• یکشنبه / ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۹:۰۰
  • دسته‌بندی: رسانه دیگر
  • کد خبر: 99051208589
  • منبع : فضای مجازی

۸ روش برای تسکین گرفتگی‌های عضلانی

۸ روش برای تسکین گرفتگی‌های عضلانی

اسپاسم ها و کرامپ‌های عضلانی از جمله مشکلاتی هستند که می‌توانید روزانه با آنها مواجه شوید. دلایل احتمالی زیادی برای بروز اسپاسم و کرامپ عضلانی وجود دارند و در صورت عدم رسیدگی می‌تواند موجب درد مزمن شدید و مشکلاتی مانند دامنه محدود حرکت، احساس گزگز، بی‌حسی و از دست دادن توانایی انجام برخی فعالیت‌ها شود.

به گزارش ایسنا، «عصر ایران» به نقل از ایزی هلث اپشنز نوشت: اگرچه اسپاسم‌ها و کرامپ‌های عضلانی شرایطی شایع هستند، خبر خوب این است که می‌توان به طور طبیعی نیز آنها را تسکین داد.

در ادامه با چند روش طبیعی برای پیشگیری و تسکین اسپاسم‌ها و کرامپ‌های عضلانی بیشتر آشنا می‌شویم:

هیدراته نگه داشتن بدن با مصرف آب زیاد

کم‌آبی بدن و بی‌تعادلی الکترولیتی می‌تواند موجب گرفتگی‌های عضلانی، بویژه بین ورزشکاران شود. زمانی که افراد در دمای بالا ورزش می‌کنند، مسافتی طولانی را می‌دوند یا برای مدت زمانی طولانی مشغول به کارند، مایعات و الکترولیت‌های بدن خود را به واسطه تعریق از دست می‌دهند. در نتیجه، کم‌آبی بدن و بی‌تعادلی‌های الکترولیتی رخ می‌دهند که می‌توانند محرکی برای اسپاسم‌ها و کرامپ‌های عضلانی باشند. نوشیدن هشت تا ۱۰ لیوان آب تصفیه‌شده در روز می‌تواند از بروز این شرایط پیشگیری کند.

استفاده از روغن نعنای فلفلی

نعنای فلفلی از خواص ضد درد، ضد اسپاسم و ضد التهاب برخوردار است و می‌تواند به تسکین تنش، اسپاسم و سفتی عضلانی ناشی از مواردی مانند استرس، وضع اندامی نامناسب یا فعالیت بدنی بیش از حد کمک کند. شما می‌توانید روغن نعنای فلفلی را در یک روغن حامل رقیق کنید و آن را در قسمتی که عضله تحت تاثیر قرار گرفته است روی پوست خود بمالید و به آرامی آن قسمت را ماساژ دهید. منتول موجود در این روغن به تقویت گردش خون در عضلات کمک می‌کند و خواص دیگری که پیش‌تر به آنها اشاره شد به پیشگیری و کاهش اسپاسم‌ها و درد کمک می‌کند.

حفظ سطوح سالم منیزیم

بیش از ۲۵ درصد محتوای منیزیم بدن در عضلات متمرکز شده است. این به انتقال مقدار درست از اکسیژن به عضلات برای کمک به انقباض و انبساط و همچنین انتقال تکانه‌های عصبی به آنها کمک می‌کند. هر چه منیزیم کافی را از رژیم غذایی یا مکمل‌ها دریافت کنید، سطوح آن در بدن به دلایل داخلی می‌تواند همچنان کاهش یابد. سندرم روده تحریک‌پذیر، مشکلات گوارشی دیگر، دیابت و بیماری کلیوی یا پانکراتیت (التهاب پانکراس) می‌توانند موجب کاهش سطوح منیزیم در بدن شوند.

حفظ سطوح سالم پتاسیم

برخی رژیم‌های غذایی مانند رژیم غذایی غربی حاوی پتاسیم کم هستند که یک الکترولیت است و می‌تواند از بروز کرامپ‌های عضلانی هنگام ورزش پیشگیری کند. پتاسیم بهتر است از مواد غذایی طبیعی دریافت شود. این ماده معدنی در میوه‌هایی مانند زردآلو، موز، کشمش، انجیر، سبوس گندم، جوانه گندم، میوه‌های خشک، مخلوط دانه‌ها، لوبیاها و سبزیجات وجود دارد. برخی غلات صبحانه و نان‌ها نیز با پتاسیم غنی می‌شوند. اما آب نارگیل یکی از بهترین منابع برای این الکترولیت است.

ورزش و انجام حرکات کششی روزانه

هدف اصلی از انجام ورزش برای کمک به تسکین درد، تقویت جریان خون است. حتی پیاده‌روی و انجام حرکات کششی روزانه نیز می‌تواند به کاهش سطوح بی‌تعادلی‌های عضلانی کمک کند بدون اینکه نگرانی از بروز کبودی یا آسیب‌دیدگی وجود داشته باشد.

ماساژ گوآ شا

در بسیاری از موارد، نقاط تحریک و اسپاسم‌های عضلانی به دلیل آسیب‌دیدگی‌هایی که ممکن است چند دهه عمر داشته باشند، شکل می‌گیرند. گوآ شا (Gua Sha) نوعی ماساژ بافت عمیق است. این نوع ماساژ با کمک یک ابزار کوچک انجام می‌شود. ماساژ گوآ شا می‌تواند به بهبود گرفتگی‌های عضلانی، تسکین درد و کسب آرامش کمک کند.

کاهش استرس با تکنیک‌های ذهن - بدن

استرس چیزی است که می‌تواند خود را در اشکال فیزیکی، روانی و احساسی نشان دهد و مدیریت آن از اهمیت ویژه‌ای برای سلامت بدن انسان برخوردار است. به مرور زمان، استرس می‌تواند موجب تغییراتی در ساختار عضلانی و شکل بدنی ما شود. ترکیب نیروی گرانش با شانه‌های گردشده و پشت قوزکرده ناشی از استرس می‌تواند پرهیز از مواجهه با درد و ناراحتی را دشوار سازد. تکنیک‌های ذهن - بدن شامل روش‌هایی مانند بیوفیدبک یا بازخورد زیستی، مدیتیشن ذهن‌آگاهی، یوگا، تصویرسازی و هیپنوتراپی می‌شوند. انجام روزانه برخی از این تکنیک‌ها می‌تواند تاثیر چشمگیری در کاهش آثار منفی استرس بر بدن داشته باشد.

خواب خوب شبانه

خواب خوب شبانه برای سلامت و بهزیستی انسان ضروری است. خواب خوب به پیشگیری از بیماری‌ها، مشکلات و شرایط مرتبط با کمبود خواب کمک می‌کند. عامل کلیدی، دنبال‌کردن عادت خواب منظم است که امکان بیدارشدن از خواب با سطوح بالای انرژی و آمادگی برای آغاز روز و نه احساس گرفتگی، خستگی و اضطراب را به همراه دارد.

سخن پایانی

اصلاح وضع اندامی، گرم‌کردن و سردکردن بدن پیش و پس از فعالیت‌های بدنی، مصرف یک رژیم غذایی سالم، خواب خوب، تامین آب مورد نیاز بدن و دریافت الکترولیت‌ها به میزان کافی تاثیر چشمگیری در پیشگیری از اسپاسم‌ها و کرامپ‌های عضلانی دارد. زمانی که این شرایط را تجربه می‌کنید و دوش آب گرم و حرکات کششی و استفاده از کرم‌های موضعی تاثیری در کاهش التهاب و اسپاسم ندارد، برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha