• سه‌شنبه / ۳۱ تیر ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99043123152

درباره «کوچینگ» چه می‌دانید؟

درباره «کوچینگ» چه می‌دانید؟

ایسنا/خراسان رضوی استاندارد ملی آموزش شایستگی کوچینگ توسعه فردی و کسب و کار در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به ثبت رسید.

یاسر متحدین در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: اولین سوالی که در ذهن مخاطب پیش می‌آید این است که کوچینگ چیست؟  کوچینگ یک سبک مدرن و بین‌المللی از مشاوره و در واقع یک مهارت مبتنی بر روانشناسی مثبت گرا است که بیش از 40 سال در دنیا قدمت دارد و رهبران و مدیران ارشد سازمان‌های بین‌المللی از این خدمت برای توسعه و افزایش عملکرد خود و کارمندان استفاده می‌کنند. 
 
وی در خصوص وجه تمایز رویکرد کوچینگ با سایر رویکردها از جمله مشاوره، ارشادگری و آموزش گفت: تفاوت کوچینگ با دیگر رشته‌ها در این است که در کوچینگ ما شخص را قضاوت نکرده و به او راهکار مستقیم نمی‌دهیم؛ بلکه او را همراهی می‌کنیم تا دریچه نگاه واقعی او باز شده و بتواند پتانسیل‌های درونی خود را شناسایی کند. این رویکرد برای تمام انسان‌ها در هر جایگاهی کاربرد دارد که در نهایت به خودآگاهی و مسئولیت پذیری در افراد منجر خواهد شد.

این مدیرعامل موسسه کوچینگ ادامه داد: جلسات کوچینگ به صورت انفرادی برگزار می‌شود و تنها مجموعه‌ای که در کشور این خدمات را با مجوز وزارت تعاون کارو رفاه اجتماعی  در قالب یک موسسه رسمی ارائه می‌دهد و بیش از  5 سال سابقه دارد، موسسه فراکوچ است. سایر افراد به صورت فردی اقدام به ارائه خدمات می‌کنند.

این استاد کوچینگ با اشاره به آمار عملکرد این موسسه گفت: در این مدت بیش از ده هزار نفر ساعت خدمات کوچینگ را ارائه داده‌ایم و بیش از 35 دوره آموزش حرفه‌ای کوچینگ را برگزار کردیم و همچنین در بیش از 20 سازمان، شرکت خصوصی و دولتی و بیش از 8 دانشگاه معتبر دوره‌های آموزشی را ارائه و حدود 400 نفر را در دوره‌های کوچینگ پذیرش کرده‌ایم که یا فارغ التحصیل شده یا در حال تحصیل و فراگیری دوره‌ها هستند. 
 
وی خاطر نشان کرد: بعد از فعالیت‌های بسیار زیادی که در حوزه فرهنگ‌سازی کوچینگ طی 5 سال گذشته انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که یکی از مهم‌ترین اقداماتی که در حوزه معرفی کوچینگ در سطح ملی قابل انجام است، بحث استانداردسازی این آموزش‌هاست و یکی از اصلی‌ترین مراکزی که در این زمینه می‌توانست به ما کمک کند سازمان آموزش  فنی و حرفه‌ای بود که استاندارد این سازمان مورد تایید سازمان جهانی مهارت  “ILO”و از اعتبار بین المللی در 171 کشور دنیا برخوردار است. 
 
سرپرست تیم تدوین استاندارد ملی کوچینگ افزود: تقریباً بعد یک سال و نیم پیگیری موفق شدیم استاندارد ملی شایستگی کوچینگ توسعه فردی و کسب و کار را تدوین در سازمان آموزش فنی و حرفه ای به ثبت برسانیم که متولی  و معتبرترین مرجع  است که در حوزه اشتغال و تدوین شایستگی‌های شغلی در ایران وجود دارد و اکنون در سایت سازمان  فنی و حرفه ای نیز بارگذاری شده است و به عقیده من این یک دستاورد برای تمام مردم است که ما برای اولین بار توانسته‌ایم این استاندارد بین‌المللی را در داخل کشور به ثبت برسانیم.

متحدین در خصوص برنامه‌های آینده در حوزه کوچینگ عنوان کرد: در حال برنامه ریزی برای دوره‌های متعددی هستیم که بتوانیم کوچینگ را در ابعاد مختلف گسترش دهیم، یکی از این دوره‌های بسیار کاربردی دوره والدین در نقش کوچ است که به والدین آموزش می‌دهیم که با زبان یک مربی با فرزند خود صحبت و رفتار کند. 
 
وی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم این استاندارد در سطح گسترده‌ای از کشور مورد استفاده قرار گیرد، بخشی از آن با استفاده از ظرفیتی که در حال حاضر در موسسه فراکوچ داریم و بخشی نیز توسط موسسات دیگر که به صورت مجاز قادر به استفاده از شرایط این استاندارد هستند، قابل بهره برداری است. 
 
سرپرست تیم تدوین استاندارد ملی کوچینگ اظهار کرد: چالشی که وجود دارد این است که مردم انواع کوچینگ را نمی‌شناسند و از مسئولان انتظار داریم کمک کنند تا مردم با این فرهنگ آشنا شوند، این فرهنگ رویکرد تعاملی ارتباط میان انسان هاست و در تمام دنیا نیز وجود دارد. 
 
وی ادامه داد: ثبت این استاندارد به افزایش اعتماد مردم کمک می‌کند که بدانند دانش کوچینگ، نمایشی و صرفاً یک تبلیغ نیست، هرچند متاسفانه هستند افرادی که خود را بصورت خودخوانده و بدون گذراندن دوره‌های استاندارد و معتبر آموزشی، کوچ زندگی یا کوچ کسب و کار معرفی و هزینه‌های بالایی را دریافت می‌کنند. امید ما جلوگیری از فعالیت این افراد است و می‌خواهیم کمک کنیم تا افرادی که در این حرفه فعالیت می‌کنند، دارای اصالت  حرفه‌ایی و تخصصی  باشند. 
 
این مدرس دوره‌های کوچینگ سازمانی گفت: در بحث کوچینگ در دنیا حتی هیچ کنترل و نظارتی وجود ندارد و استفاده کنندگان از این خدمات باید بدانند و هوشیار باشند که خدمات را از فرد حرفه‌ای و آموزش دیده دریافت کنند و همچنین انتظار داریم تا نهادهای نظارتی با اطلاع رسانی شفاف و دقیق، از این استاندارد ملی حمایت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha