علیرضا منادی در گفت وگو با ایسنا، اظهار کرد: ستاد ملی مبارزه با کرونا در ۱۴ اردیبهشت، برگزاری کنکور در سه مقطع ارشد، دکتری و سراسری را به دلیل شرایط آن زمان به تعویق انداخت و بعد از آن زمان برگزاری کنکور سراسری را در اواخر مرداد ماه اعلام کرد. اکنون اعضای ستاد مبارزه با کرونا متفق القول در برگزاری به موقع کنکور هستند. ستاد مبارزه با کرونا متشکل از روسای قوای سه گانه است که قطعا با در نظر گرفتن تمامی جوانب تصمیم گیری می کند.
وی ادامه داد: با این وجود ما جلساتی در کمیسیون آموزش با مسئولان امر برگزار کردیم و تاکید داشتیم که زمان تصمیم گیری برای برگزاری کنکور سراسری در وضعیتی بود که شرایط شیوع کرونا متعادل شده بود. اکنون وضعیت خطرناک شده و آلودگی ویروس همه جا پخش شده است. موضوعی که علت آن هم به عدم رعایت نکات لازم از سوی مردم و دولت بر می گردد که این بی مسئولیتی گرفتاری را در کل کشور ایجاد کرده است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس اضافه کرد: سوال ما از مسئولان این بود که چطور می خواهند در چنین شرایطی آزمون برگزار کنند. پاسخ آنها این است که آزمون با رعایت ملاحظات بهداشتی و پروتکل ها انجام می شود. با توجه به اینکه ما عضو ستاد کرونا نیستیم نمی توانیم نظرات خود را بیان کنیم. از مجلس تنها رئیس مجلس عضو است. البته که رئیس مجلس مکاتبه کرده تا از مقام معظم رهبری برای عضویت روسای دو کمیسیون آموزش و بهداشت و احتمالا رئیس کمیسیون اجتماعی در ستاد کرونا اذن بگیرد، تا با عضویت در ستاد کرونا شاید حرف هایمان بیشتر شنیده شود.
منادی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی اعتقاد ما این است که درباره نحوه برگزاری کنکور باید بررسی بیشتری صورت گیرد. وقتی از ۱۰۰ درصد رشته ها ۸۵ درصد بدون آزمون است و می توان از طریق سوابق تحصیلی ثبت نام دانشگاه ها صورت گیرد پس با این روش امکان شروع سال تحصیلی وجود دارد، برای ۱۵ درصد باقیمانده هم می توان برگزاری کنکور را به یک یا دو ماه بعد موکول کرد.
وی تاکید کرد: در این وضعیت پیشنهاد ما این است که به داوطلبان کنکور استرس وارد نشده و آنها درس هایشان را بخوانند. بنا را بر این بگذارند که کنکور به موقع برگزار می شود. به عبارت دقیق تر اگر در روزهای منتهی به موعد برگزاری کنکور میزان شیوع کرونا کمتر شد این آزمون در موعد خود انجام می شود اما اگر وضعیت بدتر شد کنکور به تعویق می افتد. پس باز هم می گویم که دانش آموزان درس بخوانند تا عقب نیفتند. متاسفانه گروهی به نامردی آنها را برای تماس با نمایندگان تحریک می کنند. درست است که داوطلبان به دنبال استراحت از روال خسته کننده کنکور هستند اما این اقدام بازی با روح و روان آنهاست و تنها باعث استرس شان می شود. وضعیت به گونه ای پیش رفته که تماس ها با تلفن های ما ثانیه به ثانیه شده و روزی ۱۵ هزار پیامک داریم.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه جان داوطلبان کنکور از هر چیزی مهمتر است، گفت: دانش آموزان و داوطلبان درس بخوانند و بدانند اگر شرایط در زمان برگزاری کنکور بدتر شده باشد یک یا دو هفته آن را به عقب می اندازند مثل وضعیتی که برای کنکور ارشد رخ داد. البته ما در مجلس می خواهیم یک طرح دو فوریتی برای حذف آزمون ارشد ارائه دهیم تا در رشته هایی با ۹۰ درصد تقاضا ورود داوطلبان بدون آزمون باشد.
منادی در پایان گفت: فرزندان مسئولان ستاد مبارزه با کرونا هم پشت کنکوری محسوب شده و داوطلبان شرکت در این آزمون هستند. ما خودمان هم خیلی حساس هستیم که این آزمون به درستی برگزار شود. جان همه برای ما مهم است ولی اکنون که اوایل مرداد ماه هستیم دانش آموزان درس بخوانند و بدانند اگر شرایط در روزهای باقیمانده به زمان برگزاری کنکور بدتر شد، اجازه برگزاری را نخواهیم داد.
انتهای پیام
نظرات