اثر 173 صفحهای«تونل سوم» برگزیده چهلمین جشنواره انقلاب اسلامی است که به همت انتشارات شهید کاظمی روانه بازار شد تا در سبد فرهنگی خانوادههای دغدغهمند قرار گیرد.
فاطمه الیاسی، نویسنده جوان این اثر کوشیده با خلق صحنههایی دراماتیک، نوجوان را به کرمانشاه چهار دهه پیش ببرد و در این سفر او را با وحید که پسری پر جنب و جوش و غیر قابل کنترل است، همراه سازد.
سفر وحید سفر بلوغ است. او در این داستان قد میکشد و بزرگ میشود و در سایه همین قد کشیدن به مبارزی تمام عیار تبدیل میشود. او که ابتدا گمان میکند در منجلاب حیله و نیرنگ غرق شده، پس از تلاش و دست و پا زدن خودش را از باتلاق بیرون میکشد و میتواند سهم خود را از سفرهی مبارزه و انقلاب برگیرد.
نویسنده که قصد طنز پردازی نداشته، اما برای مخاطب طنازی کرده و شوخی و خنده را چاشنی غم و گریه کرده تا نوجوان با شخصیت داستان زندگی کند. با خندهاش بخندد، با گریهاش گریه کند و با بزرگ شدن او، بزرگ شود و قد بکشد.
الیاسی در این رمان شخصیتی خلق کرده که در عین شیطنت و سر به هوایی، باهوش و با پشتکار است. پر است از ایدههای نو، لبریز از شور زندگی. وحید پسری نیست که در بچگی بزرگ شده و کارهای بزرگترها را انجام بدهد. او با بچگی کردن و سر به سر بقیه گذاشتن اهدافش را پیش میبرد. مانند هم سن و سالهایش لجش میگیرد، قهر میکند و حتی میترسد؛ اما در نهایت اوست که مهار امیال سرکشش را در دست میگیرد، نه این که افسار خود را به دست نفسش بسپارد.
شخصیت نوجوان داستان که حدود سه سال برای پرورش آن وقت صرف شده، یکی از صدها نخبه ی ایرانی است که دستگاه حکومت از وجودشان واهمه داشت و همواره سعی می کرد استعداد و نبوغشان را کور کند یا اگر نتوانست جلوی آنها را بگیرد، دست کم تحت نظارت خویش در آورد .
فاطمه الیاسی در گفتوگویی که به مناسبت انتشار آخرین اثرش با خبرنگار ایسنا داشت، گفت: نویسندگیرا از چهار سال پیش شروع کردم و مسیر زندگیم کاملا عوض شد؛ مثل این که گمشدهامرا پیدا کردهباشم.
وی افزود: مدتی داستان کوتاه مینوشتم. با مجله زن روز همکاری کردم و داستان نوشتم. حتی با چند تن از نویسندگان تصمیم گرفتیم مجموعه داستان بنویسیم با موضوع مقاومت و تحولات منطقه که به زودی چاپ خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات