برگزاری آزمون در فضای رسانه ای ایجاد نشد!

آزمون دکتری سال ۹۹ وزارت بهداشت به مدت سه در پنج نوبت صبح و عصر روز جمعه ۱۰ مرداد، صبح و عصر روز شنبه ۱۱ مرداد و صبح یکشنبه ۱۲ مرداد ماه ۱۳۹۹ در ۲۹ دانشگاه علوم پزشکی سراسر کشور به طور همزمان برگزار شد. بر اساس اعلام مسئولان مرکز سنجش آموزش پزشکی، تمامی پروتکل های بهداشتی در این آزمون به طور دقیق اجرا شد به طوریکه قبل از برگزاری آزمون، تمامی محل‌های مربوط به برگزاری آزمون ضدعفونی شدند و آزمون با رعایت حداکثری موارد بهداشتی برگزار شد.

در مجموع ۱۸ هزار و ۲۴۱ نفر رشته در آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) وزارت بهداشت ثبت نام کرده بودند که از این تعداد ۴۰۵۷ داوطلب در نوبت اول، ۴۲۱۳ نفر در نوبت دوم، ۴۲۰۵ نفر در نوبت سوم و ۴۶۲۷ نفر در نوبت چهارم ثبت نام کرده بودند. ۱۱۳۹ داوطلب نیز برای آزمون صبح یکشنبه ثبت نام کرده‌ بودند.

سومین آزمون کرونایی و عکس های جنجالی آن

پس از برگزاری دو آزمون دکتری وزارت بهداشت و علوم برای ورود داوطلبان به دانشگاه های علوم پزشکی و غیر پزشکی، رقابت داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه های وزارت علوم به عنوان سومین آزمون مهم سال جاری از ساعت ۸ صبح  ۱۶ مرداد با اجرای پروتکل های بهداشتی در ۲۳۶ حوزه امتحانی و ۸۰ شهرستان کشور آغاز شد و برگزاری این آزمون طی روزهای جمعه  ۱۷ و شنبه ۱۸ مرداد نیز ادامه پیدا کرد. از بیش از ۶۴۷ هزار داوطلب شرکت کنند بیش از ۵۱۴ هزار طی این سه روز برای کسب ۱۵۷ هزار صندلی دانشگاه دولتی و حدود ۱۴۰ هزار صندلی دانشگاه آزاد به رقابت پرداختند.

در این آزمون نیز داوطلبان موظف به تکمیل فرم های خوداظهاری که وزارت بهداشت طراحی کرده بود شدند، تعداد ۸۵ داوطلب به ویروس کرونا مبتلا بودند که این داوطلبان نیر با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محلی جداگانه در جلسه آزمون حاضر شدند و سایر داوطلبان نیز موظف به اجرای تمامی تمهیدات و الزامات بهداشتی فوق شدند. به طوریکه بیش از ۵۰۰۰  نفر از حوزه معاونت بهداشت وزارت بهداشت برای اجرای پروتکل های بهداشتی نظارت کردند، در نهایت نیز اعلام شد قواعد ابلاغی بهداشتی در آزمون کارشناسی ارشد بیش از ۹۱ درصد رعایت شده است.

عکس های منتشر شده از تراکم جمعیت در برخی از حوزه های امتحانی، برگزاری این آزمون را نیز از حواشی بی نصیب نکرد و عده ای با استناد به این عکس ها، برگزاری کنکور در این شرایط را مورد نقد قرار دادند. البته این بار نیز همراهی که انتظار داشتند از سوی مسئولان مخالف برگزاری کنکور حاصل نشد.

چهارمین آزمون کرونایی کشور

چهل و هفتمین آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی سال ۹۹ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درست در اولین روز آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی یعنی صبح روز پنجشنبه ۱۶ مرداد و با رقابت بیش از ۱۴ هزار داوطلب در ۳۱ حوزه امتحانی سراسر کشور برگزار شد، این آزمون نیز همانند آزمون "دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) دانشگاه های علوم پزشکی بدون حضور خبرنگار و عکاس در سکوت کامل خبری برگزار و تمامی گزارش های ارسالی این آزمون نیز متکی به اخبار دریافتی از سوی متولیان برگزاری آزمون مخابره شد!

به گزارش ایسنا، اگر چه برگزاری آزمون های سال ۹۹ در شرایط فعلی که با شیوع کرونا ویروس مواجه هستیم، می تواند خطراتی برای سلامتی داوطلبان شرکت کننده داشته باشد، اما با توجه به اینکه هیچ پیش بینی برای پایان شیوع این ویروس در ایران و حتی در دنیا نشده، بنابراین امکان لغو، تعویق و یا حتی تعریف جایگزین برای هیچ کدام از آزمون های ورودی وجود ندارد؛ چرا که این آزمون ها نیز جزئی از زندگی ما در شرایط کرونایی به شمار می روند و اگر مسئولان برگزاری آزمون ها با تکذیب یا نقد اخبار، اطلاعات و عکس های برگزاری آزمون، صورت مساله را پاک نکنند و به جای پاسخگویی به منتقدان خود در فضای حقیقی و مجازی و شبکه های اجتماعی، هم و غم خود را برای برگزاری هرچه بهتر آزمون ها را با رعایت دقیق تمامی الزامات و تمهیدات بهداشتی به کار گیرند، می توانند بسیاری از نگرانی ها و خطرات احتمالی ناشی از شیوع ویروس را کاهش دهند.

بنابراین در شرایط فعلی انتظاری که از متولیان برگزاری کنکور که بیش از یک میلیون داوطلب در آن رقابت می کنند، وجود دارد این است که دقت، حساسیت و تلاش بیشتری برای اجرای الزامات بهداشتی این آزمون بکار بگیرند و با بهره گیری از تجربیات آزمون های اخیر، کنکور پیش رو را با کمترین نقض برگزار نمایند چرا که عدم رعایت حتی ۱۰ درصدی این پروتکل ها با توجه به آمار بالای داوطلبان کنکور سراسری نسبت به آزمون های دکتری و ارشد می تواند تهدید جدی برای سلامتی  آنها و خانواده هایشان به شمار برود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۵-۱۹ ۱۳:۴۳

هیچ اطلاع رسانی از سوی سنجش در مورد غایبان کنکور دکتری ۹۹ باگذشت ۱۲ روز تا به حال نشده فکر کنم کاسه ای زیر این کاسه است لطفا بچه ها از رسانه ها پیگیری کنید