به گزارش ایسنا، این شماره از «فصل آزما» با این مطالب همراه است: «گفتوگو با محمود، در جستوجوی «دولتآبادی»»، «گفتوگو با کوروش صفوی»، «با گلی امامی، حرفهایی درباره ترجمه و ادبیات»، «گفتوگوی محمدعلی سپانلو، محمدرضا اصلانی، ندا عابد و هوشنگ اعلم» و «گفتوگو با ابوتراب خسروی».
در بخشی از «گفتوگوی محمدعلی سپانلو درباره ممیزی و وضعیت ادبیات آمده است: «من یادم هست که ما شبهای شعر میرفتیم اما هنوز هم معتقدم که بدنه اصلی ادبیات امروز ایران چیزی کم دارد و آن آنگاژمان اجتماعی است. چون ادبیات امروز ما گویا به زندگی امروزمان نگاه نمیکند. قرار نیست شعار بدهیم ولی چندان خبری از زندگی امروز در شعر و داستان ما نیست. پس کو؟ اگر یک نفر بیست سال دیگر اینها را بخواند پس این هوا، این فضا و این روز و روزگار که میتواند ثبت درازمدت شود در این آثار ادبی جایش خالی است. پارسال که مریض بودم صدها رمان خواندم، بیاغراق صدها رمان، ولی تصویر واقعی از این شهر و جامعه را در اغلب این رمانها نمیدیدم. شما این روابط اداری پیچیده و گاه فاسد را حتی یک مورد در این آثار نمیبینید. یک نفر نشسته در خانه و غصه میخورد یا دعوایی با کسی کرده یا در ادارهای یک حرفهای دوپهلوی عشق و عاشقی رد و بدل شده. درست است که اینها هم بخشی از ادبیات است اما آیا برداشت خواننده این آثار از زندگی امروز محدود به همین وجوه است؟ وجه دیگر هم هست که در این آثار نیست؟!
به هر حال من طرفدار آنگاژمان هستم. یک چیزهایی جالب است. در همین دورهای که کسی باور نمیکرد یعنی در کشور انقلاب اسلامی موسیقی پیشرفت کرد. باورمان نمیشد که دانشجویان دختر اکثریت پیدا کنند. میشود پیشبینی کرد که همانطور که الان میبینیم سردبیرهای بیشتر نشریات ادبی زن هستند تا ۲۰ سال دیگر اکثر داستاننویسان ایرانی را خانمها تشکیل میدهند و شاید اگر روزگار اجازه میداد پیش از این تعداد کارگردان زن داشتیم.»
نهمین شماره از «فصل آزما» با صاحبامتیازی و مدیرمسئولی ندا عابد و سردبیری هوشنگ اعلم در ۸۸ صفحه و با قیمت ۱۵ هزار تومان منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات