• یکشنبه / ۸ تیر ۱۳۹۹ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 99040805889
  • منبع : فضای مجازی

سیاه و خاکستری سیاست خارجی ترامپ در قبال ایران و جامعه جهانی

سیاه و خاکستری سیاست خارجی ترامپ  در قبال ایران و جامعه جهانی

یک کارشناس مسایل بین‌الملل گفت: انتخاب غلط مشاوران سیاه کاری چون جان بولتون، مایک پمپئو و امثالهم برای ترامپ، زمینه بالا بردن ارتفاع دیوار بی‌اعتمادی فی مابین ایران و آمریکا و در نتیجه تحمیل خسارات مادی و معنوی ناشی از تروریسم اقتصادی و تشدید تحریم‌های بی‌دلیل علیه ایرانیان علی‌الخصوص در دوران پاندمی کرونا که جهانیان برای شکست دادن ویروس به دنبال وحدت و همکاری هستند را شدت بخشیده است.

به گزارش ایسنا، سعید محمدی، کارشناس روابط بین‌الملل در یادداشتی با عنوان "سیاه و خاکستری سیاست خارجی ترامپ  در قبال ایران و جامعه جهانی" نوشت: دونالدترامپ به دلیل ساده انگاری، خیال بافی، دروغگویی، جاه طلبی و تحمیل اراده توام با تکبر و خودبرتربینی؛ خطاهای استراتژیک، پر هزینه و شگفت آوری را بر جهانیان و حتی مردم ایالات متحده آمریکا  تحمیل نموده است.  
رئیس جمهور آمریکا در دوران زمامداری‌اش بر کاخ سفید، از اندیشه سیاسی با ثبات، قابل تحلیل و دارای متدولوژی و الگوی مشخص علمی تبعیت ننموده است. او یک آنارشیست در حوزه اداره امور سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا است. ترامپ، ترامپ است و مشابهی در تاریخ معاصر ایالات متحده آمریکا ندارد . او برای حل و فصل مسایل از هر ابزاری به ویژه مشاوران تند خو، جنگ سالار و سبک مغز استفاده نمود تا به اهدافش نائل آید: از تهدیدات پرریسک، تبلیغات خشن، فضا سازی و جنگ روانی گرفته تا صحنه آرایی برای انجام جنگی فانتزی همانند آنچه در چارچوب مبارزات کشتی کج انجام می پذیرد.
ترامپ در این مسیر فقط به کمر بند قهرمانی فکر می کند و برای تسلیم کردن حریف و رسیدن به مقصود مورد نظرش، حاضر به انجام مصالحه و سازش پنهان هم می باشد. ترامپ در واقع یک  کاسب‌کار ماجراجو و دلال واقعی است. به همین دلیل  سیاه و خاکستری سیاست خارجی ترامپ در قبال ایران و جامعه جهانی هم بسیار آشفته و دارای معماهای فراوانی است.
ترامپ به دلیل تزلزل پیاپی در مسیر تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی، بی‌تجربگی و عدم تسلط کافی درحوزه ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک و التقاط روش‌های ناپخته بازاری برای اتخاذ مواضع سیاسی، به دستاورد مشخصی نائل نگردیده است. در مورد این قبیل رفتارهای بی‌ثبات‌کننده ریاست جمهوری آمریکا در حوزه سیاست خارجی می توان به فهرست های بلندی بالایی اشاره نمود.
این فهرست ها حاوی موارد متعددی ازاقدامات غیر قانونی، پیمان شکنی، تحریم و تهدید می باشد. اقدامات نژادپرستانه و تبعیض آمیزی که در برخورد با نظام بین‌المللی و  اقوام، ملل و ادیان جهان  حتی دلیل روشن و منطقی برای شکل‌گیری آن یافت نمی شود. دوران تاریکی  که  جان بولتن رفیق سابق و خائن لقب گرفته امروز آقای دونالد ترامپ، در مورد آن نه به قصد خیر بلکه به قصد انتقام گیری، برخی زوایای پنهانش را افشا و از دخالت عناصر متعددی نام برده است.  از تلاش سران برخی کشور های عرب همسایه ایران در این باره گرفته تا اقدامات نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و تمایلات شخصی‌اش برای تشدید این تنش ها. منجمله؛ بی نتیجه ماندن موضوع متقاعد نمودن ترامپ برای آغاز جنگ و بمباران اهدافی در ایران پس از ساقط شدن هواپیمای بدون سر نشین این کشور در خلیج فارس.
 بولتون اقدامات جنگ سالارانی چون مایک پمپئو وزیر خارجه ترامپ  را در موضعی مشابه با سیاست‌های خصمانه خود نسبت به ایران ارزیابی می نماید. او تلویحا مایک پمپئو را فردی پیچیده و مخالف دیدگاه و رفتار ترامپ معرفی نموده است. فردی که مزورانه در تکاپوی ایجاد فرصت برای ضربه زدن به مسیر بهبود روابط با ایران  می‌باشد و تا کنون  از هیچ تلاشی در این باره فروگذار ننموده است.
بولتون در خصوص خروج یکجانبه ترامپ از توافق نامه بین‌المللی برجام و سپس دعوت های مکرر ترامپ برای مذاکره با ایران و کره شمالی «که مایک پمپئو بی‌درنگ برای عقیم و خنثی سازی آن شروط مضحک ده گانه  طراحی و همانند یک سد در مقابل ترامپ قرار داد»، ادعا می نماید: «ترامپ در مورد ایران و کشورهایی چون کره شمالی تمایل داشت به هر نوع توافقی برسد که ازآن به عنوان یک پیروزی برای خود یاد کند. استراتژی تعریف شده برای رسیدن به این هدف آن بود تا از طریق افزایش فشارها بر تهران و پیونگ یانگ، ایران و کره شمالی را بر سر میز مذاکره حاضر کند. این استراتژی در مورد کره شمالی جواب (بدون نتیجه) داد؛ اما در مورد ایران اصلا جواب نداد و تهران فعالیت هسته‌ای خود را افزایش داد».  
انتخاب غلط مشاوران سیاه کاری چون جان بولتون، مایک پمپئو و امثالهم و ارسال سیگنالهای تهدید آمیز غیر ثمر بخش برای مجاب نمودن مقامات ایران جهت گفت‌وگو با هدف رسیدن به یک «توافق» نه تنها اهداف دولت ترامپ را محقق ننمود بلکه، به سبب جنگ افروزی اطرافیان ترامپ و خصوصا طراحی سناریو به شهادت رساندن قهرمان مبارزه با تروریسم بین المللی سپهبد شهیدقاسم سلیمانی؛  زمینه بالا بردن ارتفاع دیوار بی اعتمادی فی مابین ایران و آمریکا و در نتیجه تحمیل خسارات مادی و معنوی ناشی از تروریسم اقتصادی و تشدید تحریم های بی دلیل علیه ایرانیان علی الخصوص در دوران پاندمی کرونا که جهانیان برای شکست دادن ویروس به دنبال وحدت و همکاری هستند، را شدت بخشیده است.
 الگویی که کم و بیش در مورد کره شمالی هم به دلیل اقدامات و رفتار های مسموم کننده مشاوران جنگ سالار ترامپ به ویژه دخالت و کارشکنی های شخص مایک پمپئو؛ بدون هرگونه نتیجه سازنده ای، تا کنون ابتر مانده است.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha