به گزارش ایسنا، دکتر محمود آل بویه اظهار کرد: مصرفکننده باید هنگام خرید فرآوردههای بهداشتی و آرایشی باید چند فاکتور را در نظر بگیرد؛ اولین فاکتور این است که این محصولات را از جای مطمئن خریداری کند.
وی افزود: در مورد محصولات آرایشی و بهداشتی باید توجه کرد که وقتی قیمت محصول پایین میآید یعنی مواد اولیه مصرف شده برای تولید ارزانتر بوده و کیفیت محصول تحت تاثیر قرار گرفته است.
مدیرکل امور فراوردههای آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با اشاره به روشهای شناسایی فراوردههای اصل آرایشی و بهداشتی، عنوان کرد: مصرف کننده حتما باید هنگام خرید به شناسه روی محصول توجه کند که حاشیه زرد رنگ و سطح مرکزی سفید رنگ دارد؛ این شناسهها قابلیت خراشیده شدن با ناخن را دارد و عدد ۱۶ رقمی قابل ملاحظه است؛ این عدد شناسه کالاست و با ارسال آن به سامانه پیامکی ۲۰۰۰۸۸۲۲ میتوانند محصول را استعلام کرده و بلافاصله پاسخ سامانه در مورد نام شرکت تولیدی، تاریخ تولید، انقضا و ... را دریافت کنند، درصورت عدم همخوانی پیامک با اطلاعات روی محصول، مطمئناً این فرآورد غیرمجاز است.
بنابر اعلام سازمان غذا و دارو، وی اظهار کرد: روشهای دیگر کنترل اصالت مراجعه به آدرس TTAC.IR و یا نصب اپلیکیشن تیتک است. همچنین محصولات آرایشی و بهداشتی دارای کد UID هستند که روی محصول درج شده و قابل استعلام از طریق پیامک، سایت و اپلیکیشن است.
آلبویه خاطرنشان کرد: به منظور نظارت بر بازار محصولات آرایشی و بهداشتی نیز، معاونتهای غذا و دارو سراسر کشور به همراه گشتهای مشترک با تعزیرات، نیروی انتظامی و اتاق اصناف بازرسیهایی در سطح عرضه فروشگاهها دارند و اگر محصولات غیرمجاز را مشاهده کنند، جمع آوری و تذکر داده میشود.
انتهای پیام
نظرات