• شنبه / ۲۸ تیر ۱۳۹۹ / ۲۱:۵۲
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 99042820927
  • خبرنگار : 50212

فرماندار:

آلونک سازی در نقاط حاشیه‌ای ساوه به منافع شهر لطمه می‌زند

آلونک سازی در نقاط حاشیه‌ای ساوه به منافع شهر لطمه می‌زند

ایسنا/مرکزی فرماندار ساوه با اشاره به اینکه توسعه حاشیه نشینی آسیب جدی برای این شهر به شمار می رود، گفت: آلونک‌سازی در نقاط حاشیه‌ای به منافع شهر لطمه می زند.

علی میرزایی عصر امروز شنبه ۲۸ تیرماه در جلسه هم اندیشی با موضوع تولید مسکن در شهرستان ساوه با تاکید بر اجرای طرح تفصیلی ساوه برای یک دوره ۱۰ ساله اظهار کرد: برای تهیه طرح جدید تفصیلی لازم است از توان مشاورین متخصص استفاده کرد.

وی تصریح کرد: تشکیل ستادبازآفرینی شهری مانع از توسعه آلونک سازی و آلونک نشینی شده و ضمن پیشگیری از بروز آسیب‌های اجتماعی، منافع شهر را حفظ می کند و از آسیب رساندن به آن جلوگیری خواهد کرد.

وی در ادامه به حمایت‌های اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی در حوزه عمرانی ساوه به خصوص کمربندی‌های در دست احداث اشاره کرد و گفت: برای تهیه طرح جامع شهر ساوه و انجام مطالعات مورد نیاز آن سه میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است که لازم است این میزان اعتبار در ادامه تا دو برابر افزایش یابد.

فرماندار ساوه با اشاره به توسعه حاشیه نشینی بعنوان یکی از آسیب‌های جدی ساوه، گفت: این وضعیت به معضل وخیمی منجر شده و ستاد بازآفرینی نیز اقدام خاصی برای رفع مشکلات آن انجام نداده است.

وی افزود: اهداف طرح تفصیلی کنونی که چشم انداز آن تا امسال است در ساوه محقق نشد و شاهد توسعه آلونک و حاشیه نشینی هستیم و توجه زیادی به فضاهای سبز، ورزشی، آموزشی و مذهبی نشده است.

میرزایی بیان کرد: عده‌ای با ساخت یک آلونک در زمین‌های حاشیه‌ای و اخذ مجوز از شهرداری و خرده فروشی اراضی به منافع شهر لطمه می‌زنند در حالیکه شهرداری باید همه فضاهای سبز، آموزشی و ورزشی را همزمان مهم جلوه دهد.

وی تصریح کرد: در ساوه  زمین به اندازه کافی وجود دارد و باید علاوه بر اقدام ملی مسکن از روش‌های دیگری مانند بازآفرینی شهری برای تامین مسکن استفاده کند. همه ارگانها برای بازگرداندن قیمت مسکن در ساوه به حد تعادل دست در دست همدیگر داده و برای فراهم کردن سرپناه برای شهروندان این شهر هم افزایی و مشارکت بیشتر داشته باشند.

در ادامه نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی گفت: داشتن مسکن مناسب حق هر خانواده ایرانی است و دولت مکلف است مسکن مورد نیاز مردم را طبق اصل ۳۱ قانون اساسی تامین کند.

حجت‌الاسلام محمد سبزی افزود: در ساوه و زرندیه زمین به اندازه کافی وجود دارد و ضرورتی ندارد که فرهنگیان این شهرستان‌ها در شهرک‌های مهاجران و امیرکبیر اراک صاحب خانه شوند.

وی افزود: بازار مسکن در ساوه بسیار آشفته و رها شده است و اراده‌ای برای ایستادگی در برابر رفتار دلالان و بنگاه‌ها در افزایش قیمت مسکن وجود ندارد. باید برای ممانعت از توسعه حاشیه نشینی با تعیین یک شورای مسکن، نسبت به پیشگیری از ادامه این مشکلات در ساوه اقدام کنیم.

این نماینده مردم در خانه ملت گفت: در مورد اراضی واقع در بام ساوه که ۵۰ درصد از آن متعلق به اوقاف است پیگیری هایی برای تعیین تکلیف صورت گرفته است. در ساخت واحدهای مسکونی باید از ظرفیت همه دستگاهها و همچنین انبوه سازان دلسوز استفاده شود و باید با انبوه سازان اهمال‌کار برخورد قاطع شود.

وی در ادامه گفت: علاوه بر ساخت ۸۰۰ واحد در قالب مسکن ملی، از سایر ظرفیت‌ها برای ساخت منازل استاندارد که منجر به ممانعت از توسعه حاشیه نشینی می شود نیز باید استفاده کرد. رونق ساخت و ساز مسکن در ساوه علاوه بر جذب نقدینگی مردم می‌تواند منجر به ایجاد مشاغل فراوان شود.

مدیر کل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز گفت: کارگروه تامین زمین استان مرکزی در طرح اقدام ملی مسکن بسیار پیگیر و با تعامل است و با وجود نداشتن زمان در ساوه موفق به تامین آن شد.

احمد مرزبان افزود: زمین ۲.۷ هکتاری در شهرک علوی و ۲.۹ هکتاری در شهرک فجر با همکاری شورا و شهرداری برای اقدام ملی تعیین و اکنون در مرحله تهیه نقشه است.

وی افزود: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) کارگزار ساخت واحدهای اقدام ملی مسکن در ساوه است و ۳۸۴ واحد در شهرک علوی و ۴۱۶ واحد در شهرک فجر به مناقصه رفته و بزودی پس از تعیین پیمانکار، عملیات اجرایی آنها آغاز خواهد شد.

مرزبان همچنین با اشاره به تسهیلات ویژه بافت های فرسوده، گفت: در صورتی که سازندگان مسکن در بافت‌های فرسوده از فناوری نوین استفاده کنند برای هر واحد ۱۸۰ میلیون تومان تسهیلات اعطا می‌شود که فرصتی بسیار طلایی برای شهر ساوه است که هم اکنون ۱۷ سکونتگاه غیررسمی دارد.

وی گفت: در بام ساوه زمینی ۹۰ هکتاری وجود دارد که طراحی فاز اول در آستانه اتمام است و بزودی مرحله دوم انجام می‌شود و پس از انجام فراخوان و تشریفات اداری اقدام به ساخت واحدها خواهیم کرد، این پروژه تا سه ماه آینده وارد فاز اجرا خواهد شد.

وی بیان کرد: پروژه ۷۶۸ واحدی به صورت مشترک با سازمان ملی زمین و مسکن در شهرک علوی با همکاری دولت و بخش خصوصی اجرا می‌شود و فعلا در مرحله مقدماتی قرار دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha