مریم جوادی بایگی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: شهرستان سربیشه دارای 17 عدد استخر دومنظوره ذخیره آب کشاورزی و پرورش ماهی فعال به مساحت 38 هزار و 350 مترمربع با تولید 89.9 تن ماهی گرم آبی و 3 تن ماهی سردآبی در سال بوده که زمینه اشتغال 30 نفر را فراهم آورده است.
وی ادامه داد: پرورش ماهی تیلاپیا برای اولین بار در شهرستان سربیشه آغاز و در استخری به مساحت 2025 متر مربع با تعداد 8000 قطعه بچه ماهی تمام نر تیلاپیا به صورت رایگان توسط جهاد کشاورزی توزیع شد.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه بیان کرد: تیلاپیا جزء ماهیان گرمابی بوده و در مزارع کشورهای مختلف با اقلیم گرمسیری و نیمه گرمسیری پرورش داده می شود.
جوادی بایگی با بیان اینکه ماهی تیلاپیا مانند ماهی کپور، ماهی ایده آلی برای پرورش است، افزود: جیره غذایی آن تغذیه مستقیم، به وسیله جلبکها، مواد پوسیده و پلانکتونها است.
وی ادامه داد: این ماهی در برابر بیماریها مقاوم بوده و دارای رشد سریع و دارای استعداد تراکمپذیری بوده و در تغییرات کیفیت از آب شیرین تا لب شور قابلیت رشد دارد.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه اظهار کرد: دوره پرورش از 120 تا 180 روز بوده و دمای مطلوب برای پرورش 27 تا 30 درجه سانتیگراد است.
جوادی بایگی تصریح کرد: گونه پرورشی تیلاپیا در ایران، تیلاپیای نیل و صرفا ماهی تمام نر مجاز به پرورش در مزارع تجاری است.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه ماهی تیلاپیا را با روشهای متراکم و با استفاده از مکانیزاسیون تا 200 قطعه در متر مربع میتوان پرورش داد، پیگیر مجوز دار کردن تمامی استخرهای دومنظوره آب کشاورزی سطح شهرستان هستیم تا بتوانیم تولید ماهی و اشتغال در این زمینه را به میزان قابل توجهی در سطح شهرستان افزایش دهیم.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه با بیان اینکه پیشبینی میشود از این تعداد ماهی تیلاپیای رها سازی شده حدود 4 تن ماهی برداشت شود، یادآور شد: برای ارائه رایگان بچه ماهی تیلاپیا، داشتن مجوز فعالیت پرورش این ماهی مورد نیاز است.
انتهای پیام
نظرات