• شنبه / ۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۰۹:۴۶
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99050401987
  • خبرنگار : 50212

"الغدیر" ۱۸ چاه آب ساوه را خاموش کرد

"الغدیر" ۱۸ چاه آب ساوه را خاموش کرد

ایسنا/مرکزی مدیر امور منابع آب ساوه گفت: تکمیل شدن تراز آبی سد الغدیر موجب تامین بیش از نیمی از نیاز آب شرب شهر ساوه شد و همین امر باعث شد که ۱۸ چاه آب که قبلا به مصرف شرب می رسید، خاموش شود.

مجید امیرحسینی در گفت‌وگو با ایسنا، به برداشت سالانه ۳۳۸ میلیون متر مکعب آب از منابع آبی زیرزمینی ساوه اشاره کرد و گفت: این میزان آب در ۱۱ آیتم شامل خدمات آموزشی، تجاری، عمومی، دولتی و ... شرب روستایی، دام و طیور، صنایع وابسته به کشاورزی، صنعت، فضای سبز و ... مصرف می شود که حدود ۹۲ درصد آن در حوزه کشاورزی است و مابقی به مصرف صنعتی و شرب می‌رسد.

وی افزود: در گذشته آب شرب مصرفی شهروندان شهر ساوه از طریق ۳۲ حلقه چاه در منطقه سیدقلی، یحیی آباد و ... تامین می شده است که از این میزان چاه ۶۸۲ لیتر آب در ثانیه معادل ۱۳ میلیون و ۴۷۳ متر مکعب استخراج می شد.

وی بیان کرد: در دو سال اخیر به دلیل تکمیل شدن تراز آبی سدالغدیر متاثر از بارش‌های مطلوب، ۶۰ درصد آب شرب مصرفی شهر ساوه از این سد تامین می شود که نتیجه آن خاموش شدن ۱۸ حلقه چاهی است که قبلا منابع آبی ساوه را تامین می کرد.

مدیر امور منابع آب ساوه تصریح کرد: خاموش کردن این تعداد چاه آب و تامین بیش از نیمی از مصرف شرب شهر ساوه از سد الغدیر توانسته است بالغ بر شش میلیون متر مکعب آب را در منابع زیرزمینی حفظ کند و مانع برداشت بی‌رویه از منابع آبی زیرزمینی و پیامدهای منفی آن باشد.

وی افزود: صرفه جویی شش میلیون متر مکعبی برداشت آب از منابع آبی زیرزمینی در دو سال اخیر موجب بالا آمدن سطح آب‌های زیرزمینی شده و از پدیده نشست زمین جلوگیری خواهد کرد.

امیرحسینی افزود: بارندگی‌های دو سال اخیر موجب شده است که هیچگونه افت سطح آب در سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ صورت نگیرد و رهاسازی بالغ بر ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب در دو سال اخیر در دشت ساوه از منابع آبی ذخیره شده در سد الغدیر و آب‌های سطحی، موجب تغذیه منابع آب زیرزمینی شده است و کسری سالانه بالغ بر ۷۹ میلیون متر مکعب از مخازن آب را جبران کرده است.

وی به افت سالانه ۱.۲ متری سطح آب‌های زیرزمینی این شهرستان در گذشته اشاره کرد و افزود: بارندگی‌های دو سال اخیر موجب جلوگیری از این میزان افت آب‌های زیرزمینی شده است.

امیرحسینی به خاموش کردن ۴۰ حلقه چاه کشاورزی در مجاورت سد الغدیر با مصوبه شورای آب شهرستان اشاره کرد و افزود: براساس این مصوبه مقرر شده آب مورد نیاز بهره برداران این ۴۰ حلقه چاه از محل منابع آبی سد الغدیر تامین شود که کمکی به حفظ منابع آبی زیرزمینی می‌کند.

وی در ادامه با تاکید بر صرفه جویی در مصرف آب اظهار کرد: این طور نیست که با دو سال بارش مطلوب تصور کنیم که وضعیت ذخیره سازی آب در سدها و منابع زیرزمینی مطلوب شده است، چرا که کسری آب در مخازن به قدری است که باید حداقل ۱۰ سال دیگر باران ببارد تا افت آبخوان های زیرزمینی جبران شود.

سد الغدیر به عنوان بزرگترین سازه آبی استان مرکزی با ۲۶۵ متر طول تاج از نوع دو قوسی بتونی است که در سال ۷۲ با هدف تامین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد. در پی خشکسالی‌های چندین سال گذشته حجم آب ذخیره شده در دریاچه این سد به کمترین میزان خود رسیده بود، اما بر اثر بارش‌های مطلوب دو سال اخیر در سال‌های ۹۸ و ۹۹ حجم دریاچه سد به تراز نهایی رسید و پس از ۲۲ سال سرریز کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha