• چهارشنبه / ۲۵ تیر ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 99042518462
  • خبرنگار : 71600

در گفت‌وگوی استاد اقتصاد دانشگاه جان هاپکینز با ایسنا بررسی شد

چرا ریال در هر بحرانی با ریزش مواجه می‌شود؟

 چرا ریال در هر بحرانی با ریزش مواجه می‌شود؟

استیو هانکه معتقد است تا زمانی که یک هیات ارزی در ایران تشکیل نشود، بی ثباتی در پول ایران ادامه خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، طی روزهای اخیر نوسانات بازار ارز بار دیگر تشدید شده و ارزش ریال در برابر دلار آمریکا به پایین ترین سطح ثبت شده خود رسیده است. اگر چه در خصوص چرایی این اتفاق نظرات مختلفی بین اقتصاددانان وجود دارد اما سوال اصلی تر این است که چرا ارزش پول ملی در بحران ها دچار ریزش می شود و برای پرهیز از تکرار این اتفاق چه می توان کرد.

در رابطه با وقایع اخیر، استیو هانکه- استاد اقتصاد کاربردی دانشگاه جان هاپکینز در بالتیمور آمریکا و یکی از متخصصان مطرح جهانی در حوزه هیات‌های ارزی ( نهادی که وظیفه حفظ برابری ارزش پول ملی در برابر دیگر ارزها را بر عهده دارد) در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: دلیل اصلی عملکرد ضعیف ریال را می توان در قابل اتکا نبودن آن جستجو کرد. بنابر این وقتی مردم احساس کنند که ممکن است شرایط به هر دلیلی بد شود، ترجیح می دهند تا ریال در اختیار خود را به دلار و طلا تبدیل کنند.

این روند تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟

این عضو اندیشکده "کاتو" معتقد است که با توجه به کاهش تدریجی قدرت خرید ایرانیان در سال های اخیر، نمی توان با قطعیت پییش بینی کرد که روند کاهش ارزش ریال تا کجا ادامه داشته باشد و تغییر ایجاد شدن آن بستگی وقایع متعددی دارد.

حتی پول های ملی امارات و عربستان را نیز نمی توان ارزهای مطمئن دانست

در سال های اخیر، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس نظیر امارات و عربستان، ارزش پول ملی خود را از طریق قرارداد با بانک مرکزی آمریکا به دلار پیوند زده اند و همین مساله به آن ها کمک کرده است تا در شرایط بحرانی نظیر آنچه در حال حاضر به دلیل شیوع ویروس کرونا شاهدش هستیم، حدی از آرامش و ثبات را در بازارهای ارز خود تجربه کنند. با این حال به گفته هانکه، پول های ملی این دو کشور را نیز نمی توان ارزهای مطمئن به حساب آورد.

چگونه می توان به ارزی مطمئن رسید؟

به گفته این استاد اقتصاد کاربردی، ایجاد یک هیات ارزی می تواند راهکاری برای رسیدن به یک ارز مطمئن باشد. با توجه  به تحریم های دلاری آمریکا علیه ایران، طلا می تواند بهترین پشتوانه برای این هیات ارزی باشد که در صورت استقرار موفقیت آمیز آن می توان امیدوار بود ریال پولی قابل اتکا به خوبی طلا شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۵ ۱۰:۱۱

البته در کنار این کار حواس سیستم به آقاها و آقازاده ها باید بسیار بیشتر از قبل باشه تا هرکسی دنبال سهمش از سفره انقلاب نگرده

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۵ ۱۱:۲۷

خیل کثیری از خانوادهای ایرانی در چند دهه اخیر اقدام به خرید ملک در کشورهای خارجی بویژه در کشورهای همسایه مثل ترکیه و.. کردند بنظر بنده مصاحبه با تعدادی از این افراد ما را در ریشه یابی کاهش ادامه دار ارزش ریال ایرانی و رشد سهمگین تورم رهنمون کند. البته اداره سنتی و سیاست گذاری اقتصاد کشور توسط افرادی که از دانش روز اقتصاد کم بهره اند دلیل موجهی برای این فاجعه ملی است. اقتصاد, دانش, دیپلماسی و... ابزارهای رقابتی زندگی بشر قرن 21 ام است تا به روز با این ابزارها مجهز نباشیم بازی را به حریف می بازیم.

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۵ ۱۴:۴۶

عزیزان من سوال دارم ازهمه، کشورماباداشتن اینهمه نعمتهای خدا دادی ازقبیل معادن. طلا. مس.... نفت. گاز.. وغیرو. که ازثروت مندترین کشور لااقل درمنطقه، چرا مردم اکثرا" مستضعف ونیازمندهستند؟ واقعا" معمای بزرگی است. این نظررادراکثرسایتهامنعکس میکنم تاپاسخ قانع کننده ای دریافت کنم.

avatar
۱۳۹۹-۰۴-۲۵ ۱۵:۲۴

چونکه ریال ...