• سه‌شنبه / ۳ تیر ۱۳۹۹ / ۱۷:۴۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 99040302733
  • خبرنگار : 71496

در۶ بند ابوالغیط دیدگاه اتحادیه عرب درباره لیبی را مطرح کرد

در۶ بند ابوالغیط دیدگاه اتحادیه عرب درباره لیبی را مطرح کرد

وزیران خارجه عرب امروز (سه‌شنبه) بر پایبندی به حفظ وحدت و حاکمیت ملی لیبی تاکید کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه اسکای نیوز، وزیران خارجه اتحادیه عرب که بنا به درخواست مصر نشست‌ فوق‌العاده‌ای را درباره رویدادهای لیبی برگزار کردند، بر لزوم احیای کشور لیبی به دور از مداخلات خارجی تاکید کردند.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب اظهار کرد: به حفظ حاکمیت و استقلال، تمامیت ارضی و اتحاد لیبی متعهد هستیم.

ابوالغیط تاکید کرد: هرگونه تلاش برای برقراری آتش‌بس تا زمانی که همراه با تعهدات و چارچوب روشنی نباشد، هرگز موفق نبوده و یا برای مدت طولاتی دوام نخواهد یافت.

او افزود: هر گونه تلاش در زمینه برقراری آتش‌بس تنها با بیرون راندن مزدوران و شبه‌نظامیان خارجی از لیبی و انحلال آنها و جلوگیری از استمرار دخالت‌های نظامی خارجی موفقیت‌آمیز خواهد بود.

ابوالغیط در ادامه رویکرد اتحادیه عرب درباره  بحران لیبی را در شش نکته ارائه کرد:

اول اینکه ما به حفظ حاکمیت، استقلال، تمامیت ارضی و وحدت لیبی پایبند هستیم و با هرگونه فراخوان برای جدایی در داخل یا خارج کشور و نیز هر طرحی داخلی یا خارجی برای تقسیم کشور به مناطق تحت نفوذ و ایجاد شکافی دائمی در بافت جامعه لیبی مخالف هستیم.

دوم اینکه تمامی اشکال دخالت‌های نظامی خارجی در این کشور عربی را محکوم می‌کنیم، قطعنامه‌های اتحادیه در این خصوص روشن و ثابت بوده و درباره دخالت‌های منطقه‌ای گسترده در امور کشورهای عربی روشن‌تر هستند، ما با هرگونه راه‌حل نظامی برای لیبی قاطعانه مخالفت می‌کنیم، گزینه نظامی برای هیچ طرفی پیروزی را رقم نخواهد زد و اقدام نظامی هرگز منجر به صلح نشده و آرامش را در خاک لیبی برقرار نخواهد کرد.

سوم اینکه به این اتفاق نظر رسیدیم که هیچ راهی به جز راه‌حل سیاسی جامع برای حل بحران لیبی در تمامی ابعاد آن وجود ندارد و رفع عواملی که موجب تشدید درگیری‌ها و اختلافات می‌شوند تنها از راه یک روند سیاسی همه جانبه و در زمینه‌های امنیتی، سیاسی و اقتصادی و با نظارت سازمان ملل ممکن است به شکلی که قطعنامه‌های اتحادیه عرب آنها را تایید کرده و طرف‌های شرکت‌کننده در کنفرانس برلین آن را بپذیرند و شورای امنیت نیز آن را تایید کند.

چهارم اینکه هدف اصلی ما همانگونه که از آوریل ۲۰۱۹ تلاش کردیم توقف درگیری‌ها، کاهش تنش نظامی موجود و رسیدن به آرامشی فوری در تمامی خطوط درگیری به ویژه در اطراف سرت است و پس از آن اینکه همه طرف‌های لیبیایی بتوانند دوباره در مذاکرات کمیته نظامی مشترک با نظارت سازمان ملل شرکت کرده و برای رسیدن به توافقی رسمی، جامع و دانمی آتش‌بس در سراسر لیبی تلاش کنند.

پنجم اینکه هرگونه تلاش برای آتش‌بس تا زمانی که همراه با تعهدات و چارچوب روشنی نباشد و بدون بیرون راندن مزدوران و شبه‌نظامیان خارجی از لیبی و انحلال آنها و جلوگیری از استمرار دخالت‌های نظامی خارجی هرگز موفق نبوده و یا برای مدت طولاتی دوام نخواهد یافت.

ششم اینکه ما هرگونه تلاش برای ازسرگیری گفت‌وگوی سیاسی جدی میان برادران لیبیایی را تا زمانی که بر آغاز روندی سیاسی و ملی مبتنی بوده و مردم لیبی خود هدایت آن را بر عهده داشته و سازمان ملل بر آن نظارت داشته باشد، ارزشمند می‌دانیم.

از طرفی، سامح شکری، وزیر خارجه لیبی نیز در این نشست تاکید کرد: مصر هرگز از انجام هر گونه اقدامی برای ممانعت از کنترل گروه‌های شبه‌نظامی بر لیبی کوتاهی نخواهد کرد.

او در ادامه نسبت به پیامدهای ادامه دخالت‌های خارجی در لیبی برای حمایت از این گروه‌ها و سیاست‌های ویرانگری که با انتقال مزدوران خارجی و تروریست‌ها از سوریه به لیبی اعمال می‌شوند، هشدار داد.

از سوی دیگر طبق بیانیه منتشر شده از سوی هیئت حامی لیبی در سازمان ملل، اعضای کمیته بین‌المللی کنفرانس برلین ویژه بحران لیبی در سومین نشست خود در سطح مسؤولان ارشد که به صورت مجازی و با ریاست مشترک حسام زکی، معاون دبیرکل اتحادیه عرب و استفانی ویلیامز، معاون نماینده ویژه هیئت حامی لیبی در سازمان ملل برگزار شد، نگرانی عمیق خود را از تنش نظامی به وجود آمده در اطراف شهر سرت ابراز کرده و دوباره از دولت وفاق ملی لیبی و ارتش "ملی" آن به رهبری خلیفه حفتر خواستند تنش به وجود آمده را فورا کاهش داده و درگیری‌ها و اقدامات نظامی را متوقف کنند.

همچنین آنها تسریع در انجام مذاکرات لیبیایی- لیبیایی در چارچوب کمیته نظامی مشترک و با هدف رسیدن به توافقنامه‌ای رسمی، همه‌جانبه و دائمی برای آتش‌بس و تحت نظارت سازمان ملل را خواستار شدند.

طرف‌های شرکت‌کننده در این نشست مجازی بر اهمیت انجام این مذاکرات در چارچوب مذاکرات کمیته نظامی مشترک و بحث و بررسی حکم‌های کلی درباره اخراج تمامی مزدوران خارجی، عقب‌نشینی تمامی نظامیان خارجی، مصادره سلاح‌های گروه‌های شبه‌نظامی در سراسر این کشور تاکید کردند.

همچنین آنها نقض مکرر و مستمر ممنوعیت تسلیحاتی اعمال شده از سوی سازمان ملل بر لیبی را محکوم کرده و بار دیگر بر لزوم پایبندی جدی تمامی طرف‌های موثر خارجی به توقف دخالت‌های نظامی در لیبی، خودداری از انجام هرگونه فعالیتی که موجب تشدید درگیری‌ها شود و نیز رعایت کامل قطعنامه ۱۹۷۰ شورای امنیت و تمامی قطعنامه‌های مربوطه تاکید کردند.

آنها در ادامه بر لزوم پایبندی جدی همه اعضای کمیته به تعهدات کنفرانس برلین که همسو با قطعنامه‌های شورای امنیت هستند، تاکید کردند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha