حجتالاسلام جعفر رحیمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از مصادیق منکر و سنتهای سیئه که پیامبر اکرم (ص) به شدت با آن مبارزه میکردند، مسئله اسراف بود.
وی با تاکید بر اینکه اسراف یکی از نمونههای آشکار حرکتهای نابخردانه است، ادامه داد: عقل و وحی بر کاربرد امکانات در زمینههای مورد نیاز تاکید دارد و دور ریختن، هدر دادن و از بین بردن مواد لازم قابل استفاده را محکوم و ناپسند میداند و وجدان انسان از اسراف نفرت دارد.
رحیمی با بیان اینکه تنبلیها، ناآگاهیها، غفلتها و رفاهزدگیها است که زمینه را برای اسراف هموار میکند، افزود: اسراف همیشه و همه جا بر پیکر اخلاق، اقتصاد و سلامتی فرد و جامعه ضربه وارد میکند.
وی با اشاره به اینکه در شرایط کنونی جامعه اسلامی که فشار استکبار برای تحمیل و تشدید فقر بر امت اسلام، هر چه بیشتر شده است، اسراف گناه کوچکی نیست، یادآور شد: اسراف در اموال شخصی گناه و در بیتالمال مسلمین گناهی بزرگتر است.
این کارشناس مسائل دینی با اشاره به اینکه امام صادق (ع) در این باره میفرمایند: «اسراف آن است که انسان مالش را از بین ببرد و به بدنش صدمه بزند»، گفت: ایشان در جای دیگری نیز فرمودند: «کسی که آبی را از نهر فرات برای خوردن بردارد و بعد از نوشیدن، زیادی آنرا بریزد، اسراف کرده است».
این مسئول با بیان اینکه علیرغم اینکه دین اسلام به شدت مسلمانان را از اسراف برحذر داشته است اما باز هم در جامعه اسلامی شاهد اسراف هستیم، تصریح کرد: طبق آمار، مصرف گندم در ایران ۲.۵ برابر متوسط جهانی، مصرف نمک ۲.۷ برابر استانداردهای جهانی، مصرف شکر ۶ و مصرف سوخت نیز در ایران ۲ برابر متوسط سرانه جهانی است که این امر آفت جامعه اسلامی به شمار میرود.
وی با تاکید بر اینکه بیتردید ابتلا به اسراف و تبذیر، یکی از مشکلات جامعه است، خاطرنشان کرد: مصرفگرایی و زیادهروی در مصرف، مشکلات اقتصادی بسیاری برای جامعه ایجاد کرده است. مشکل اسراف آنچنان در تار و پود جامعه ریشه دوانده است که صرفهجویی و جلوگیری از اسراف و تبذیر بهعنوان یکی از راهحلهای اساسی تنظیم اقتصاد جامعه اسلامی مطرح میشود.
انتهای پیام
نظرات