آیتالله لطفالله دژکام در دیدار دبیرکل اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشآموزان، با اشاره به حدیثی از امام محمدباقر(ع)، تاکید کرد که کل کمالات انسانی در سه سرفصل مورد اشاره در این حدیث یعنی خوب و عمیق فهمیدن دین، برنامهریزی دقیق و صبور بودن خلاصه میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از نهادنمایندگی ولی فقیه در فارس، آیتالله دژکام گفت: به نظر من یکی از وظایف و رسالتهای مجموعه انجمن اسلامی، تعمیق بخشیدن دین فهمی و آشنایی با دین بین دانش آموزان است؛ این باعث تغییر نگرشها و ایجاد انگیزشها به سمت کارهایی می شود که به آن ارتقای فهم میگوییم.
او با تاکید براینکه تعیین هدف برای انجام فعالیت آموزشی مهم است، گفت: به نظر بنده، بستر آموزش و پرورش به اندازهای که دانشآموز مسائل دینی را بفهمد، مطلب ارائه می دهد، ولی در مرحله نگرش، انگیزش و رفتار که مراحل بعدی فهم مطلب محسوب میشود، این عمق را در آموزشهای رسمی نداریم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس خاطرنشان کرد که انجمنهای اسلامی میتوانند برای عمق بخشیدن به فهم دینی و بالا بردن فهم نسبت به مسائل مرتبط با دین، کمک کننده باشند.
او با اشاره به این موضوع که کار تربیت دانشآموزان تنها بر عهده انجمن اسلامی نیست و مراکز دیگری هم وظیفه و مسئولیت دارند، لزوم هماهنگی و همافزایی بیشتر بین این مراکز را مهم توصیف و در خصوص اهمیت این موضوع تاکید کرد که امروز مشکل ما از نظر تربیتی در جامعه سنگین شده است.
آیتالله دژکام با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص اینکه مباحث فرهنگی و تربیتی اولویتی درازمدت است، گفت که در این مسیر قسمتی از کار برعهده حوزه علمیه، قسمتی بر دوش بسیج، بخشی هم بر عهده مجموعه انجمن اسلامی است و نیاز به اتفاق نظر وجود دارد.
نماینده ولی فقیه در فارس گفت: حتی در مدل سازی تربیتی، نیاز است که مدلی ارائه دهید تا همهی دستگاههای متولی امر تربیت دانش آموزان با هم اشتراک نظر داشته باشند و از سردرگمی خارج شویم، چون امروز با این مشکل مواجه هستیم.
او با بیان اینکه انجمن اسلامی از این حیث کمک خوبی برای مجموعه آموزش و پرورش است، زیرا در بحث سند تحول خلاء مدلهای تربیتی حس میشود، تاکید کرد که اگر اتحادیه انجمنهای اسلامی به شکل ویژه در این موضوع کار کند و در دیگر بخشهای آموزش و پرورش آن را بسط و گسترش دهد، عملکرد موفق خواهد بود.
امام جمعه شیراز، به بخش دوم حدیث و بحث برنامهریزی اشاره و اضافه کرد: نمیتوان بدون برنامه در انجام امور موفق بود، ولو اینکه برنامه در حین اجرا اصلاح شود، اما خط کلی برنامه باید مشخص باشد؛ اگر مدیر بدون برنامه باشد، بعد از مدتی هدف مشخص نخواهد بود و در حالیکه تلاشهای زیادی انجام دادهایم اما کار خروجی نخواهد داشت.
آیتالله دژکام با بیان اینکه خوب برنامه ریزی کردن مهم و بالاتر از آن داشتن اخلاص و توجه به توفیق الهی است، گفت: این یعنی برنامه ریزی لازم است اما کافی نیست؛ برای اینکه به حد کفایت برسیم نیاز به توکل و توفیق الهی داریم.
امام جمعه شیراز، صبر را سومین موضوع مهم مطرح شده در حدیث حضرت امام محمدباقر(ع) ذکر و اضافه کرد: کارهای این جهان با ترتیب انجام میشود و این کم صبری مشکلیست که در جامعه وجود دارد؛ صبر به این معنا که حداقل زمان طبیعی برای تحقق یک هدف را لحاظ کنیم.
او با بیان اینکه در تولید مرکبات باید چند سال زحمت کشید تا ثمر را دید، گفت: متاسفانه خیلیها توجه ندارند و در اندک زمانی به دنبال ثمر هستند؛ هیچ درختی نیست که امروز بکاریم و فردا ثمر بدهد.
آیتالله دژکام با تاکید برلزوم القای موضوع صبر داشتن به جامعه، گفت: نباید در مسائل تربیتی این انتظار را داشت که زود به نتیجه میرسیم؛ نتیجه کار تربیتی، یک نسل است و 30 سال زمان میبرد؛ آنچه ما انجام میدهیم و اگر خدا قبول کند و حسن تاثیر داشته باشد، انشاءالله در نسل بعد خود را نشان میدهد.
وی با یادآوری اینکه باید نیاز به صبر را در کل کشور جا بیندازیم، گفت: ما از نظر تحولات اجتماعی اینقدر که دشمنان میگویند عقب نیستیم.انقلاب 40 سال عمر دارد و واقعا کار کرده است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با بیان اینکه شعار انقلاب ما تحول اجتماعی بوده و این زمان بر است، گفت: این موضوع هم از نظر علمی توجیه پذیر است هم از نظر دینی. این تصور باید در جامعه تعدیل شود. دشمن با سیاه نمایی به دنبال اینست که صبر را از ما بگیرد و بگوید اهداف انقلاب تحقق ناپذیر است، اما ما باید تلاش و اثبات کنیم این تصور صحیح نیست.
انتهای پیام
نظرات